تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۳
سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشیدی در سیستان و بلوچستان به سبب داشتن 310 روز آفتابی علاوه بر کمک به معیشت خانواده ها می تواند گامی بلند در جهت اقتصاد مقاومتی باشد.
نیروگاه های خانگی، ظرفیتی برای درآمدزایی خانواده ها در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، ایران به سبب برخورداری از ویژگی های خاص جغرافیایی و آسمانی آفتابی در بیش از 300 روز سال ، جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه تولید انرژی خورشیدی در جهان است.

متوسط انرژی تابشی خورشید در کشور حدود 4/5 کیلو وات بر متر مربع است؛ با توجه به استانداردهای بین المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از 3/5 کیلو وات ساعت در مترمربع باشد، استفاده از مدل های انرژی خورشیدی بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.

این در حالی است که در پهنه های وسیعی از خاک کشورمان سطح انرژی تابشی خورشید بسیار بالاتر از این میانگین است و حتی در برخی مناطق این عدد بالاتر از 7 کیلو وات ساعت بر مترمربع ثبت شده‌ است.

متوسط میزان تابش در سیستان و بلوچستان بین 2 تا 2 هزار و 300 کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال است که رقمی قابل توجه و کاملا توجیه پذیر برای سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشیدی است.
 

 
وسغت استان و فاصله نسبتا زیاد شهرها و روستاها عاملی است که همواره هزینه های زیادی را در بحث انتقال، نگه داری و مواردی از این قبیل را به شبکه توزیع تحمیل می کند؛ تولید برق از طریق انرژی تابشی خورشید با توجه به پتانسیل های موجود می تواند نسخه شفابخش و راه حل مناسبی برای این مسائل باشد.
 
در سیستان و بلوچستان، بین شهر زاهدان تا منطقه سرباز که شامل سراوان و خاش نیز می‌شود، مناطقی از قبیل زابل و زهک و مرز استان با کرمان به طور متوسط درسال 2 هزار و 300 کیلو وات ساعت بر مترمربع تابش تخمین زده می‌شود که برای تولید برق از طریق پنل‌های خورشیدی شدت بسیار خوبی است.

رخشانی مهر، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به مصوبه 19 اردیبهشت سال 95 هیات وزیران در زمینه خرید تضمینی برق گفت: مطابق این مصوبه توافق نامه ابی میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری ایران و شرکت های توزیع امضا شد این شرکت به عنوان وکیل ساتبا اقدام به عقد قرارداد خرید می نماید و می تواند مطابق نرخ مصوب نسبت به فروش برق تولیدی از این نیروگاه ها اقدام نماید.
 

وی افزود: قراردادها برای یک دوره 20 ساله منعقد گردیده اند.

وی ادامه داد:این شرکت به نمایندگی از ساتبا در سال های 95، 96 و 97 به ترتیب 82، 144 و 24 قرارداد را با متقاضیان احداث نیروگاه خانگی ثبت کرده که از این تعداد قراداد منعقد شده 44 نیروگاه احداث و برق تولیدی آن وارد مدار شده و باقی این رقم نیز در دست اقدام است.

شهرکی، یکی از ساکنان شهرستان زابل که با نصب پنل های خورشیدی بر پشت بام منزل خود از این راه کسب درآمد دارد در گفت وگو با عصرهامون، گفت: نصب این صفحات علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از داغ شدن ایزوگام ساختمان در تابستان و هدر رفت انرژی برای سرد کردن خانه ام شده ،موجب شده تا درآمد نسبتا خوبی از فروش برق نیز داشته باشم.

سیدمحمد صادق‌ زاده، رئیس ساتبا در اولین همایش ملی تجلیل از فعالان صنعت حوزه انرژی‌ های تجدیدپذیر، گفت: امروزه هزینه تولید برق نیروگاه‌های فسیلی به حدود هشت تا 11 سنت و در نیروگاه‌های تجدیدپذیر به حدود چهار تا پنج سنت برای هر کیلووات ساعت رسیده است از این رو تولید برق تجدیدپذیرها ارزان‌ترین روش تولید انرژی در دنیا است.

وی با اشاره به سه گام اصلی مجلس شورای اسلامی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، گفت: نمایندگان خانه ملت در گام نخست با طرح مسئله اصلاح الگوی مصرف انرژی که بعدها به قانونی در این زمینه مبدل شود، توانستند یکی از مترقی‌ ترین قوانین توسعه تجدیدپذیرها را رقم بزنند.

وی افزود: تنها ماده 61 این قانون منشا تمامی تغییرات در حوزه تجدیدپذیرها بوده است و براساس آن دولت موظف شده است از تمام تولیدکنندگان غیردولتی برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به صورت بلندمدت خریداری کند که ایجاد قراردادهای 20 ساله در این بخش توانست دغدغه سرمایه‌گذاران برای حضور در این عرصه را برطرف کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbw9b8srhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما