تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۳
بندر چابهار علیرغم وجود تمامی پتانسیل های اقتصادی، گردشگری و .... همچنان از وجود فرودگاه بی بهره است.
چابهار؛ آزاد ولی در بند/به عمل کار برآید به «سخنرانی» نیست!
به گزارش عصرهامون، حمل و نقل در توسعه بخش های مختلف جامعه نقش تعیین کننده دارد و واسطه ‌ای میان فعالیت های کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی در سطح ملی و بین‌المللی است.

بی تردید بدون وجود شبکه حمل و نقل، تاسیسات و تجهیزات جانبی و ناوگان مطلوب، تصور رشد و توسعه در جوامع مختلف غیرممکن به نظر می رسد؛ چرا که در جهان امروز بهینه ‌سازی هزینه ‌ها، کاهش حداکثری زمان سفر، بالا بردن سرعت جا به جایی، افزایش سطح ایمنی و سطح خدمات ارائه شده بسیار تعیین کننده است.

بندر چابهار به سبب قرار گرفتن در نزدیکی منطقه استوایی و تغییرات دمای اندک در فصول مختلف سال، معتدل ترین هوای جنوب و بهترین کرانه اقیانوسی در کشور را دارد که جاذبه های گردشگری فراوانش نظر هر گردشگر داخلی و خارجی را به خود جلب می کند.
 

بندری که رییس جمهور فعلی آن را  پیشانی ایران می داند، از امکانات اولیه توسعه حمل و نقل نظیر فرودگاه، ریل و زیرساخت مناسب جاده ای بی بهره است و مسافرانی که با هواپیما به این بندر عزیمت می کنند، اجبارا باید مسیر 20 کیلومتری  فرودگاه کنارک تا چابهار را با تاکسی طی کنند.

علیرغم محدودیت های مالی، مجوز احداث فرودگاه بین المللی برای بندر چابهار در اردیبهشت‌ سال 95 از سوی شورای عالی فضایی ایران با توجه به بازدهی بالای آن صادر شد؛ علی اوسط هاشمی، استاندار وقت استان نیز در چندین مرحله به نطق و تریبون در مورد این مساله پرداخت و حتی در مرداد سال گذشته قول کلنگ زنی آن را در سال 96 داد. وعده ای که کماکان از کلنگ زنی اش هم خبری نیست.
 

حسن اعرابی مقدم، مدیرکل فرودگاه های سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، عدم اختصاص زمین مناسب را عامل اصلی تاخیر در اجرای پروژه فرودگاه چابهار عنوان کرد و گفت: 2هزار و800 هکتار زمین برای اجرای پروژه در نظر گرفته شده که بخشی از این اراضی تحت مالکیت اشخاص حقیقی است.

وی ضمن بیان اینکه مالکین اراضی شخصی شناسایی شده اند و مذاکراتی نیز  برای خرید ملک شان با  آنها انجام گرفته اظهار کرد: این اراضی   در شرف آزادسازی بوده و این موضوع توسط فرماندار چابهار در حال پیگیری است.

اعرابی با بیان اینکه هنوز جزییات شیوه احداث این پروژه مشخص نیست گفت: پس از آزادسازی اراضی، شرکت فرودگاه های کشور تصمیم می گیرد که مناقصه برگزار کند یا مشارکت سرمایه گذار را در این خصوص داشته باشد.

رحمدل بامری، سرپرست فرمانداری چابهار نیز با بیان اینکه عزم همگانی در سطح ملی، استانی و شهرستانی برای احداث فردگاه شکل گرفته به خبرنگار عصرهامون گفت: کلنگ احداث فرودگاه بین المللی چابهار در آینده ای نزدیک زده می شود.

وی گفت: تلاش بر این است تا همزمان با توسعه ریل، در سایر زمینه های توسعه ای منطقه گام هایی برداشته شود.

سرپرست فرمانداری چابهار با اشاره به که پروژه یا در اراضی در نظر گرفته شده و یا در زمین دیگری اجرا می شود گفت: رقم اعتبار لازم برای اجرا و اتمام پروژه مشخص نشده ولی مشارکت منطقه آزاد و همراهی دولت را نیز در این زمینه خواهیم داشت.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaman6o49nww1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما