تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۴۱
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: 34هزار و 80هکتار از مراتع استان تاکنون علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
7شهر سیستان وبلوچستان درگیر حمله ملخ های صحرایی/ سطح مبارزه از مرز 34 هزار هکتار گذر کرد
به گزارش عصرهامون، در حالی بیش از یکماه از حضور ملخ های صحرایی در سیستان وبلوچستان زمان می گذرد که هر از چندگاهی شاهد حضور دسته ای از این ملخ ها به شهرهای مختلف استان هستیم به گونه ای که هم اکنون هفت شهر کنارک، دلگان، نیکشهر، چابهار، قصرقند، ایرانشهر و فنوج درگیر مبارزه با این آفت کشاورزی هستند.
 
ملخ هایی که هر چیز سبزی بر سر راهشان باشد را می خورند و روزانه فاصله ای بین 200تا400کیلومتر را برای یافتن غذا طی می کنند.

در این بین چیزی که موجب شده حمله امسال ملخ های صحرایی به کشورمان با سال های پیش را متفاوت کند، حجم این حملات و تعداد زیاد ملخ ها است که بنا بر اعلام  مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور امسال هجوم ملخ از خرمشهر تا چابهار با تعدد استان های درگیر و عمق آلودگی همراه است که خطر جدی برای بخش کشاورزی و منابع طبیعی به شمار می رود که این موضوع یادآور حمله ملخ در بین سالهای 40 تا 42 است که در سطح 2.5 میلیون هکتار مبارزه انجام شد و در نهایت علاوه بر خسارت های سنگین به بخش کشاورزی موجب بروز قحطی در شهرهای جنوبی کشور شد.

به اعتقاد کارشناسان سازمان حفظ نباتان کشور  که اگر با این آفت در عربستان مبارزه می شد ما اکنون دچار این معضل نبودیم، این موضوع می تواند ناشی از آن باشد که عربستان عمدا با این آفت مبارزه نکرده تا هجوم آنان موجب نابودی کشاورزی ایران شود چرا که ملخ صحرایی بالدار به دلیل گسترش سریع و توان و قدرت جابجایی می تواند همه محصولات زراعی، سبزی و صیفی، باغی، عرصه های منابع طبیعی از جمله علف های هرز و گیاهان دارویی را مورد حمله قرار دهد و در زمانی کوتاه یک کشور را با قعطی روبه رو کنند.
 
غلام حیدر زورقی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: با توجه به آخرین گزارش ارسالی از سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر هجوم دسته های ملخ از آنسوی مرز واستانهای دیگر به سیستان و بلوچستان مبارزه با این آفت از ۱۳اسفند ماه سال گذشته در این استان در شهرستان کنارک آغاز شد.


به گفته وی، 11 هزار و 880هکتار از سطح سمپاشی شده مراتع در جنوب سیستان و بلوچستان به ملخ پوره و 22هزار و 200 هکتار به ملخ بالدار اختصاص دارد .


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: هم اکنون مبارزه با ملخ صحرایی در سطح  12هزارو510هکتار از مراتع کنارک، 6 هزارو 780هکتار مراتع چابهار، 6 هزار و ۲۰هکتار مراتع ایرانشهر، 4هزار هکتار مراتع دلگان ، دو هزار و 900هکتار مراتع قصرقند وهزار و 620هکتار مراتع نیکشهر و در فنوج نیز 280 هکتار بالغ انجام شده است.

وی با تاکید بر لزوم مبارزه سریع و به موقع با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان گفت: دامنه مبارزه با این آفت هم اینک به 7شهرستان این استان رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) حمله ملخ به این استان همچنان ادامه دارد از همه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی خواست در راه دیده بانی و مبارزه با ملخ صحرایی با کارشناسان جهاد کشاورزی در شهرستان ها همکاری داشته وبه محض مشاهده این آفت مراتب را به نزدیک‌ترین مرکز جهاد کشاورزی ویا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfcydytw6dy0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما