تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۱۳
با گذشت 71 روز از هجوم ملخ های صحرایی تاکنون سطح مبارزه با آنها به مرز 60 هزار هکتار از مراتع کشاورزی در سیستان وبلوچستان رسیده است.
سطح مبارزه با میهمانان ناخوانده سعودی به 60 هزار هکتار رسید/ 9 شهر جنوب شرق همچنان درگیر ملخ های صحرایی
به گزارش عصرهامون، در حالی 71 روز از هجوم ملخ صحرایی از آن سوی مرز به کشور  به خصوص بخش های جنوبی استان سیستان و بلوچستان می گذرد که تاکنون سطح مبارزه به این آفت خطرناک کشاورزی به مرز 60 هزار هکتار از اراضی رسیده است.

آفتی که هربار یک شهر از استان را درگیر خود کرده به گونه ای که در حال حاضر 9 شهر کنارک، چابهار، قصرقند، فنوج، نیکشهر، دلگان، ایرانشهر، خاش و سرباز در سیطره این میهمان ناخوانده به سر می برند.

ملخ های صحرایی که از شبه جزیره عربستان، امارات متحده عربی و عمان وارد ایران شده اند می تواند روزانه بین 200 تا 400 کیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر مسافت را طی کند. بر این اساس سازمان جهاد کشاورزی در اطلاعیه های خود به طور مکرر از کشاورزان و بهره برداران خواستار شده اند در صورت مشاهده ملخ بلافاصله به ادارات جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

دربخشی از این اطلاعیه ها (سوی سازمان جهاد کشاورزی سایر استان ها) آمده است: با توجه به استمرار ورود توده های متراکم ملخ صحرایی از کشور عربستان به جنوب کشور و خطر آسیب دیدن مزارع و باغات کشاورزان، دامداران و زنبورداران رعایت نکاتی برای کاستن از آسیب های این آفت ضروری است.

در این اطلاعیه از کشاورزان، دامداران و زنبورداران خواسته شده است که علاوه بر سرکشی روزانه به مزارع و باغات، به مراتع و علف زارهای مجاور نیز سرکشی کنند و به محض مشاهده آفت به مراکز جهاد کشاورزی محل سکونت خود در اسرع وقت اطلاع دهند.

این سازمان ضمن تاکید بر لزوم آماده به کار بودن امکانات و لوازم مورد نیاز سمپاشی از جمله تراکتورها و سمپاش ها از بهره برداران بخش کشاورزی خواسته است که هرگونه عملیات سمپاشی علیه آفت را فقط با کسب نظر کارشناسان جهاد کشاورزی انجام دهند.

این سازمان با اشاره به خطرات ناشی از سم پاشی برای جانداران تاکید کرده است که قبل از انجام عملیات سم پاشی، دام و احشام و کندوهای زنبورعسل از منطقه جابجا و از باز نگه داشتن درب کندوهای عسل و چرای دام در مراتع و علفزارهای سم پاشی شده حداقل به مدت یک هفته خودداری شود.
این سازمان همچنین توصیه جدی در زمینه پرهیز از تعلیف دام ها و طیور از لاشه ملخ های مرده داشته است.

این اطلاعیه می افزاید: در صورت مشاهده اجساد پرندگان و جانوران وحشی در حجم قابل توجه در مناطق سمپاشی شده نسبت جمع آوری ، حفر چاله و دفن آِنها در عمق مناسب و آهک پاشی روی محل دفن اقدام شود .

ملخ های صحرایی9 شهر استان را درگیر کرده است
غلام حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان دقایقی قبل در خصوص آخرین آمار مبارزه با ملخ های صحرایی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: تاکنون 59 هزار و 460 هکتار از مراتع شهرستانهای استان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

به گفته وی، روند رو به رشد سطح مبارزه با ملخ صحرایی در استان نشان از هجوم بیشتر دسته های ملخ از آن سوی مرز و استانهای دیگر به سیستان و بلوچستان می باشد و سازمان جهاد کشاورزی با تمام امکانات موجود خود در حال سمپاشی مناطق آلوده به این آفت بین المللی است.
این مسئول بیان کرد: هم اکنون 21 هزار هکتار از سطح سمپاشی شده مراتع در جنوب سیستان و بلوچستان به ملخ پوره و 38 هزار و 460 هکتار به ملخ بالدار اختصاص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در کنارک  با 16 هزارو 740 هکتار  و 13 هزار و 670 هکتاردر شهرستان ایرانشهر انجام شده است.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: این ملخ ها درشهرستان چابهار 10 هزار و 310 هکتار از اراضی  را تحت سیطره خود قرار داده اند که کار مبارزه با آنها و سمپاشی در حال انجام است، همچنین در دلگان کار مبارزه با این آفت به 10 هزارو 350 هکتار، قصرقند 4 هزارو 130 هکتار، نیکشهر 3هزار و 180 هکتار و فنوج هزارو 10 هکتار بالغ رسیده است.

این مسئول با تاکید بر این مطلب که بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) حمله ملخ به سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد، افزود: هم اکنون 9 شهر استان سیستان وبلوچستان درگیر حمله ملخ صحرایی هستند که کار مبارزه با آنها در مزارع استان در حال انجام ست.

زورقی با توجه به لزوم مبارزه با ملخ صحرایی از همه مسئولین و بهره برداران خواست در راستای مبارزه با این آفت بین المللی با سازمان جهادکشاورزی استان همکاری کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccosqsm2bqse8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما