تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
با توجه به اینکه یکی از مهمترین شاخصه های اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، توجه به گردشگری است، سیستان و بلوچستان با آب و هوای بی نظیر و آثار بکر تاریخی خود می‌تواند به قطب توریستی کشور تبدیل شود.
رونق صنعت گردشگری، راهکاری برای تحقق اقتصاد مقاومتی/ سیستان و بلوچستان بهشت طبیعی و گردشگری ایران
به گزارش عصرهامون، به طور کلی دنیای امروز با اقتصاد و فرهنگ اداره می شود، اقتصاد نیز با زیرشاخه های مختلفی تعریف و سنجیده می شود یکی از این مقوله ها مبحث توسعه پایدار و رسیدن به اشتغال همگانی با استفاده از ظرفیت های موجود در زیر ساخت های پراکنده و متمرکز شهری و روستایی در هر کشوری است.

با توجه به این مهم اگر به گردشگری به عنوان یکی از معیارهای ارزشمند توسعه اقتصادی و حتی فرهنگی هر منطقه نگاه کنیم بی تردید متوجه خواهیم شد که این امر در دنیای امروز از لحاظ سود آوری و یا به تعبیری ارز آوری برای کشورها در زمره صنایع کلان و سودآور قرار گرفته است تاجایی که برخی از کشورها صرفأ با توجه بیشتر به صنعت توریست درآمدهای کلانی را برای اقتصاد و پیشرفت خود به ارمغان آورده اند و حتی درآمد آنان از این صنعت بیش از چندین برابر تمامی تولید ناخالص ملی کشورهای دیگر است، این موضوع باعث شده تا بسیاری از اقتصاددانان برای بهبود شرایط توسعه ای به آن توجه کرده و به دنبال شکوفایی گردشگری باشند.

حال با توجه به این حقیقت باید به این نکته توجه کنیم که کشور ما با 1 میلیون 648 هزار و195 کیلومتر وسعت به عنوان هجدهمین کشور پهناور دنیا می تواند از نقاط قوتی چون آب و هوای خاص و چهار فصل در کنار قابلیت های گردشگری تاریخی به دلیل فرهنگ غنی چند هزار ساله می‌تواند از بسیاری دیگر از کشورهای جهان از این پتانسیل بی نظیر بهره مند شود.

سیستان و بلوچستان بهشت گردشگری ایران
به عقیده بسیاری از کارشناسان گردشگری و میراث فرهنگی هرچند امروز صنعت گردشگری در ایران به دلیل برخی مشکلات با کاستی هایی روبرو است اما اگر بتوانیم با برنامه وارد عمل شویم هنوز هم برای توسعه این صنعت دیر نشده و می‌توانیم با شناخت دقیق نقاط ضعف آن، تبلیغات گسترده و بهره مندی از آیتم امنیت بالا در ایران بسیار از افراد علاقه مند به فرهنگ غنی ایران و مناطق گردشگری کشورمان را به بازدید از این نقاط ترغیب نمود.

 طبق آمارهای رسمی در طول یکسال تنها بین 50 تا 60 هزار نفر توریست از کشور ما بازدید می کنند و این درحالی است که کشور امارات با وسعت، جاذبه های محدود صرفأ با ایجاد برخی از قابلیت ها در هر سال بالای 12 میلیون گردشگر را به خود جذب می کند، درواقع سهم درآمد ما از گردشگری بین المللی با وجود هزاران جاذبه طبیعی و تاریخی تنها یک درصد و شاید هم کمتر از این رقم باشد. 

در این میان سیستان و بلوچستان با دارا بودن طبیعت بی نظیر چهارفصل و بیشمار آثار فرهنگی و گردشگری به تنهایی می تواند به یکی از قطب های مهم گردشگری در جنوب شرق کشور تبدیل شود و همه ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی باشد.




توجه به زیرساخت های گردشگری باید جدی گرفته شود
در همین رابطه غلامرضا باغ شیرین در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تأکید بر جایگاه منحصر بفرد گردشگری در تحقق سیاست های مبتنی بر توانمندسازی اجتماعی جوامع بومی، محلی و یا همان اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان با توجه به زیرساخت های مناسب تاریخی و طبیعی، میراث فرهنگی و صنایع دستی از جایگاه فاخری در حوزه جذب گردشگر برخوردار است.

 وی افزود: از سویی جذب آمار گردشگر یکی از شاخص های حایز اهمیت سنجش و تحلیل مفهوم امنیت اقتصادی، اجتماعی و سرزمینی محسوب می شود. در واقع گردشگری با امنیت سیاسی رابطه تنگاتنگی دارد و بودن گردشگران بسیار در یک اقلیم جغرافیایی، از بودن امنیت در آن حکایت دارد که این مهم از بعد فرهنگی و اجتماعی نیز حایز اهمیت می باشد، چراکه جوامع میزبان می توانند از طریق گردشگران به ترویج زبان، فرهنگ و رسوم اجتماعی شان بپردازند.  

مدیر پیشگیری های امنیتی، انتظامی دادگستری کل استان با اشاره به اینکه گردشگری می تواند حلال بسیاری از مشکلات کشور شود، بیان کرد: دستگاه های مرتبط با گردشگری باید با هدف هم افزایی و اجتناب از موازی کاری، گردش اطلاعات و تجارب سازمانی را به نحو موثری پیاده سازی کنند تا مشکلات موجود در این راه حل شود.

وی ادامه داد: یکی از خلاء های عمده این حوزه فقدان آمار جامع و قابل اتکای گردشگران ورودی به استان است که این مهم نیازمند تدوین برنامه های جامع و برنامه های بلند مدت می باشد و برای رسیدن به این هدف باید گردآوری، تغییر و تحلیل آمار و داده های کمّی با جدیت مدنظر دستگاه های متولی باشد.

باغ شیرین با اشاره به دیگر موانع توسعه گردشگری در استان، خاطرنشان کرد: موانع اجتماعی و فرهنگی یکی از مهمترین مواردی است که مانع رسیدن به هدف مطلوب می شود، اگرچه ترسیم یک خط دقیق برای جدایی مسائل اجتماعی از فرهنگی امری مشکل به نظر می رسد، اما در مقطع فعلی با تعداد شرایط ساختاری و اجتماعی در زمینه مسائل گردشگری در استان مواجه هستیم که برخی دارای خصلت جمعی و اجتماعی هستند و برخی نیز از خصوصیات و ویژگی های فردی و روان شناختی افراد جامعه ناشی می شوند.

وی اذعان کرد: پایین بودن سطح اطلاعات و آگاهی مردم در زمینه ی مسائل گردشگری، کمبود امکانات زیربنایی اعم از تأسیسات، تجهیزات و تسهیلات صنعت گردشگری و عدم توسعه مطلوب منابع انسانی از چالش هایی است که مانع از بالندگی مطلوب گردشگری در استان می شود.



ساخت 69طرح سرمایه گذاری گردشگری در سیستان و بلوچستان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه گردشگری و تحقق اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: خوشبختانه گام های  موثر و بزرگی در راستای بسط و تحقق اقتصاد مقاومتی مبتنی بر گردشگری پایدار برداشته شده و 69 طرح سرمایه گذاری گردشگری با اعتبار 696 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است.

وی افزود: اقداماتی که با راه اندازی و افتتاح آن برای هزار و 651 نفر در استان اشتغال پایدار ایجاد می شود.

علیرضا جلالزایی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان مقصد گردشگران داخلی و خارجی است، بیان کرد: ورود 61 هزار زائر پاکستانی تنها در اربعین از جمله ظرفیت های سیستان و بلوچستان در پذیرایی از زایرین خارجی است، باوجود همه دسیسه های دشمنان در استان خوشبختانه هیچ خللی در ورود گردشگران داخلی و خارجی به سیستان و بلوچستان انجام نشده به گونه ای که در اوج برخی از تحرکات نابخردانه، تورهای گردشگری داخلی و خارجی بدون هیچ مشکلی برگزار می شود.

وی خاطرنشان گردید: باتوجه به اقدامات انجام شده در سال های اخیر بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی مشتاق سفر به این استان هستند به طوری که همواره دچار کمبود مکان برای اسکان آنان هستیم.

جلالزایی با تاکید بر اینکه اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان باید بتواند برای ورود و خروج گردشگران برنامه ریزی کرده و به آمار دسترسی داشته باشد، گفت:  فرآیندی که در پوشش آمار و مساعدت نهادهای گردآوری آمار اعم از پلیس گذرنامه، دانشگاه علوم پزشکی، راهداری و حمل و نقل جاده ای و دیگر سازمان ها و نهادهای مسئول انجام شود می تواند بسیار اثربخش تر باشد.

وی اذعان کرد: همچنین برای نخستین بار شاهد مهاجرت معکوس به استان هستیم به گونه ای که بسیاری از افراد با ترغیب شدن به راه اندازی اماکن بوم‌گردی، پذیرای مهمانان خارجی و داخلی شده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب که تا پایان سال تعداد اقامتگاه های بوم‌گردی استان به 70 اقامتگاه افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: باید ساز و کاری اندیشیده شود تا با همکاری فرمانداری ها در تمامی روستاهای استان حداقل یک اقامتگاه بوم‌گردی راه اندازی شود.



 باید مناطق گردشگری استان شناسایی و معرفی شود
قائم مقام صداوسیمای سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با تاکید بر اینکه باید مناطق گردشگری معرفی شود، اظهار کرد: صداوسیما به عنوان رسانه ملی همواره آماده کمک به همه نهادها و سازمان هاست و در همین راستا نیز همه ساله اقدام به معرفی مناطق خاص گردشگری و زیبایی های استان می کند.

علی اصغر زارع به برنامه های صداوسیمای استان در خصوص حمایت از گردشگری پایدار در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: امسال در زمان تحویل سال برنامه های مختلفی از رسانه ملی برای معرفی سیستان و بلوچستان پیش بینی شده است و مقرر است تا روستاهای هدف گردشگری به نحو موثری در قاب رسانه استان معرفی شود و این ظرفیت یک معضل در شبکه هامون استان به معرفی ظرفیت های گردشگری روستاهای استان می پردازد.
 
انتهای پیام/حبیب پیران
https://www.asrehamoon.ir/vdciw3az3t1auy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

چه عکس قشنگی از کوه خواجه گذاشتید . کپی رایتش برای شماست ؟