>ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> کودکان آسیب پذیر ترین قشر در برابر معضلات اجتماعیخانه‌های مهر میزبان فرزندان طلاق | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۱
گسترش چشمگیر پدیده طلاق در جامعه و آسیب های ناشی از حضور کودکان طلاق به همراه والدین خود در کلانتری ها و راهرو های دادگاه ها موجب بروز مشکلات زیادی برای خانواده ها و جامعه شده است.
کودکان آسیب پذیر ترین قشر در برابر معضلات اجتماعی/خانه‌های مهر میزبان فرزندان طلاق
به گزارش عصرهامون، همه چیز از یک آشنایی کوچک در خیابان یا میهمانی آغاز می شود، همه چیز خیلی سریع اتفاق می‌افتد و روند آشنایی و خواستگاری و ازدواج به بهترین شکل و سرعت پیش می‌رود اما هنوز چندماهی نگذشته که کم‌کم اختلاف‌ها خودنمایی می‌کنند و وقتی هیچ یک از دو طرف ماجرا کوتاه نمی آید جنگ و جدل‌ها آغاز می‌شود، تا زن و شوهر می‌آیند بفهمند کجای زندگی‌ اشتباه کرده‌اند و چرا عشق آتشینشان تبدیل به جنگی آتشفشانی شده بچه‌شان آنها را مامان و بابا صدا می‌زند و دردسرها اضافه می‌شوند و تازه مشکی جدید خودنمایی می کند.

از گذشته عقیده بر این بود که نوزاد با به دنیا آمدنش حلال مشکلات می شود اما بچه‌ای که آمده بود تا کانون خانواده را گرم کند حالا خود به مشکلی غیرقابل حل تبدیل شده اما کار به همین جا ختم نمی‌شود و انگار زن و شوهر نمی خواهند گذشت کنند و برای زندگی مشترک و فرزندشان تلاشی انجام دهند بعد از مدتی کش ‌و قوس سرانجام مهر طلاق روی شناسنامه‌ها می‌خورد و خلاص، خلاص!

طلاق آغاز جدایی زن و شوهرانی است که روزی با هزار آرزو به عقد یکدیگر در آمده و خود را خوشبخت ترین انسان های دنیا می دانستند، به طور کلی طلاق علاوه بر اینکه موجب بروز مشکلات بسیاری برای زن و مرد می شود برای فرزندان زوجین به معنای فاجعه ای عظیم است به گونه ای که به عقیده بسیاری از روانشناسان، ضربه روحی ناشی از طلاق پدر و مادر حتی از فوت آنان نیز بدتر بوده و موجب نابودی همه باورهای کودک می شود.

کودکان طلاق حاصل آتش خشم والدین هستند
به دنیا آمدن بچه هیچ تاثیری در روابط آنها نداشت، هرچند مادر و خاله و عمو و همسایه، توصیه كرده بودند هرچه زودتر بچه‌دار شوند و بچه آنها را به هم نزدیك‌تر می‌كند، اما آنها روز به روز از هم دورتر شدند و آمدن بچه اوضاع را خراب‌تر هم كرد. با آمدن او، حالا چیزی هم به دعواهای آنها اضافه شده بود سر تربیت بچه كه به توافق نرسیدند هیچ، از وقتی عزمشان جزم شد كه طلاق بگیرند، ماجرای این‌كه بچه باید پیش كدام‌شان بماند هم به موضوعات قبلی اضافه شد.

شاید برای زن و مرد طلاق آغاز یک زندگی نو باشد اما فرزندان آنان هیچ گاه نخواهند توانست طعم یک زندگی عادی را بچشند و باید حتی برای ملاقات پدر یا مادر خود باید با مشکلات بسیاری رو به رو باشند، در گذشته ای نه چندان دور اگر حضانت بچه با یکی از زوجین می بود طرف مقابل برای دیدار فرزندش با مشکلات بسیاری روبه رو بود و حتی در پاره ای از مواقع این دیدارها در کلانتری ها و دادگاه ها فقط ممکن بود.

تصور کنید کودکی دو یا سه ساله هستید و برای دیدار با مادرتان مجبور هستید همراه پدر به کلانتری محل مراجعه کرده و در محیطی نا سالم و بسیار خشن لحظاتی را با مهربان ترین موجود زندگیتان سپری کنید، حتی نمی‌توان تصور کرد این صحنه دردناک چه آسیبی بر روان کودک خواهد گذاشت.
 
 ملاقات به سبک مراکز مهر خانواده
در همین رابطه محمدعلی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه طلاق دارای آثار مخرب در خانواده ها و تاثیرات منفی آن بر روی فرزندان، اظهار داشت: طلاق را باید مخرب ترین اتفاق در خانواده دانست چرا که علاوه بر اینکه فشار روانی زیادی بر زوج ها وارد می کند، برای کودکان نیز استرس زا، غم انگیز و گیج کننده می باشد و باعث بروز مشکلات فراوانی برای آنان می شود.

معاون رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به ماده 1174 قانون مدنی هر یک از دو زوج این حق را دارند که پس از طلاق و جدایی از همسرشان در فواصل مشخص و تعیین شده با فرزندشان ملاقات کنند و در این زمینه حتی مشکلات مادر یا پدر هم نمی تواند مانعی برای جلوگیری از ملاقات وی با کودکش شود.

وی با تاکید بر اینکه راه اندازی مراکز ملاقات کودکان طلاق تحولی عظیم در این بخش ایجاد کرد، بیان کرد: کودکانی که قبلاً در کلانتری و دادگاه‌ها پدر یا مادر خود را ملاقات می‌کردند، دچار آسیب ‌پذیری‌های اجتماعی بیشتری نسبت به کودکان دیگر بودند و حتی از حضور در این مراکز ترس داشتند اما با راه‌اندازی این مراکز دیگر کودکان در محیطی امن خانواده خود را ملاقات می کنند و خاطره خوبی برایشان به جا می ماند.

مکان و فضای ملاقات کودکان در ذهن او اثر گذار است
حمیدیان ادامه داد: یکی از آسیب های جدی که در گذشته گریبان گیر کودکان می شد که تأثیر نامطلوب فضا و مکان ملاقات، به خطر افتادن امنیت روانی کودک و  آشنایی زودتر از موعد با آسیب های اجتماعی و از بین رفتن حساسیت کودک نسبت به این آسیبها بخش هایی از این گونه معضلات بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خانواده کانون مهم شخصیت سازی و شالوده تربیت و اصالت کودکان می باشد، گفت: بی تردید هر دشمنی اگر بخواهد تمدنی را از بین ببرد، تنها گزینه‌ای که در پیش رو دارد و می تواند از آن استفاده کند انحراف و فروپاشی خانواده می باشد، چرا که خانواده  محافظ همه آسیب‌های اجتماعی است و وقتی این نهاد از میان برود دیگر فرزندان هیچ الگوی تربیتی ندارند.

وی همچنین با تاکید بر لزوم راه اندازی بیشتر و بهتر مراکز ملاقات فرزندان طلاق در جای جای استان سیستان و بلوچستان، اذعان کرد: با توجه به این مهم و در راستای رسالت قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پیشگیری از وقوع در نظر داریم تا مراکز ملاقات کودکان طلاق در بهترین و امن ترین نقاط از هر نظر تاسیس شود تا فضایی آرام برای کودکان و والدین آنان ایجاد شود.

حمیدیان در پایان با اشاره به اینکه کودکان طلاق آسیب پذیری خاصی دارند، تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم آینده این کودکان را تامین کنیم و نگذاریم آسیب های روانی بیشتری متوجه آنان شود همه تلاشمان را به کار می‌گیریم و باید در این راه دولت و دیگر دستگاه های مسئول نیز وارد میدان شوند.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccooqsp2bqxs8.ala2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما