تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۸
در زیر تحلیلی کوچک از تیم ملی ایران در بازی های جام ملت های آسیا و همچنین برسی تیم ملی ژاپن را می خوانید.
تحلیل نبرد یوز های غربی مقابل سامورایی های شرقی
به گزارش عصرهامون، جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ با بازی افتتاحیه در پانزدهم دی ماه در شهر ابوظبی  ورزشگاه محمد بن زاید، میان میزبان،  امارات متحده عربی و بحرین که با تساوی ۱-۱ به پایان رسید آغاز شد در طول این بازی مالکیت توپ در زمین ۶۵ درصد در اختیار میزبان بود با این وجود بحرینی ها ۱۳ شوت به سمت سنگر میزبان شلیک کردند که بالاخره در دقیقه 78 الرمیحی، گلر اماراتی ها را غافلگیر کرد. دقیقا ده دقیقه بعد خلیل با زدن گل تساوی آبروی میزبان را در بازی افتتاحیه خرید این بازی با همین نتیجه به پایان رسید.
اما در هفتمین بازی جام ملت های آسیا ایران مقابل یمن بازی کرد در این دیدار دروازبان ۱۹۴ سانتی تیم ملی (علیرضا بیرانوند )اجازه  نداد هیچ توپی وارد دروازه شود همچنین  مهاجمان تیم ملی،  سردار آزمون_ مهدی طارمی_ اشکان دژآگه و سامان قدوس 5 گل برای تیم در این بازی به ثمر رساندند که چند روز قبل AFC اعلام کرد گل پنجم  ایران به یمن یعنی گلی که سامان قدوس روی سانتر ضربه ایستگاهی اشکان دژاگه و برگشت توپ با ضربه سر از محوطه جریمه زد جزو 5 گل برتر دور مقدماتی جام بوده است. در این بازی مالکیت 71 درصدی ایران برابر یمن برتری کامل تیم ملی کشورمان را نشان می دهد.
پس آن ایران 4بازی دیگر مقابل تیم های ویتنام، عراق، عمان و چین انجام داد، که بازی مقابل ویتنام با نتیجه 2-0 به نفع ایران به پایان رسید و طبق آمار بعد از بازی، مالکیت توپ در زمین 68 درصد به نفع ایران بوده است همچنین 15 شوت زده برای ایران و5 شوت از طرف ویتنام ثبت شده است.
در بازی مقابل همسایه و رقیب دیرینه ایران مالکیت کمتری نسبت به عراق داشت اما اختلاف مالکیت بسیار کم بود. بطور کلی بازی همانند نتیجه گلهایش بسیار نزدیک و مساوی بود. در این بازی 15 شوت از طرف ایران و 8 شوت عراق زده شده بود.
در سومین دیدار تیم ملی کشورمان با عمان که این بازی نیز با نتیجه 2-0 به پایان رسید و در اولین بازی مرحله حذفی عمان توسط ایران حذف شد. گل های ایران را در این بازی، علیرضا جهانبخش و اشکان دژاگه در دقایق 32 و41 به ثمر رساندند تا ایران در نیمه اول با خیال آسوده به رختکن برود. در نیمه دوم نیز فشار ها از سوی ایران بیشتر بود اما با وجود چند موقعیت خطرناک دروازه عمان باز نشد و بازی با همین نتیجه به پایان رسید.
اما در بازی مرحله یک چهارم ایران مقابل تیم قدرتمند چین بازی کرد که بار دگر زهر چشمی به تیم هایی که قرار است مقابلش بازی کنند نشان داد و قدرت خود را به نمایش گذاشت. این مسابقه هم 3-0 با دو گل مهدی طارمی در دقیقه 18 و سردار آزمون در دقیقه 32 در نیمه اول و گل کریم انصاری فرد در دقیقه 91 به نفع ایران به پایان رسید تا ایران به مرحله نیمه نهایی سعود  و مقابل ژاپن قرار بگیرد.
 
بازی بعد از ظهر دوشنبه، هشتم بهمن ماه بازی نیمه نهایی که مقابل اسطوره مقاومت بسیاری ازآسیایی ها در جام جهانی 2018 روسیه فرصت خوبی برای ایرانی ها است تا جهت نگاه های ستایش آمیز را عوض کند.
در این مسابقه ژاپنی ها با تیمی که در جام جهانی 2018 داشتند تفاوت بسیاری کرده اند.
از این تفاوت ها می شود به غیبت چهار بازیکن کلیدی آنها اشاره کرد (یجی کاواشیما،هندا،ناکازاکی و شیم جی کاگاوا ) اشاره کرد.
ژاپنی ها همیشه ایستگاهی زن های خوبی داشته اند و مدام کاری می کردند تا با فوتبالشان تماشاچی رو به وجد بیاورند، اما در این جام تیم ژاپن بجای متخصصین ضربه ایستگاهی فقط سر زن های خوبی دارد و بیشترین تلاش به جای نمایش فوتبال زیبا تمرکزشان را روی دفاع گذاشته اند.
در برسی خط به خط تیم ملی ژاپن با ایران این تیم (ژاپن) برتر به نظر نمی رسد.
روی خط سفید دروازه برتری کامل با تیم کارلوس کی­روش است چراکه او آماده ترین گلر این روز های آسیا را در اختیار دارد. فقط بخشی از واکنش های فوق العاده بیرانوند در یک سال اخیر دست رد زدن به سینه ی کاپیتان های پرتغال و عمان است حتی در حالی که دفاع ها  تسلیم شدند.
همتای علیرضا بیرانوند در تیم ژاپن، شوئیچی گوندای کم تجربه است که به ندرت سنگربان سامورایی ها بوده است و با 29سال سن به تازگی تعداد بازی های ملی اش دو رقمی شده است.
وضع تجربه، در خط دفاعی ژاپن بهتر از تیم ملی ایران به نظر می رسد. محمد حسین کنعانی زادگان اولین تورنومنت ملی فوتبالش را سپری می کند، میلاد محمدی برای اولین بار در یک رقابت ملی فیکس شده است،رامین رضاییان تجربه ثابت بازی کردن در جام ملت ها را نداشته است اما مرتضی پورعلی گنجی که کلیدی ترین مهره در خط دفاعی برای کارلوس کی­روش است. در تیم ژاپن مدافعان با تجربه ای از جمله کاپیتان یوشیدا است که از سال 2012 برای تیم ساوتهمپتون بازی می کند، زوج بی همتایش در تیم ملی یعنی تومیاسو پدیده ی بیست ساله لیگ بلژیک است، ناگاتومو در سمت چپ دفاع با سابقه 7 سال بازی برای تیم اینتر مدافعی  است که بیش از 100 بازی ملی دارد، هیروکی ساکای نیز با 28 سال سن مدافعی پخته و با تجربه است.
 
در خط میانی دو تیم شباهت های بسیاری به چشم نمی آید. ایران با در اختیار داشتن امید ابراهیمی و اشکان دژآگه و وحید امیری با تکنیک که مانند قلب تپنده ای برای تیم هستند بازی می کند در مقابل ژاپن، واتارو اِندو را که بسیار جوان است و در جام جهانی روسیه به او بازی نرسید در اختیار دارد.البته او بازیکنی بسیار باهوش و پر ایده و سرعتی است، در کنار او شیباساکی  بازی می کند او ستاره ی تیم ختافه است و آماری متحیر کننده بر جای گذاشته است، هاراگوچی و دوان هم در کناره های خط هافبک بازی می کنند.
 
خط حمله که دومین برتری ما بر سامورایی ها است: مهدی طارمی، سردار آزمون و کریم انصاری فرد که مهاجمان پر تاکتیک و پر سرعتی در خط حمله ایران هستند برای تیم ژاپن خطری بزرگ به حساب می­آیند. در مقابل مربی تیم حریف هر بازی به ترکیب خط حمله تیمش دست زده است اما به نتیجه مطلوب نرسیده است.
 
تماشای مشت های گره کرده بچه های تیم ملی بر سکوی قهرمانی آسیا تصویری است که چندین سال در گستره ی تاریخ گم شده است. شاید لحظه نواخته شدن سوت پایان بازیکنان تیم ملی این آرزو مجدد را با یک اکتشاف تاریخی از دل خاک بیرون بکشند.
 
انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcipvaz3t1auu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما