تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۲۵
جریان آب در سیستان و آبگیری بخش هایی از دریاچه هامون، موجی از نشاط و شادی را برای مردم این منطقه به همراه داشت.
جریان آب در شریان هامون/دوباره آب، دوباره زندگی
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با 187 هزار و 502 کیلومتر مربع وسعت به سبب قرار گرفتن در اقلیمی گرم، خشک و بیابانی، همواره با مشکل کمبود منابع آبی رو به روست.

وابستگی سیستان به آب هیرمند که منشا اصلی آن کوه های بابابغما در کشور افغانستان است و سدسازی گسترده افغان ها در مسیر جریان آب، موجب بروز خشکسالی در این منطقه گردید؛ معضلی که هر روز  ابعاد گسترده تری از زندگی مردم این منطقه را تحت تاثیر خود قرار می داد و رفته رفته زمینه ساز کوچ شمار زیادی از مردم سیستان شد.
 

افت سطح آب در سفره های آب زیرزمینی و کاهش محسوس میزان بارش ها، نشان از وخامت اوضاع و به صدا در آمدن آژیر خطر در سیستان داشت. ترک های لب های خشکیده هامون، هر روز عمیق تر و امید ساکنان این منطقه برای استشمام عطر نم خاک دشت ها، هر روز کم رنگ تر می شد تا اینکه ورود سامانه بارشی به کشور و آغاز بارندگی ها در سراسر ایران مردم سیستان را نسبت به برخورداری از این نعمت الهی امیدوار کرد.

شدت گرفتن بارش باران در حوزه آبریز هیرمند و جریان آب در شریان های حیاتی هامون بار دیگر امید و شادی را در دل های مردم شمال استان زنده کرده. خروش آب در سیستان سیلی سهمگین به راه انداخته و آن سیل لبخند ساکنان این منطقه است.

علاوه بر این، هدایت آب به سمت کانون های ریزگرد خبر از آسمانی صاف و هوایی پاک تر از سال های اخیر برای ساکنان این منطقه دارد.
 

عبدالحسین سالاری، یکی از ساکنین روستای سالاری در گفتگو با عصرهامون، ضمن تقدیر و تشکر از سپاه پاسداران و مسئولان استانی و شهرستانی برای تلاش های شبانه روزی شان جهت مدیریت و هدایت آب گفت: به لطف خدا و همت مسئولین، علیرغم جریان شدید و حجم زیاد آب در منطقه، بحران به خوبی مدیریت شده و خسارت جانی و مالی برای مردم نداشته است.

وی آب را لازمه آبادی و رونق در دشت سیستان عنوان کرد و افزود: این آب، برکت و روشنای چشم مردم سیستان است و از این یایت خدا را یسیار شاکریم. مردم هامون از این اتفاق بسیار خوشحال اند.
 

به گفته سالاری، سطح قابل توجهی از زمین های زراعی اطراف روستای سالاری زیر کشت است و این اتفاق موجب شده تا خیال کشاورزان از بابت تامین آب برای آبیاری مزارع شان آسوده باشد.

حسین قاسمی، یکی از ساکنین شهر زابل نیز در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: مردم سیستان سال هاست که برای آمدن آب دعا می کنند.

وی ادامه داد: غیر از برکتی که آب برای مزارع کشاورزان دارد، باعث کاهش آلودگی هوا و گرد و خاک در منطقه نیز می شود.

وی تصریح کرد: تلاش های شبانه روزی پرسنل سپاه و دیگر دستگاه ها باعث شده تا ورود آب به شکل مناسبی مدیریت شود و مشکل خاصی برای مردم پیش نیاید.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca6wn6u49n6a1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما