تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۵
مدیرکل دامپزشکی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه خواستگاه اولیه ماهیان قرمز کشور چین است، گفت: مردم از خرید ماهی قرمز توسط دستفروشان خودداری کنند.
ردپای چشم بادامی ها در سفره هفت سین/ مردم از دست فروشان ماهی قرمز نخرند
به گزارش عصرهامون، کمتر از 8روز تا شروع سال جدید فرصت باقی مانده و حال و هوای شهرها رنگ و بوی بهار به خود گرفته است.

از آنجایی که برپایی سفره هفت سین یکی از آیین‌های زیبا در بین مردم به شمار می رود این روزها آن چه بیش از همه در بازارها خودنمایی می کند فروش ظروف هفت سین و نمادهای آن که شامل سبزه و سماق، سمنو، سیب، سرکه، سیر و سنجد، سکه، ماهی قرمز، تخم مرغ رنگ می باشد، هستیم که هریک به نوبه خود بر زیبایی این سفره می‌افزاید.

در این بین اما ماهی های قرمز همه ساله بر سر سفره هفت سین ما ایرانی ها قرار دارد و نماد خوش یمنی و سر زندگی است. اما همین ماهی های کوچک و زیبا در صورتی که به خوبی از آنها نگهداری و مراقبت نکنید موجب انتقال آلودگی و ویروس به شما می شود.ماهی قرمز

اگرچه ماهی های قرمز ارتباطی به فرهنگ و آداب و سنن ایرانی ندارد اما این سوغات رسیده از کشور چشم بادامی ها سالیان سال است مهمان سفره عید ایرانی ها است. به گونه ای که80 سال پیش به همراه ورود چای به ایران، ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی است به سفره‌های هفت‌سین مراسم عید نوروز ایرانیان وارد شد.
 

مهدی حسینی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به نزدیک شدن ایام نوروز و آغاز سال جدید در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز اظهار کرد: ماهیان زینتی و قرمز در شمار آبزیان خانگی محسوب می شوند و این گروه به عنوان کم خطرترین آبزیان در انتقال و انتشار بیماری های انگلی و باکتریایی هستند و مردم نگرانی در این خصوص نداشته باشند.

به گفته وی، در حال حاضر سازمان دامپزشکی کشور برنامه کنترل و نظارت بر مراکز تولید و تکثیر کوچک و بزرگ اینگونه ماهی ها و همچنین توزیع و عرضه را برعهده دارد تا مشکلی بروز نکند.

این مسئول ادامه داد: ماهی قرمز از خانواده کپور ماهیان با نام علمی گلدفیش، ماهی طلایی و ماهی شب عید، دارای بیش از 200 نژاد است که در زمره ماهیان زینتی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه ماهی قرمز یکی از نخستین ماهیان آکواریومی است که خاستگاه اولیه آن کشور چین و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شده است، افزود: بخش مهم کنترل و نظارت اکیپ های اداره کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان در مراکز عرضه و توزیع است به طوری که چنانچه ماهیان دارای مشکل بی حالی، کندگی فلس و دارای شناهای نامتعارف دیده شود با عرضه کنندگان برخورد می کنند.
 

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه با تاکید بر این مطلب که گروه های خاص از جمله افراد مسن و کودکان باید از  دست زدن مستقیم به ماهی قرمز یا ماهیان زینتی پرهیز کنند، گفت: مردم برای نگهداری اصولی ماهیان قرمز می توانند برای هر عدد ماهی قرمز حدود 2 تا 2.5 لیتر آب با دمای 22 تا 24 درجه سانتی گراد، ظروف درباز به ویژه آکواریوم ها (برای انتقال اکسیژن) و تعویض آب هر هفته یک تا دو بار را در دستور کار خود قرار دهند، همچنین از مصرف آب شهری به شکل مستقیم، شن، ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهی نیز جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز باید بهداشتی و سالم باشد، افزود: در صورت استفاده از آب شرب شبکه آبرسانی شهری باید جهت تعادل گازها و خروج کلر، آب مورد نیاز قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.

حسینی از شهروندان خواست تا ماهی قرمز را از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی از مراکز عرضه ماهیان زینتی (آکواریوم فروشی ها) و میادین شهرداری ها خریداری کنند و تا حد ممکن از دست فروشان ماهی قرمز نخرند.
 
مدیرکل دامپزشکی استان در پایان خاطر نشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده مواردی مشکوک، از خرید ماهی قرمز خودداری و مراتب را با شماره 1512 به اداره کل دامپزشکی استان اعلام کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcamon6649nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها