کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

منطقه کوچک استوایی ایران در اغماء/سیستان و بلوچستان مهد میوه های استوایی

24 دی 1397 ساعت 10:51

سیستان و بلوچستان با دارا بودن بیشترین تنوع میوه جات در کشور هم اکنون درگیر کم آبی می باشد به گونه ای که سطح زیر کشت آن سالانه پایین می آید.


به گزارش عصرهامون،سیستان و بلوچستان به علت دارا بودن آب و هوای مرطوب و گرم بیشترین میزان تولید میوه های گرمسیری از جمله موز، انبه، گُواوا، پاپایا و نارگیل را به خود اختصاص داده است. این در حالیست که کاهش خشکسالی در سال زراعی جاری سبب کاهش 50 درصدی سطح زیر کشت مزارع کشاورزی این استان شده اما با این وجود باز هم کشاورزان دست از تلاش برنداشته و با وجود کم آبی برای تولید و به ثمر نشستن محصولات نادر این استان در مزارع کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

مجتبی پیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: هم اکنون 11میوه استوایی با نام های پاپایا، موز، گواوا، چیکو، سیتاپل، تمبرهندی، بیدام، نارگیل، پالسا، جمبولان، کنار و انبه در استان کشت می شود.
 
به گفته وی، بیشترین تولید محصولات گرمسیری به موز، انبه، کُنار، گواوا و سیتاپل مربوط می شود به گونه ای که در این میان موز با 4هزار و 500هکتارسطح زیر کشت و130 هزار تن تولید سالانه بیشترین میزان محصولات گرمسیری را به خود اختصاص داده است.

این مسئول در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه از گُواوا به عنوان زیتون محلی یاد می شود، افزود: گواوا میوه ای گرمسیری با طعم و بویی بسیار مطبوع می باشد که هم اکنون فصل برداشت آن فرا رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: سال گذشته ۱۰۶هزار هکتار از زمین های کشاورزی زیر کشت انواع محصولات کشاورزی رفت که امسال با توجه به کاهش افزون بر 85 درصدی نزولات آسمانی نسبت به بلند مدت و به تبع آن کاهش 50 درصدی ذخایر آبی و افزایش دما شاهد کاهش ۵۰درصدی سطح زیر کشت هستیم.

به گفته مجتبی محرابی مدیر روابط عمومی این سازمان، از 90هزار هکتار باغات استان حدود 10 درصد آن را میوه های استوایی تشکیل می دهند (به طور تخمینی 9هزار هکتار) که گواوا نیز یک درصد از کل باغات را در بر می گیرد که در این میان 650هکتار از یک هزار هکتار این محصول، بارور است.

این مسئول میزان تولید سالانه گواوا را 6هزار و900 تن عنوان کرد و ادامه داد: در بعضی شهرستان ها از این محصول به عنوان ماده ای خوشبو کننده در خانه و ماشین استفاده می شود.

محرابی در پایان ابراز امیدواری کرد تا در صورت قرار گرفتن آب کافی در اختیار کشاورزان بتوان سطح باغات استان را افزایش دهیم تا مهم ترین عامل سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان بار دیگر احیا شود.   
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 107502

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/107502/منطقه-کوچک-استوایی-ایران-اغماء-سیستان-بلوچستان-مهد-میوه-های

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir