تاریخ انتشار :شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۱
مدیر کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان گفت: به دلیل خشکسالی های رخداده در سطح استان، حیوانات حیات وحش به مکان زندگی انسانی و چراگاه های دامی نزدیک شده و در مواردی دام های اهلی را مورد گزش قرار می دهند.
بیماری هاری و وضعیت آن در سیستان وبلوچستان/مردم نگران سلامت گوشت مصرفی نباشند
به گزارش عصرهامون، خشکسالی های چند دهه اخیر در سیستان وبلوچستان از یک سو باعث خسارت به کشاورزان و دامداران و از سوی دیگر باعث بروز بیماری هایی همچون هاری که یکی از بیماری های مشترک بین دام و انسان است، شده، اما آنچه که بیش از همه زمینه نگرانی مردم را فراهم کرده "حمله سگ‌های هار ولگرد" است که این حملات تاکنون علاوه بر اینکه جان تعدادی از شهروندان را گرفته باعث بروز بیماری به جمعیت دامی هم شده است.

سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط آب و هوایی و منطقه ای که دارا می باشد، نیمی از جمعیت شتر در کشور را در درون خود جای داده و شرایط خوبی را برای ‏پرورش شتر مهیا ساخته از همین روی به قطب پرورش این دام در ایران لقب گرفته است.

در روزهای اخیر خبری مبنی بر دفن سه نفر شتر مشکوک به بیماری هاری در شهرستان خاش در رسانه ها منتشر شد که با توجه به نقش سگ های ولگرد و حیات وحش در انتقال بیماری به سایر واحدهای اپیدمیولوژیک دامی و جمعیت انسانی این پایگاه خبری گفت وگویی با مدیر کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان انجام داده است.

مهدی حسینی مدیرکل دامپزشکی استان در خصوص وضعیت بیماری هاری در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: بر اساس بازدید های میدانی و آزمایشگاهی در شهرستان خاش از ابتدای سال 97 تاکنون چهار مورد بیماری هاری گزارش شده که این آمار نسبت به سال 96 کاهش چشمگیری داشته است.

وی با بیان اینکه اقدامات بهداشتی پیشگیری و آموزشی مورد نیاز صورت پذیرفته است، افزود: در این خصوص کلیه جمعیت شتر در کانون های بیماری هاری در شهرستان خاش علیه بیماری هاری واکسینه شده اند.

به گفته این مسئول، بیماری هاری از جمله مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است که مخزن بیماری حیات وحش (شغال، گرگ و..) و سگهای ولگرد می باشد که در غالب موارد از طریق گزش حیوان مبتلا به حیوانات اهلی و انسان منتقل شده و می تواند در صورت عدم انجام اقدامات بهداشتی مورد لزوم سبب بروز بیماری در انسان و دام شود.

حسینی گفت: در سنوات اخیر به دلیل خشکسالی های رخداده در سطح استان حیوانات حیات وحش به مکان زندگی انسانی و چراگاه های دامی نزدیک شده و در مواردی دام های اهلی را مورد گزش قرار می دهند.

وی با بیان اینکه کنترل و ریشه کنی بیماری هاری نیازمند هماهنگی و عزم بین دستگاه های اجرایی متعدد می باشد، ادامه داد: درصورت انجام اقدامات به شیوه موثر می توان به کاهش رخ داد آن در سطح استان و کشور امید داشت.

مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور در زمینه بیماری هاری به صورت آموزش و ترویج، کنترل و مراقبت بیماری در حیوانات اهلی، واکسیناسیون اینگونه دام ها اقدامات لازم را انجام می دهد و مراکز بهداشت نیز نسبت به ایمن سازی جمعیت انسانی و آموزش های لازم اقدام می کنند.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نسب به پایش و مراقبت بیماری در حیات وحش، کنترل جمعیت حیات وحش  و جلوگیری از نزدیک شدن به مناطق مسکونی و در صورت امکان ایمن سازی حیوانات حیات وحش اقدام کرده و فرمانداری ها و شهرداری ها نیز در راستای وظایف نسبت به جمع آوری سگ های ولگرد اقدام می کنند.  

وی خاطر نشان کرد: در کشتارگاه های مجاز دام با عنایت به حضور ناظرین بهداشتی کلیه دامها در قبل، حین و بعد از کشتار مورد بارزسی بهداشتی قرار گرفته و از این بابت در خصوص گوشت مصرفی مورد نیاز شهروندان که در کشتارگاه ها ذبح شده و از مراکز مجاز تهیه می گردند، نگرانی وجود ندارد.

حسینی با تاکید بر این مطلب که دام های مبتلا برابر توصیه های دامپزشکی معدوم سازی می شوند، به ارائه راهکارهایی در این خصوص پرداخت و گفت: باید کلیه سگهای صاحب دار مورد تهدید با هماهنگی ادارات دامپزشکی و کلینیک های دامپزشکی مایه کوبی شوند، واکسیناسیون اعضاء خانوارهایی که مبتلا بودن دام به بیماری هاری در محل زندگی آنها تایید شده با هماهنگی با شبکه بهداشت صورت پذیرد، همچنین هرگونه بروز علایم بیماری مانند علایم عصبی و غیر عادی، آبریزش غیر طبیعی براق و... در دامهای اهلی بلافاصله به نزدیکترین اداره دامپزشکی شهرستان جهت انجام اقدامات بهداشتی مربوطه اطلاع رسانی شود.

مدیرکل دامپزشکی استان در پایان از پایگاه خبری عصرهامون و تلاش این مجموعه در جهت تنویر افکار عمومی و ارائه توصیه های بهداشتی مورد نیاز مردمی تشکر کرد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzn0fkyt0zf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما