تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۸
کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: چای ترش به دلیل انبوه ریزمغذی های و انتی اکسیدان موجود در آن به اکسیر جوانی و داروی زیبایی مشهور شده اما تنها رویشگاه وسیع آن در ایران همچنان گرفتار مشکلات و بی مهری مسئولین دولتی است.
سیستان و بلوچستان قطب تولید داروی ضد پیری و زیبایی در کشور/ تنها رویشگاه وسیع چای ترش ایران درانتظارسرمایه گذار است
به گزارش عصرهامون، هیچ چیز نمی توان به اندازه یک لیوان چای در آغاز یک صبح بهاری به انسان نشاط و انرژی بدهد، نوشیدن چای در کنار خانواده و در هوای مطبوع بهاری یکی از لذتبخش ترین کارهای است که ما ایرانیان به آن علاقه داریم، به طور کلی چای در سرتاسر دنیا شناخته شده است می‌توانید چای را تقریبا با هر جز تشکیل دهنده آماده کنید.

سیستان و بلوچستان با آب و هوای منحصر به فرد و دارا بودن زمین های کشاورزی حاصلخیز، یکی از بهترین مناطق ایران برای کشت محصولات مختلف کشاورزی است، این استان پهناور با تنوع آب و هوایی شگفت انگیزی که دارد دارای ظرفیت منحصر به فردی برای تولید محصولات خارج فصل و همچنین استوایی است.

یکی از محصولات خاص سیستان و بلوچستان که طرفداران زیادی در ایران و جهان دارد، چای ترش است، این محصول استراتژیک که به چای مکی نیز شناخته می شود ترش از نوشیدنی های گرم و سردی محسوب می شود که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، به عقیده کارشناسان تغذیه به دلیل دارا بودن آهن فراوان و انواع مواد مغذی برای بدن و آنتی اکسیدان فراوان به عنوان داروی شفابخش قلب و بهترین جایگزین برای چای سیاه شناخته می شود.

فواید سلامتی چای طبیعی در این روز‌ها رایج شده و به همین دلیل نیز قیمت‌ها روز به روز بالاتر می رود، چای ترش از طریق جوشاندن کاسبرگ گیاه جامائیکا به دست می‌آید این نوشیدنی در سرتاسر دنیا محبوبیت بالایی دارد و به‌عنوان یک نوشیدنی با خواص درمانی شناخته می‌شود. چای این گیاه رنگ قرمز و طعم ترش دارد که به خاطر همین طعم با نام چای ترش شناخته می‌شود.

یکی از نکات قابل توجه درباره چای ترش این است که این نوشیدنی مطبوع را می توان به گونه های مختلفی مصرف کرد این محصول به صورت گرم و سرد مصرف می شود و به دلیل کالری پایینی و نداشتن کافئین دارای تاثیر زیادی بر روی سلامتی و تناسب اندام مصرف کنندگان است.

چای ترش علاوه بر خاصیت دارویی زیادی که دارد به تنظیم فشارخون کمک می کند و در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد به گونه ای که بومیان از قسمت های مختلف آن در آشپزی استفاده می کنند با توجه به اینکه این استان و شهرستان دلگان تنها رویشگاه چای ترش به صورت وسیع در ایران می باشد اما به دلیل نبود کارگاه ها و کارخانه های بسته بندی و فرآوری، این محصول به واسطه دلالان و با قیمت بسیار اندک به سایر نقاط کشور برده شده و تحت عنوان آن استان دیگر بسته بندی و به بازار مصرف وارد می شود.
 


دلگان قطب تولید چای ترش ایران
در همین رابطه مدیرجهاد کشاورزی دلگان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با تاکید بر اینکه این شهرستان قطب تولید چای ترش در کشور است، اظهار کرد: این منطقه به دلیل آب و هوای خاصی که دارد بهترین نقطه برای کشت این محصول خاص می باشد و با ۶۰۰ هکتار اراضی زیر کشت چای ترش، دارای رتبه نخست کشت این محصول در ایران است.

وی افزود: به طور کلی از هر هکتار اراضی زیر کشت چای ترش چیزی در حدود 800کیلوگرم محصول برداشت می شود.

سید غلامرضا سجادی با اشاره به اینکه باید برای کشت چای ترش در دیگر مناطق استان نیز برنامه ریزی شود، بیان کرد: چای مکی که به دلیل رنگ و مزه خاص آن به چای قرمز و یا ترش نیز شهرت دارد، گیاهی است یک ساله با ارتفاع ۱ تا ۳ متر که همه ساله با آغاز بهار کار کشت آن آغاز می شود و در نیمه دوم پاییز نیز محصول آن برداشت می شود.

وی ادامه داد: با توجه به خواص بی نظیر این محصول و افزایش تقاضا در بازار مصرف، سطح زیر کشت چای ترش در شهرستان دلگان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 50درصد افزایش روبه رو بوده است.

سجادی با بیان این مطلب که هنوز هم در فرآوری این محصول مشکل داریم، گفت: برنامه ریزی برای جذب سرمایه گذار بومی در بحث فرآوری محصول چای ترش شده اما تا زمانی که به مرحله اجرا برسد باید اقدامات بسیاری انجام شود اما پس از اجرا می توانیم محصول تولیدی کشاورزان دلگانی را در خود این شهرستان به محصولات با ارزش افزوده چند برابری تبدیل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 600نفر در منطقه به کار کشت چای ترش اشتغال دارند که در صورت راه اندازی فراری این محصول همین تعداد نیز در آن بخش مشغول به کار خواهند شد.

مدیر جهاد کشاورزی دلگان با اشاره به دیگر اقدامات برای حمایت از کشاورزان این شهرستان، تصریح کرد: برای راحتی کار برداشت محصول چای ترش اقدامات اولیه برای طراحی و ساخت دستگاهی مکانیزه انجام شده که امیدواریم امسال بتوانیم محصولات چای ترش دلگان را با کمک این دستگاه که صفر تا 100آن طراحی و ساخت خودمان است انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته هیچ صادراتی نداشتیم، بیان کرد: محصول چای ترش دلگان که تاپیش از این به کشورهای خارجی صادر می شد در سال گذشته به دلیل پاره ای از مشکلات نتوانست صادر شود که با تلاش این مرکز و برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم امسال بتوانیم ارز آوری خوبی از این بابت داشته باشیم.
 


ارز آوری چای ترش بی نظیر است
فرماندار شهرستان دلگان نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه چای ترش یکی از محصولات خاص سیستان و بلوچستان است، اظهار کرد: این محصول دارای بازار خوبی در ایران و جهان است و اگر بتوانیم سطح زیرکشت چای ترش را بالاتر برده و این محصول را در کل استان کشت کنیم می توانیم بازارهای منطقه را در دست بگیریم.

وی افزود: شهرستان دلگان بهترین منطقه برای کشت انواع گیاهان دارویی نیز هست که به صورت طبیعی و یا توسط کشاورزان منطقه کشت می شود.

مجتبی شجاعی با اشاره به اینکه باید برای شناساندن چای ترش  به مردم اقدامات بیشتری انجام شود، گفت: هنوز برخی از مردم با خواص این محصول آشنا نیستند که باید برای ایجاد بازار مصرف بیشتر، این محصول را برند سازی کرده و پس از فراوری در استان خودمان برای صادرات آماده کنیم.



سود کشاورزان در جیب دلالان
در همین رابطه یکی از کشاورزان دلگانی هم در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: مهمترین مشکل چای کاران شهرستان نداشتن بازار مطمئن و حضور دلالان در منطقه است.

وی افزود: به دلیل اینکه نمی توانیم محصول چای ترشمان را در همین منطقه فرآوری کنیم مجبوریم دسترنج یک ساله خودمان را به قیمتی اندک به دست دلالان بسپاریم و سود اصلی به جیب آنان برود.

بامری با تاکید بر اینکه چای مکی یکی از بهترین نوشیدنی های جهان است، گفت: چای ترش به دلیل طعم بی نظیر و خواص خاصی که دارد در میان مردم مناطق مختلف جهان دارای طرفداران زیادی است اما همچنان در ایران ناشناخته مانده است.

وی ادامه داد: دلالان در زمان برداشت محصول به منطقه سرازیر شده و محصول کشاورزان را به یک دهم قیمت بازار خریداری می کنند که اگر دولت برنامه ای برای خرید تضمینی و یا حتی بازاریابی این محصول انجام دهد بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.
 


چای ترش اکسیر جوانی است
جواد علاجی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با تاکید بر اینکه چای ترش اکسیر جوانی است، اظهار کرد: شاید بسیاری از مردم ایران این گل را با گل سرخ معمولی، که فقط یک گل تزیین می باشد و هیچ گونه کاربرد دارویی ندارد اشتباه بگیرند اما انبوه ریز مغذی های موجود در این محصول درکنار آنتی اکسیدان های موجود در آن، چای ترش را به داروی جوانی و زیبایی تبدیل کرده است.

وی افزود: این چای خاص ازکالیکس خشک بارنگ‌های روشن درست می‌شود. با این حال، این نوشیدنی قرمز طعم ترشی دارد که می‌تواند دهان را جمع کند، و بنا بر سلیقه های مختلف و ذائقه هر شخصی می تواند به صورت داغ یا سرد مصرف شودو درست مانند دیگر انواع چای گیاهی، کالری کمی دارد و کاملا بدون کافئین می باشد.

این کارشناس داروهای گیاهی با بیان این مطلب که چای ترش خواص آنتی اکسیدانی داشته و چون سرشار از ویتامین C می باشد باعث کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می شود، بیان کرد، از این محصول در پاک سازی پوست صورت نیز استفاده می شود، چراکه چای ترش دارای سورفکتانت های طبیعی بوده و به عنوان یک اسکراب و پاک کننده طبیعی پوست صورت باعث پاکسازی پوست صورت و از بین بردن سلول های مرده پوست می شود.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد، در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه های آن غنی از چربی و پروتئین است.

علاجی با اشاره به دیگر خواص چای ترش گفت: از آنجایی که آن را به عنوان یک دیورتیک عمل می کند، چای هیبیزیک نیز سران کسانی را که سلامت کلیه و سیستم های ادراری را مطالعه می کنند، تبدیل می کند، آزمایش اولیه حیوانات نشان می دهد که چای هبیسکوس آنچه را که به عنوان “ویژگی ضد انگل شناخته می شود” ارائه می دهد، به این معنی که ممکن است نمونه هایی از ترکیبات سنگ کلیه را پایین بیاورد.

وی با بیان این مطلب که مصرف چای ترش برای همه بجز مادران باردار توصیه می شود، تصریح کرد: مصرف چای ترش برای همه مفید بوده حتی اگر در هر ماه یک بار مصرف شود بسیار عالی است چرا که موجب جلوگیری از بسیاری از مشکلات و بیماری ها می شود.
 

انتهای پیام/
 

 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccexqss2bqse8.ala2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما