تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۰
سیستان وبلوچستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت های چشمگیری در عرصه های مختلف داشته که یکی از مهمترین آنان رشد قابل توجه در زمینه های بهداشت و درمان بوده است.
چله پیشرفت های پزشکی انقلاب در سیستان وبلوچستان
چله پیشرفت های پزشکی انقلاب در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، هرچه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران زمان می گذرد اهمیت پرداختن به موضوع دستاورد‌ها و پیشرفت های انقلاب اسلامی بیش از پیش احساس می شود چرا که بیان واقعیت ها و مقایسه ایرانِ قبل و بعد از انقلاب می تواند حقایقی را برای نسل آینده بازگو کند که نشان از انجام فعالیت وتحولات ارزنده درکشور دارد.

تحولاتی که باعث شده امروز ایران در تمامی حوزه در رده مقتدرترین کشور‌های دنیا به شمار رود. حوزه پزشکی، رشد پزشکان و متخصصان یکی از دستاوردهای مهم به شمار می رود چنان‌که پیش از انقلاب اسلامی در سال 1357 بالغ بر 87 درصد از پزشكان متخصص، 54 درصد از پزشكان عمومي و 66 درصد از دندانپزشکان کشور در تهران و 5 شهر بزرگ فعالیت داشتند.

پوشش واکسیناسیون بر علیه 6 بیماری قابل پیشگیری با واکسن صرفا 30 درصد بود و این میزان نیز به مناطق برخوردار و شهرها و روستاهای بزرگ خلاصه می شد. به همین دلیل مسافرت های درمانی بیماران شهرستانی به تهران و دیگر شهرهای بزرگ یکی از مسائل رایج اجتماعی بوده و بسیاری از هموطنان میانسال آن را به خاطر دارند.

اما پس از انقلاب اسلامی و هم اکنون در چهلمین بهار شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد راه اندازی دانشگاه های علوم پزشکی در استان ها، تربیت نیروی انسانی متخصص به تعداد کافی، توسعه زیر ساخت های بهداشت و درمان و از همه مهمتر، ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و اعتماد  مردم به کادر بهداشت و درمان هستیم که این مهم منجر به بهبود چشمگیر شاخص های اساسی بهداشت و درمان شده که مهمترین آن نیز افزایش امید به زندگانی است.
 
افزایش تخت های بیمارستانی و تاسیس خانه‌های بهداشت
براساس آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قبل از سال 57 تعداد بیمارستان های دولتی در سیستان وبلوچستان 8 عدد، 335 عددتخت بستری، 30 خانه بهداشت روستایی، 24 مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی(درمانگاه) و 8 پایگاه اورژانس وجود داشته که در این بین سهم مرکز تسهیلات زایمانی و مرکز آموزش بهورزی صفر بوده است اما این میزان در عمر پربرکت انقلاب اسلامی به 26 بیمارستان دولتی، دو هزار و 745 عددتخت بستری، 887 خانه بهداشت روستایی، 198 مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی(درمانگاه)، 135 پایگاه اورژانس، 41مرکز تسهیلات زایمانی و 10 مرکز آموزش بهورزی رسیده است.

کاهش آمار مرگ و میر
در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بروز بیماری‌های واگیر از مسائل اصلی کشور بود و قسمت عمده مرگ‌‌ومیرها ناشی از بیماری‌های واگیر و بیماری‌های ناشی از زایمان، حاملگی و... بود.

در این خصوص گفته می شود درصد زایمان های پزشکی نیز قبل از سال 57 در سیستان وبلوچستان 20 درصد، پوشش واکسیناسیون 30 درصد، میزان مرگ و میز نوزادان (به ازای هر هزار نفر زنده) 45 نفر، مرگ و میر کودکان زیر یکسال(به ازای هر هزار نفر تولد زنده) 120 نفر بوده که هم اکنون در چهلمین سال شکوفایی انقلاب میزان زایمان های پزشکی به 94 درصد، پوشش واکسیناسیون 100 درصد، میزان مرگ و میز نوزادان (به ازای هر هزار نفر زنده) 8 نفر، مرگ و میر کودکان زیر یکسال(به ازای هر هزار نفر تولد زنده) 12 نفر رسیده است. در این میان اگر چه آماری از مرگ و میر مادران باردار قبل از انقلاب در دسترس نمی باشد اما اکنون به ازای هر صد هزار نفر 41 مورد مرگ و میر رخ می دهد.

تحولات در عرصه پزشکی به اینجا خلاصه نمی شد و همیشه مورد توجه جهانیان است چرا که سلامت، غذا و دارو با جان مردم سروکار دارد. در همین راستا هم اکنون دو هزار و 433 دانشجوی بومی و دو هزار و 17 دانشجوی غیربومی در دانشگاه های علوم پزشکی استان وجود دارد که از  این میزان  هزار و 607 نفر دانشجوی پزشکی هستند.
 
شمیم عطر ایثار با راه اندازی بیمارستان های صحرایی در جنوب شرق کشور
از سال 88 تاکنون که نیروی زمینی سپاه فعالیت خود را در سیستان و بلوچستان آغاز کرده است تا کنون با راه اندازی 49 بیمارستان صحرایی در اقصی نقاط مناطق محروم و مرزی جنوب شرق کشور  به بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر از نیازمندان خدمات درمانی بهداشتی رایگان توسط جهادگران سبزسپاه ارائه شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbfzb88rhbg5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما