کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مشاوره ژنتیک، مزر بین پیشگیری و درمان

21 بهمن 1397 ساعت 10:11

در ایران سالانه 30 هزار کودک معلول متولد می شوند که انجام مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج، حین بارداری و حتی بعد از تولد اولین نوزاد ناهنجار، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش این رقم داشته باشد.


به گزارش عصرهامون، مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای کلیه افرادی که قصد ازدواج دارند به ویژه در موارد وصلت خویشاوندی و اشخاصی که در خانواده آنان افراد مبتلا به بیماری‌های ارثی و مادرزادی وجود دارد لازم است؛ همچنین انجام این آزمایشات حین بارداری و پس از تولد اولین نوزاد مبتلا به ناهنجاری نیز می تواند مفید باشد.

در این مشاوره پس از بررسی نسبت خویشاوندی زوجین، سابقه تولد بیماران مبتلا به بیماری‌های ارثی و مادرزادی در خانواده و ضریب خویشاوندی، میزان خطر بروز مجدد بیماری در خانواده جدید تخمین زده می شود.

مشاوره ژنتیک باعث می شود تا زوج های جوان با اطلاع از مخاطرات و آشنایی با روش های موجود در پیشگیری از بروز بیماری های ارثی و محدودیت های آن، در خصوص ازدواج و مسئولیت های متعاقب آن تصمیم‌ گیری کنند.
 

در ایران انجام این مشاوره قبل از ازدواج برای غربالگری تالاسمی، تخمین خطر وصلت خویشاوندی و سنجش احتمال ولادت نوزاد بیمار برای افرادی که سابقه بروز بیماری های مادرزادی در خویشاوندان خود را دارند توصیه می‌ شود.
 
معصومه راحت دهمرده، معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، اظهار داشت: در هر دقیقه 8 کودک معلول در دنیا متولد می شوند که این رقم در کشورهای در حال توسعه 2 تا 4 برابر کشورهای پیشرفته تخمین زده می شود.
 
وی گفت: در ایران سالانه 30 هزار کودک معلول متولد می شوند که این امر نه تنها زندگی خود طفل را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه کیان خانواده را هم تهدید کرده و موجب تحمیل هزینه های زیادی به خانواده می شود.

وی تصریح کرد: بی تردید پیشگیری، بهترین اقدام برای کاهش بروز بیماری های ارثی و مادرزادی بوده و هزینه های آن به مراتب کمتر از درمان است؛ چرا که اغلب این کودکان دچار عارضه همراه می شوند و حتی بسیاری از آن ها به حد نصاب عمر طبیعی نمی رسند.
 
 

این مقام مسئول مشاوره قبل از ازدواج را یکی از مناسب ترین راه های پیشگیری از بروز این قبیل مشکلات دانست و تاکید کرد: بهترین زمان برای مشاوره، قبل از ازدواج است اما این مشاوره قبل از بارداری، در دوران بارداری و حتی پس از تولد اولین کودک ناهنجار نیز قابل انجام است.

دهمرده خاطرنشان کرد: هرچه شناسایی این کودکان زودتر انجام شود مسلما می توان اقدامات بهتری برای بهبود شرایط زندگی شان انجام داد.
 
وی فقر اقتصادی و فرهنگی را از عوامل تاثیرگذار در اقدام به موقع خانواده ها برشمرد و اضافه کرد: علیرغم اطلاع رسانی های فراوانی که در این خصوص صورت می گیرد، متاسفانه این فرهنگ هنوز نهادینه نشده و خانواده ها همکاری لازم را در این زمینه انجام نمی دهند..
 
وی اذعان داشت: با توجه به این که بسیاری از معلولیت ها به دلیل اختلالات ژنتیکی است، ارتقای سطح آگاهی افراد درباره عوامل ایجاد کننده معلولیت و نیز عوامل زمینه ساز بروز معلولیت در استان ما ضرورت دارد؛ چرا که بزرگ ترین مشکلی که در استان داریم عدم اطلاع رسانی مناسب درباره راه های پیشگیری از معلولیت است.
 
 

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال گذشته 3 هزار و 511 مورد غربالگری انجام شده و 400 پرونده جدید در این خصوص تشکیل شده خاطرنشان کرد: در 9 ماهه ابتدای سال جاری، 370 پرونده ژنتیکی در این مرکز تشکیل شده است.
 
وی بهترین زمان انجام مشاوره های ژنتیک را 15 تا 25 سالگی عنوان کرد و گفت: دوران قبل از ازدواج، زمان طلایی انجام آزمایش های ژنتیک است، به همین منظور در حال اجرای این طرح در مدارس دخترانه و پسرانه مقطع متوسطه جهت آگاه سازی دانش آموزان با هدف پیشگیری از بروز این بیماری ها هستیم.
 
وی تصریح کرد: با توجه به راه اندازی مرکز ژنتیک زابل، طرح غربالگری در این شهرستان نیز اجرا خواهد شد و طی برش های انجام شده پیش بینی می شود امسال بتوانیم 2هزار دانش آموز را در زاهدان و 2 هزار دانش آموز را در زابل در این طرح بگنجانیم.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 108489

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/108489/مشاوره-ژنتیک-مزر-بین-پیشگیری-درمان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir