تاریخ انتشار :شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۴
رئیس اتحادیه مرغداران سیستان وبلوچستان با بیان اینکه دلیل اصلی گرانی مرغ در بازار به عدم توزیع نهاده از سوی دولت به تولید کننده ها بر می گردد، گفت: دولت کمکی نمی کند که بخواهد قیمت را کنترل کند، کنترل از دست دولت خارج شده است.
کنترل قیمت مرغ از دست دولت خارج شد
کنترل قیمت مرغ از دست دولت خارج شد
به گزارش عصرهامون، حکایت به هم ریختگی بازار مواد پروتئینی در ماه های اخیر در حالی زمینه نارضایتی شهروندان را به همراه داشته که هر روز سفره مردم کوچکتر از قبل شده به گونه ای که هر کیلو گوشت قرمز در استان سیستان وبلوچستان به مرز 66 هزار تومان و هرکیلو گوشت سفید تا 15 هزار تومان افزایش داشته است.

نبود ثبات در قیمت، گران فروشی و نظارت نداشتن برخی دستگاه‌های مربوطه در توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم همواره موجب آزردن همشهریانی شده که می خواهند خریدی در کالاهای اساسی داشته باشند اما این گرانی باعث حذف بسیاری از نیازهای ضروری آنها به ویژه در سبد غذایی مواد پروتئینی شده است.

با این تفاسیر گرانی های اخیر علاوه بر اینکه صدای اعتراض مردم را به پا کرده منجر به نارضایی تولیدکنندگان در استان نیز شده است.
 
کشتارگاه های سیستان وبلوچستان تعطیل است
در پی تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با احمد نجفی رئیس اتحادیه مرغداران سیستان وبلوچستان داشت، وی با بیان اینکه گرانی مرغ کشوری است، اظهار کرد: به علت تعطیلی کشتارگاه ها در استان و عدم حمایت دستگاه های دولتی مرغ به صورت زنده در بین مصرف کنندگان توزیع می شود.
 
عدم حمایت دولت عامل اصلی گرانی در بازار مرغ
وی با تاکید بر این مطلب که کشتارگاه های سیستان وبلوچستان تعطیل است، ادامه داد: دلیل اصلی گرانی مرغ در بازار به عدم توزیع نهاده از سوی دولت به تولید کننده ها بر می گردد، دولت باید ذرت را کیلویی هزار و 150 تومان، سویا را دو هزار و 200 تومان و جوجه را هزار و 500 تومان در اختیار ما قرار می داد که به دلیل عدم اجرای این مصوبات هر کیلو ذرت را هزارو 800 تومان، سویا 3 هزار تومان و جوجه را سه هزار و 700 هزار تومان خریداری می کنیم که در این راستا با قاطعیت دلیل گرانی مرغ به گرانی نهاده ها و تحویل عدم نهاده ها توسط دولت مربوط می شود.
 
غبار فراموشی بر خط تولید کشتارگاه های زاهدان و خاش
به گفته رئیس اتحادیه مرغداران استان، دو کشتارگاه بزرگ در زاهدان و خاش تعطیل است که این تعطیلی منجر به رکود بیش از 25 میلیون تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی شده است، این درحالی است که اگر حمایتی از سوی دستگاه های دولتی صورت گیرد بیش از 100 هزار اشتغال ایجاد می شود.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری و زیرساخت ها در استان آماده است اما حمایتی وجود ندارد، افزود: میزان واردات روزانه شهر زاهدان 70 تن مرغ است که حدود 25 تن مرغ زنده در زاهدان توزیع و مابقی به صورت کشتار روز و زنده از خراسان جنوبی و کرمان وارد می شود.

نجفی در ادامه با اشاره به توزیع 10 هزار و 500 تا 10 هزار رو700 تن مرغ به مصرف کننده در بازارچه های حاشیه شهر زاهدان، گفت: از آنجایی که کشتارگاه ها غیرفعال است به کشتار روز کاری نداریم زیرا از خارج استان وارد می شود و کیلویی 14 تا 15 هزار تومان به فروش می رسد.

وی خاطر نشان کرد: حمایت از تولیدات داخل استان علاوه بر اینکه سبب کاهش قیمت مرغ می شود، منجر به خودکفا شدن استان و عدم نیاز به واردات مرغ از سایر استان های همجوار هم می شود.

این مسئول ادامه داد: ماه قبل یک میلیون و 400 هزار قطعه جوجه ریزی مرغ در سیستان و بلوچستان انجام شد که دولت باید 7 هزار تن نهاده در اختیار ما قرار می داد  اما 700 تن داد که مابقی را به صورت آزاد خریداری کردیم؛ دولت کمکی نمی کند که بخواهد قیمت را کنترل کند کنترل از دست دولت خارج شده است.
 
مرغ بدون مجوز دامپزشکی و به صورت غیرقانونی وارد می شود
رئیس اتحادیه مرغداران استان در ادامه با اشاره به ورود مرغ های غیرقانونی و بدون مجوز دامپزشکی به سیستان وبلوچستان گفت: در این زمینه حداقل 20 نامه به دستگاه های دولتی ارائه و به دامپزشکی هشدار داده ام که با توجه به اینکه فصل شیوع آنفولانزا است با افرادی که مرغ غیرقانونی وارد می کنند برخورد کنید. متاسفانه نیروی انتظامی هیچگونه برخوردی ندارد و مرغ بدون مجوز دامپزشکی و به صورت غیرقانونی وارد می شود، حتی مرغ تخم گذار و صنعتی که مصرف انسانی ندارد، در این زمینه می طلبد نیروی انتظامی برخورد کند چرا که این گونه واردات علاوه بر تهدید سلامت و بهداشت مردم، تولیدات استان را هم تحت الشعاع خود قرار می دهد.

مرغ فروشان متخلف به پرداخت 405 میلیون ریال جریمه محکوم شدند
حیدر میرزایی مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان وبلوچستان در گفتگو با عصرهامون  از برخورد قاطع با متخلفان عرضه مرغ و جریمه بیش از 405میلیون ریالی آنها خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 105 پرونده تخلف در حوزه مرغ تشکیل شده که با توجه به شرایط موجود و حساسیت آن رسیدگی به پرونده ها به قید فوریت انجام شد و 104پرونده مختومه و حکم آنها نیز صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: مرغ جزو کالاهای اساسی خانوار است و اگر عده ای بخواهند از شرایط موجود سوء استفاده کنند با برخورد قاطع این اداره مواجه خواهند شد که در همین زمینه متخلفان طی 9 ماه گذشته به پرداخت مبلغ بر 405میلیون و 808هزار ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شدند.

وی تاکید کرد: در مرحله اول تذکر و جریمه نقدی برای متخلفان درنظر گرفته می شود که در صورت تکرار؛ جرایم و برخورد قاطع تری در انتظار آنها خواهد بود.

میرزایی به شهروندان توصیه کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلف و گران فروشی در حوزه های مختلف مراتب را از طریق سامانه 135 به این اداره کل اطلاع رسانی کنند تا در اسرع وقت با آنها برخورد شود.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjedytw6dxya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما