تاریخ انتشار :جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۴
در حالی برخی شهروندان از آبیاری فضای سبز شهری با استفاده از آب شرب گله مند هستند که سیستان و بلوچستان با توجه به مشکلات خشکسالی در خطر بحران آبی قرار دارد.
استفاده از آب شرب برای آبیاری گیاهان جنایتی نابخشودنی است/سرانه  فضای سبز زاهدان ناچیز است
به گزارش عصرهامون، خشکسالی و کاهش بارندگی در سیستان و بلوچستان این روزها تبدیل به صحبت کلی مردمان این دیار شده و در هر جمعی که پا بگذارید صحبت از خشکسالی و پیامد های ناشی از آن به میان می آید و برخی با نگرانی از بحران بی آبی گفته و همچون کارشناسان حفاظت از منابع آبی بر لزوم توجه به صرف جویی تاکید می کنند.

به طور کلی همواره وقتی صحبت از کمبود آب به میان می آید اولین جمله تاکید بر لزوم صرفه جویی است اما انگار مسئولین نسخه کاهش مصرف آب را تنها برای مردم پیچیده و خود به آن توجه ای ندارند، به عنوان مثال می توان به آبیاری فضای سبز شهری در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان اشاره کرد که در بسیاری از مواقع از آب شهری انجام می شود.



باید جلوی هدررفت آب در فضای سبز زاهدان گرفته شود
در همین رابطه یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با گلایه از عدم توجه به هدررفت آب در فضای سبز شهری زاهدان،  اظهار کرد: انگار صرفه جویی آب فقط برای مردم استان است و مسئولین هیچ توجه ای به آن ندارند، به هر خیابان زاهدان که سر بزنید میبینید که آب از بلوارها و فضای سبز سرریز شده و به خیابان جاری می شود، حال سوال اینجاست که اگر این آب از سیستم آب شرب شهری است که فاجعه است و اگر از پساب می باشد هم علاوه بر اسراف بودن موجب بروز بیماری برای شهروندان می شود.

علی عظیمی افزود: جاری شدن آب از فضای سبز به خیابان ها و کوچه های شهر موجب بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان شده و از سوی دیگر این شک را ایجاد می کند که آب شرب ما به راحتی هدر می رود و کسی به آن توجه نمی کند.

استفاده از آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز جنایتی نابخشودنی است
یکی دیگر از شهروندان زاهدان نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، بیان کرد: به طور کلی زاهدان شهری محروم از فضای سبز است و با توجه به کلان شهر بودن آن، دارای سرانه کم فضای سبز می باشد اما برای همان اندک درختان و گلهای موجود نیز شاهد هدررفت زیاد آب هستیم.

سوری با اشاره به اینکه استفاده از آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز جنایتی نابخشودنی است، گفت: شایعه آبیاری فضای سبز با آب شرب اگر واقعیت داشته باشد جنایتی نابخشودنی است و باید به آن رسیدگی شود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که استان سیستان و بلوچستان در بحران بی آبی به سر می‌برد آبیاری فضای سبز باید مدیریت شود تا حتی اگر از آب غیرشرب نیز باشد به درستی انجام گیرد و این همه شاهد هدررفت آن نباشیم.
 


باید برای حل مشکل آب چاره اندیشی کنیم

در همین رابطه چندی پیش سرپرست فرمانداری شهرستان زاهدان در جلسه حفاظت از منابع آبی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه باید برای حل مشکل آب استان چاره اندیشی کنیم،  اظهار داشت: در راستای مدیریت منابع آب ضرورت دارد تا از تجارب استانهای دیگر بهره برداری کنیم، خصوصاً این امر در حوزه انتقال آب از شهرستان مبدأ به شهرستان دیگر اهمیتی مضاعف می‌یابد و پیوست‌های اجتماعی  اقتصادی طرح‌های انتقال آب با رویکرد پیشگیری از بحران های امنیتی می بایست در طرح‌های انتقال آب در نظر گرفته شود.

ابوذرمهدی نخعی افزود: نکته دیگر ضرورت استفاده بهینه از منابع آب موجود و خصوصاً در دستگاه‌های حاکمیتی می‌باشد و تعیین تکلیف داخل چاه های مجموعه ی حاکمیتی و ممنوعیت آبیاری فضای سبز با اتکا به آب شرب بعنوان یک راهبرد الزامی می بایست عملیاتی و با متخلفین برخورد قانونی صورت پذیرد و فرمانداری شهرستان نیز در این راستا کلیه همکاری‌های لازم را با کارگروه صیانت از منابع آب استان مبذول خواهد نمود.

کلان شهر زاهدان نیازمند تامین آب است
رئیس شورای شهر زاهدان  نیز با اشاره به اینکه جمعیت ۸۰۰ هزار نفری زاهدان نیازمند آب است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی منابع آبی برای این جمعیت از سوی نهادهای متولی یک الزام محیطی و جمعیتی است.

وی پروژه های کلان همچون انتقال آب از دریای عمان را تابعی از اعتبارات دانسته و خواستار این امر شد که در گام نخست از اقدامات کوچک و خصوصاً فرهنگ‌سازی آغاز کنیم، چرا که اساساً علی‌رغم الگوی بارش نازل کشور، میانگین مصرف بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی است.

شهنوازی بر استفاده حداکثری از پساب زاهدان تأکید کرد و از وضعیت ساختار خطوط انتقال آب شهری زاهدان، هدر رفت منابع آبی در سیر و استهلاک شبکه آبرسانی انتقاد کرد.



فضای سبز شهری زاهدان ناچیز است
معاون خدمات شهری زاهدان هم به وضعیت سرانه فضای سبز شهر زاهدان اشاره کرده و تصریح کرد: سرانه فضای سبز شهری زاهدان کمتر از یک متر است و در مقایسه با میانگین کشوری بسیار ناچیز می باشد و این حجم از فضای سبز میزان حداقل از آب را به خود اختصاص داده است.

وی بر تسریع احداث و بهره برداری مطلوب از تصفیه خانه زاهدان تأکید کرد و  گفت: در مقطع فعلی تنها از ۲۵ درصد ظرفیت این سازه استفاده می شود.

 براهویی ادامه داد: هدف شهرداری حذف چاه ها از فرایند آبیاری و استفاده از پساب‌های شهری می باشد و در این راستا چند نشست با آب منطقه ای برگزار شده و تنها در سال جاری اعتبار ۸۰۰ میلیون تومانی برای آبیاری تحت فشار اختصاص داده شده است و در سال آتی نیز ۴ میلیارد تومان برای این مهم اعتبار دیده شده است.

وی خواستار این امر شد که آبفای شهری در راستای استفاده شهرداری از پست یک خیابان شریعتی شمالی که در مقطع فعلی بلا استفاده است به منظور ذخیره سازی و استفاده از پساب‌های شهری با شهرداری مساعدت لازم را داشته باشد.

معاون خدمات شهری زاهدان  ادامه داد: در صورت تحقق این مهم، سه چاه موجود شهرداری از چرخه آبیاری فضای سبز خارج شده و کمک شایانی به حفظ و صیانت از منابع آب شهرستان می‌شود، در مقطع فعلی و در احداث کلیه پارک های شهری حتی پارک های محلی، مقوله سرفصل های آبرسانی به عنوان یک الزام به پیمانکار ابلاغ می شود.
 
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccm4qs42bqxs8.ala2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما