ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ترند، روستایی بکر با معماری رنسانساز خانه های سنگی تا چشمه ها و آبشارهای خروشان سرباز | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۴۱
روستای ترند در شهرستان سرباز با معماری بکر سنگی و نزدیک به رنسانس به عنوان یکی از مناطق کمتر شناخته شده اما بی نظیر سیستان و بلوچستان میزبان میهمانان نوروزی است.
ترند، روستایی بکر با معماری رنسانس/از خانه های سنگی تا چشمه ها و آبشارهای خروشان سرباز
به گزارش عصرهامون، همواره با نزدیک شدن به روزهای پایانی تعطیلات نوروزی و پایان یافتن سفرهای بهاری انتخاب مکانی خاص برای پایان بخشیدن به دید و بازدید های نوروزی به یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از خانواده های ایرانی تبدیل می شود تاجایی که همواره هستند افرادی که در انتخاب محلی برای مسافرت با دشواری های زیادی روبه رو شده و یا به دلیل عدم شناخت از آثار تاریخی و طبیعی هر منطقه نمی دانند در چند قدمی آنان چه مناطق خاصی برای دیدن وجود دارد.

به طور کلی به دلیل عدم حمایت های دولتی و معرفی خوب مناطق گردشگری بی نظیر سیستان و بلوچستان بسیاری از مردم کشور شناخت خوبی از نقاط دیدنی این استان پهناور ندارند و در ایام عید به مکان های تکراری و یا بسیار شلوغ سفر می کنند که نه تنها باعث لذت و نشاط برای آنان نخواهد شد بلکه از دیدن بسیاری از دیدنی ها و نقاط بکر گردشگری ایران محروم خواهند ماند و تنها عده اندکی که از مسافران نوروزی سالهای گذشته اطلاعاتی کشب کرده اند به نقاطی چون ترند در شهرستان سرباز سفر می کنند.
 
 
 
ترند روستایی عجیب با معماری دوره رنسانس
شهرستان سرباز را باید منطقه ناشناخته گردشگری ایران دانست به گونه ای که با وجود دارا بودن بسیاری از جاذبه های گردشگری ناب و دست نخورده همچنان در میان مسافران نوروزی ناشناخته مانده است، یکی از مناطق عجیب و به یاد ماندنی این شهرستان زیبا، روستای سنگی ترند است، این منطقه را می توان به عنوان یکی از این نقاط ناشناخته و خاصی دانست که به دلیل شناخته نبودن ، عدم حمایت دولتی و نبود سرمایه گذاری بخش خصوصی، از چشم گردشگران داخلی و خارجی پنهان مانده و با وجود پتانسیل های موجود همچنان مظلوم واقع شده است.

با سفر به این منطقه هر گردشگری به فکر فرو خواهد رفت چرا که مردم این روستا  با حداقل امکانات ساخت و ساز و تنها با استفاده  از مصالح محلی و بوم آورد این منطقه مانند چوب ،گل خام و سنگ توانسته اند با بیشترین بهره وری از مکان و امکانات، آثاری آنچنان زیبا خلق کنند که هر کس یک بار قدم به این مکان بگذارد تا سالها  ساکنان با فرهنگ سیستان و بلوچستان را که حافظان واقعی این ارزش ها و سبک ها  هستند را فراموش نخواهد کرد و به عنوان مبلغی گردشگری تمامی دوستان و آشنایانش را به این منطقه فرا خواهد خواند.

به طور کلی باید گفت که روستای ترند به دلیل دارا بودن معماری سنگی‌ بکر و زیبا به عنوان مکانی تاریخی با معماری دوره رنسانس در کنار مناظر بی نظیر طبیعی، چشمه های آب، آبشارهای بلند و باغات بی شمار می تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شده و علاوه بر ارز آوری و ایجاد اشتغال پایدار در این منطقه، باعث معرفی فرهنگ و آداب و رسوم مردمان خونگرم و مهمان نواز این استان پهناور شود اما تاکنون مردم این منطقه نتوانسته اند از این نعمت بزرگ بهره کافی ببرند.
 
 
 
ترند روستایی به جامانده از دل تاریخ
درهمین رابطه یک کارشناس ارشد باستان‌شناسی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه روستای ترند از دل تاریخ سربزون آورده است، اظهار کرد: خانه‌های ترند به صورت کامل با سنگ ساخته شده است وساختمان خانه های این روستا به لحاظ فنی و به دلیل استفاده از مصالح سنگی در نوع خود منحصر به فرد است به گونه ای که کاربرد سنگ به صورت یک مصالح عام و متعارف در چهره و سیمای روستا به زیبایی خودنمایی می‌کند و در هر گوشه ای از آن این معماری زیبا خودنمایی می کند.

وی افزود: استفاده از سنگ در ساخت بناهای این روستا به قدری چشمگیر و قابل توجه می باشد که نه‌ تنها در پی ساختمان های این محل بلکه در قسمت اعظم خانه ها، دیوارهای محوطه و حیاط‌ها و حتی نمای داخلی آن مورد استفاده قرار گرفته و تصویری زیبا با معماری دوره رنسانس خلق کرده است.

ایمان رئیسی با اشاره به دیگر مصالح به کار رفته در ساخت بناهای این روستا، بیان کرد: بیشترین مصالح استفاده شده سنگ لاشه است که توسط ملات گل کار شده و پهنای این دیوارهای سنگی در طبقه همکف به یک متر هم می‌رسد و تنها عامل اتصال در دیوارهای سنگی نیز استفاده از تیرهای چوبی است و این به آن معناست که معماران آن دوره تنها از مصالح موجود در اطراف خود چنین بناهای نابی را خلق کرده اند.
 
 

 از خانه های سنگی تا چشمه ها و آبشارهای خروشان سرباز
وی ادامه داد: کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه بوده است.

این کارشناس ارشد باستان‌شناسی با اشاره به برخی شاخصه های خاص گردشگری در منطقه ترند، خاطرنشان کرد: وجود انتظام در شکل گیری فضاهای مسکونی، ارتباط منطقی بین بناها، همگونی با محیط اطراف و همچنین تلفیق و تطبیق با نخلستان و باغات سرسبز شهرستان سرباز، آدمی را ناخودآگاه به محض ورود مجذوب زیبایی های طبیعتی، بکر با معماری بجا مانده از دوره رنسانس می کند .

وی گفت: در حقیقت انسان با قدم زدن در کوچه و گذرهای این روستا بدور از زندگی پر از هیاهو و ماشینی امروزی در مواجهه با این فضای کاملا سنتی با معماری اصیل بلوچستان که حاصل اندیشه ،ذوق و خلاقیت معماران  قدیمی منطقه است، احساسی متفاوت را تجربه کرده و شاهد باز شدن پنجره ای روبه گذشته های دوردست می شود.
 
 

سرباز دریچه ای به تاریخ چند هزار ساله سیستان و بلوچستان
 رئیسی با تاکید بر اینکه شهرستان سرباز همچون دریچه ای به تاریخ چند هزار ساله سیستان و بلوچستان است، تصریح کرد: با سفر به این منطقه میتوان به گذشته دور و چند هزار ساله این استان و حتی ایران سفر کرد.

وی اذعان کرد: حضور گردشگران نوروزی در این منطقه طی سال های اخیر افزایش یافته به گونه ای که هر سال نسبت به سال قبل شاهد حضور میهمانان بیشتری هستیم.



سیستان و بلوچستان میزبان میهمانان نوروزی است
این کارشناس ارشد باستان‌شناسی در پایان با دعوت از همه گردشگران و میهمانان نوروزی برای سفر به شهرستان سرباز، اظهار کرد: مردم عزیز ایران با سفر به این منطقه علاوه بر آشنایی با فرهنگ چندین هزار ساله منطقه، می توان خاطره ای زیبا برای خود و خانواده های خود خلق کنند
 
انتهای پیام/ حبیب پیران
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfmxdyyw6dy0a.igiw.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما