تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۴
معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: بهترین راه برای مبارزه با قاچاق کالا، واردات قانونی آن است اما متاسفانه دستگاه های مسئول در این زمینه به درستی عمل نکرده اند.
قاچاق گسترده دام زنده از مرزهای کشور/دستگاه‌های متولی در بحث قاچاق دام ضعیف عمل کرده‌اند
محمد علی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، یکی از انواع قاچاق ، قاچاق دام است که از آن سوی مرزها بویژه افغانستان و پاکستان به داخل کشور وارد می شود و با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان دارای مرزهای مشترک با کشورهای همسایه است بیش از هر منطقه دیگری در خطر قرار دارد.

وی افزود: قاچاق دام مهمترین عامل شیوع بیماری و ویروس های همچون تب کریمه کنگو، تب برفکی، طاعون نوشخوار کنندگان، شاربن و تب مالت است که سالیان گذشته منجر به مرگ چندین نفر شده است و حتی اکنون نیز زنگ خطر برای مراقبت و پیشگیری از تب کریمه کنگو در کشور به صدا درآمده که طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۱۹ نفر به علت این بیماری در بیمارستان بستری هستند.

معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: هرچند اقدامات دامپزشکی برای کنترل بیماری‌های دامی موثر بوده اما نکته قابل ذکر ، مقابله با قاچاق دام آن هم در طولانی ترین مرزهای کشور با افغانستان و پاکستان می باشد.

وی ادامه داد: در گذشته قاچاقچیان سودجو با روش های مختلف دام های سبک و سنگین را از مرزهای شرقی و غربی وارد کشور می‌کردند اما امروزه این روند کاملا معکوس شده است به گونه ای که دیگر حتی بره ها و گوساله های کوچک نیز از دست قاچاقچیان در امان نیستند و کار به جایی رسیده که دام های مولد داخلی نیز به کشورهای حاشیه ای قاچاق می شود.

این مسئول دستگاه قضا با اشاره به اینکه افزایش چشمگیر قاچاق دام معکوس علاوه بر اینکه موجب بروز خسارات جبران ناپذیری شده، گفت: با خروج دامهای مولد آینده دامداری ایران را به خطر می اندازد موجب افزایش چشمگیر قیمت گوشت شده به گونه ای که در برخی مناطق کشور قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی به 1میلیون و 100هزار ریال نیز رسیده است که این امر موجب نارضایتی مردم شده است.
 
مسئولین در برخورد با قاچاق دام جدی عمل کنند
  حمیدیان با تاکید بر لزوم پیشگیری از قاچاق دام، اظهار کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری درباره مبارزه با ورود کالاهای قاچاق و دغدغه ایشان، باید دید که چقدر عزم ها در این باره جدی است، به نظر می رسد که عده ای اعتقاد به این موضوع ندارند، به همین دلیل مشکلات در حوزه مبارزه با کالاهای قاچاق همچنان باقی است.

وی افزود: با وجود آیین نامه های متعددی که برای مبارزه با قاچاق در کشور به تصویب رسیده است و با وجود در اختیار داشتن قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، متاسفانه عزم جدی برای اجرایی کردن آن در کشور و استان وجود ندارد، در حالی که مسئولان باید از منویات رهبری در برخورد قاطع و عملی با قاچاق کالا و ارز پیروی کنند تا کشور از معضلات کنونی خارج شود.

معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق باید جهادی باشد، بیان کرد:  چنانچه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انقلابی باشیم و انقلابی عمل کنیم و در مسیر تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری قدم برداریم، شاهد رفع بسیاری از معضلات جامعه خواهیم بود اما متاسفانه در این زمینه دستگاه های متولی ضعیف عمل کرده اند.

وی ادامه داد: انتظار می رود مسئولان با حرکت انقلابی و بدون در نظر گرفتن پست ها مانند دوران جنگ تحمیلی از خود عملکرد مثبتی بر جای بگذارند.

حمیدیان با بیان این مطلب که برخی مسئولین هنوز به کار خود آشنا نیستند، اذعان کرد: بسیاری از مسئولان دستگاه ها هنوز از نحوه اجرای سامانه های تعریف شده برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اطلاعاتی در اختیار ندارند و حتی از مواد قانونی مربوط به قاچاق کالا و ارز بی اطلاع هستند، در این صورت چگونه می خواهند در این امر عزم جدی از خود نشان دهند.

دستگاه های مسئول باید به وظایف خود درست عمل کنند
وی خاطرنشان کرد:  باید در کنار رصد سامانه و انتظام بخشی، تجمیع سامانه ها انجام شود و وظایف هر دستگاه نسبت به کاری که باید انجام دهد مشخص باشد و منتظر دستور از بالا نباشند و اگر مشکلی هم در این میان وجود دارد اعلام کنند تا برای رفع آن اقدام شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان ادامه داد: قوانین مناطق آزاد، مشخص شده است و در صورت تخلف باید این موضوع توسط گمرک به بازرسان اعلام شود تا پس از بررسی در صورت محرز بودن برخورد شود.

وی گفت: نباید با دو فکر جداگانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز کار شود بلکه بر اساس آن چه قانون تعیین کرده است عمل و نسبت به این موضوع با حساسیت بیشتری اقدام شود، این معاونت هرگز برای عمل کردن به منویات رهبری و برخورد با متخلفان منتظر دستور از بالا نخواهد ماند و بر اساس قانون وارد عمل می شود.

وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از قاچاق کالا و احتکار باید انبارها شناسایی شود، اظهار کرد: گام اول برای رسیدن به این هدف، شناسایی انبارها و شناسنامه دار کردن آنهاست که تاکنون 6هزار و 318انبار در کشور شناسایی و ثبت شده که بیش از هزار و 356مورد آن مربوط به سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: یکی دیگر از راههای پیشگیری از قاچاق و جرائم خاص، لینک شدن سامانه جامع پرونده های قاچاق کالا و ارز و محکومین است که در صورت انجام کمک خوبی به این مهم خواهد کرد.

معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با تاکید بر ضرورت پیشگیری از قاچاق دام، بیان کرد: قاچاق در سیستان و بلوچستان بر عکس دیگر مناطق کشور است به گونه ای که قاچاقچیان دام را از مرزهای این استان وارد کرده و از مرزهای غربی دامها را به صورت قاچاق خارج می‌کنند چرا که پس از تغییر در نرخ ارز و کاهش ارزش ریال در برابر دیگر ارزهای خارجی شاهد رشد چشمگیر دام از مرزهای کشور بودیم.


واردات قانونی بهترین راه مقابله با قاچاق دام زنده در سیستان و بلوچستان
وی ادامه داد: بهترین راه برای مبارزه با قاچاق کالا، واردات قانونی آن است به همین دلیل طی هفته آینده اولین محموله دام وارداتی از مرز کوهک سراوان به تعداد 500راس وارد کشور می شود.

حمیدیان با بیان این مطلب که سرانه گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان بالاست، اذعان کرد: 12کشتارگاه صنعتی در استان داریم، مردم این استان بیش از هر جای دیگر در کشور گوشت قرمز مصرف می‌کنند اما همین گرانی های اخیر موجب شده تا مردم به مصرف گوشت سفید روی بیاورند.

وی همچنین با اشاره به اینکه پلاک کوبی و ثبت دام ها یکی دیگر از راههای پیشگیری از قاچاق است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر چیزی در حدود 130هزار گاو و 42هزار شتر پلاک کوبی شده اند همچنین تاکنون از بازارچه های مرزی 12هزار 717راس گاو و گوساله، 46نفر شتر و 762راس گوسفند 46نفر شتر از چهار بازارچه وارد شده و برای افزایش واردات در بازارچه های مرزی باید غرفه برای دام در نظر گرفته شود.

این مسئول دستگاه قضا تاکید کرد: مسئولان باید در مبارزه با این معضل بزرگ جامعه ترس را از خود دور کنند و با روحیه انقلابی وارد عمل شوند، مسئولان دستگاه های متولی دام هم باید از دو پلاک داشتن دام ها جلوگیری کنند تا این موضوع به قاچاق دام منجر نشود.

وی با بیان این مطلب که متولی پیشگیری و مبارزه با قاچاق دام جهاد کشاورزی است، گفت: متاسفانه در رابطه با پیشگیری از قاچاق دام سازمان های مربوطه عملکرد مطلوبی نداشته ایم که مشکلات زیادی را ایجاد کرده و با عنایت به فرمان رهبری باید دستگاه ها عزمشان را جزم کنند تا جلوی قاچاق از هر نوعی را بگیرند.

حمیدیان همچنین با گلایه از عدم رسیدگی جدی به پرونده قاچاق دام، گفت: در صورتی که قاضی در رسیدگی به پرونده های قاچاق دام ضعیف عمل کند و این امر بر دستگاه قضایی اثبات شود، علاوه بر برخورد با قاضی، پرونده به فرد اصلح دیگری واگذار می شود.


انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8oevauqeyxz.fsfu.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما