تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۱۹
شهروندان سیستان وبلوچستان از تشکیل صف های چندین کیلومتری بنزین در این استان گلایه مند هستند.
​صف های کیلومتری بنزین در سیستان وبلوچستان و گلایه شهروندان/ ضرورت اتخاذ تدبیری جدید از سوی وزارت نفت+فیلم
به گزارش عصرهامون؛ مدتی بود که مردم عادی باید در کنار افراد سودجو در حوزه سوخت در یک صف برای دریافت سهمیه بنزین خودروهایشان رنج صف های طولانی و چندین کیلومتری را به جان بخرند تا جایی که این مشکل داد همه شهروندان را درآورد تا اینکه از سوی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان طرحی جدید ارائه شد.

در این طرح تدابیری اتخاذ شد تا دست قاچاقچی سوخت از این سرمایه ملی کوتاه شود و مصرف کننده واقعی بتواند در کمال آرامش و در کمترین زمان ممکن سوخت خودروی خود را تامین کند که همین طور نیز شد که علت اصلی تشکیل صف های طویل در مقابل جایگاه های سوخت هم وجود کارت های مهاجر در این استان بود.

قاچاقچیان و افراد سودجو با اجاره کارت های سوخت از سایر استان ها اقدام به سوخت گیری با کارت غیر از خودروی خود می کردند و در نهایت پس از دپوی حجم زیادی از بنزین، این سرمایه ملی را به بیرون از کشور قاچاق کرده و سودکلانی به جیب می زدند.

پس از ورود جدی دستگاه های مسئول، ناظر و اقدام فوری قوه قضائیه در برخورد با متخلفان و احیا شدن کارت های سوخت، به ناچار این کارت های مهاجر به مبدا خود بازگشتند اما هنوز هم شلوغی جایگاه های سوخت، برای مردم رنج آور بود تا اینکه دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان از پایان فعالیت کارت های سوخت مهاجر در این استان خبر داد.

محمد محبی در گفتگو با عصرهامون اظهار کرد: با اجرایی شدن طرح احیای کارت های سوخت، جدای از اینکه حجم زیادی از این کارت ها به مبداء خود بازگشت خورد بالغ بر 160هزار کارت سوخت مهاجر نیز در این استان مسدود و ابطال شد که در نهایت دیگر از آن صفوف طولانی در جایگاه ها خبری نبود.

این اقدام در آرامش روانی جامعه در استان موثر اما مسکنی موقتی بود چرا که هنوز هم در روزهای پایانی هر ماه مجدداً مشاهده می شود که صف های چندین کیلومتری در این استان تشکیل شده و باز هم همان قصه تکراری و پردرد برای مردم بازخوانی می شود.

بر اساس گزارشات میدانی خبرنگار عصرهامون؛ شب گذشته(28و29بهمن ماه) اکثر قریب به اتفاق جایگاه های سوخت در استان و به ویژه در کلانشهر زاهدان بار ترافیکی سنگینی را متحمل شد که علت اصلی آن نیز باطل شدن سهمیه سوخت موجود در کارت خودروی شهروندان است.

محمد محبی در این باره به خبرنگار ما گفت: بر اساس تصمیمی که وزارت نفت گرفته است دارندگان خودرو نهایت یک ماه برای مصرف سهمیه سوخت خودروهای خود مهلت دارند که اگر در این زمان استفاده نشود باطل شده و دیگر امکان استفاده برای آنها فراهم نخواهد بود.

به گفته محبی؛ این امر باعث شده که همواره در روزهای پایانی ماه مردم به جایگاه های سوخت هجوم برده و تمام سهمیه باقی مانده در کارت های خود را برداشت کنند و باز هم مصرف کننده واقعی در رسیدن به هدف خود دچار مشکل می شود.

وی افزود: این امر مشکلات ویژه ای را نیز به همراه دارد چون برخی از شهروندان که قصد سفر در ماه های آینده را دارند به منظور اینکه در سفر با کمبود بنزین مواجه نشوند اقدام به ذخیره سازی سوخت در گالن و در محل کار و یا منزل می کنند که بسیار خطرناک است و این بنزین های دپو شده می تواند با اندک بی احتیاطی شعله ور شده و جان شهروندان را در معرض خطر قرار دهد.

وی تصریح کرد: همچنین آن دسته از شهروندان که نیاز به ذخیره سازی سوخت ندارند پس از آنکه بنزین باقی مانده در کارت های خود را دریافت می کنند چند متر آن طرف تر از جایگاه، این سوخت را به فروش می رسانند و باز هم قاچاقچیان این سرمایه ملی را با قیمتی ارزان خریده و در کشورهای همسایه به فروش می رسانند که این چرخه ضربات سختی به بدنه کشور می زند.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان پیشنهاد کرد که به منظور جلوگیری از این چرخه باطل و کاستن از صفوف بنزین در روزهای پایانی ماه، وزارت نفت تدبیری جدید اتخاد کند به گونه ای که مدت زمان استفاده از سوخت سهمیه خودروها معطوف به یک ماه نباشد و مدت آن افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: اگر این طرح اجرایی شود شهروندان برای سفرهای خود نیز دچار استرس و دغدغه نمی شوند و دیگر نیازی به ذخیره سازی ناایمن سوخت در منازل هم نیستند. این موضوع ضمن حذف صف های طولانی سوخت؛ مانع فروش بنزین به دست فروشان و خریداران کاذب نیز می شود.
 

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcenv8zejh87oi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما