تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۵۳
نزدیک بودن با دو کشور مرزی افغانستان و پاکستان و نیاز مبرم آنها به فرآورده های نفتی موجب شده تا استان سیستان وبلوچستان به عنوان بزرگترین قربانی قاچاق سوخت در کشور مطرح شود.
​مردم سیستان وبلوچستان قربانی قاچاق سوخت سایر استان ها/ فوت 180 نفر در صحنه تصادف خودروهای سوخت کش
به گزارش عصرهامون، مشاهده برخی خودروهای پلاک مخدوش و یا فاقد پلاک که در محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان با سرعت زیاد و سرسام آور تردد می کنند سالهاست که به امری عادی تبدیل شده اما در کنار این روزمرگی نامبارک و تحمیل شده به شهروندان استان، هفته ای نیست که اخبار تلخ و جانکاه این اقدام ضدارزش در رسانه ها مخابره نشود.
 
به جرات می توان گفت امکان ندارد که در یک هفته، خبر واژگونی خودرو و آتش گرفتن آن و فوت و مجروحیت شهروندان بیگناه به سرتیتر اصلی رسانه ها مبدل نشود. خودروهایی که اکثراً فاقد پلاک بوده و مَشک های پلاستیکیِ ضخیمِ پر شده از سوختِ قاچاق جایگزین صندلی خودرو شده اند.
 
به دلیل تفاوت قیمت زیاد سوخت در ایران و کشورهای همجوار افغانستان و پاکستان این تمایل و علاقه مندی در میان مردم به وجود می آید که ریسک جاده های ناهموار و مرگ احتمالی در این مسیر را به جان بخرند تا از طریق قاچاق، نانی به کف آرند و به قول خودشان رزق و روزی خود را از این راه غیرقانونی کسب کنند!
 
اما این تنها یک طرف قضیه است و در سوی دیگر باید شاهد به تن کردن رخت سیاه والدین در عزای فرزندان و یتیم شدن کودک در فقدان پدر و مادر بود. قاچاق سوخت سالهاست که در این استان قربانی می گیرد اما به گفته مسئولان اکثر این جان باختگان قربانی کم کاری مسئولان سایر استان ها هستند که باید قدری بیشتر در اجرای وظایف محوله خود دقت کنند.

اجرای طرح ضربتی برخورد با خودروهای پلاک مخدوش
جانشین فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان با اشاره به اجرای طرحی برای برخورد با خودروهای متخلف گفت: این طرح از روز شنبه، 21 اردیبهشت ماه در جاده های مواصلاتی استان آغاز شده است.
 
طاهری افزود: با توجه به معضل جدی قاچاق سوخت دراستان، متاسفانه شاهد تصادفات شدید در محورهای مواصلاتی به ویژه در مسیر زاهدان - خاش و خاش - سراوان هستیم و این طرح با هدف پیشگیری از این تصادفات اجرایی شده است.
 
وی افزود: بر اساس هماهنگی های انجام شده با قوه قضائیه، خودروهایی که با اجرای این طرح توقیف شوند، به مدت دو ماه در پارکینگ نگهداری خواهند شد.
 
به گفته طاهری؛ در گام اول اجرای این طرح180 دستگاه خودرو توقیف و به پارکینگ منتقل شده است.
 
شگرد ویژه قاچاقچیان سوخت
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان نیز در این باره به خبرنگار عصرهامون گفت: یکی از شگردهای قاچاقچیان این است که سوخت را از مرکز کشور تهیه کرده و به استان های مرزی مانند سیستان وبلوچستان منتقل می کنند و در محل های زیرزمینی و پنهانی نگهداری می کنند.
 
محمد محبی افزود: متاسفانه شاهد هستیم که حجم زیادی از این سوخت توسط اتوبوس های مسافری، ناوگان حمل و نقل و بعضاً نفتکش هایی منتقل می شود که تماماً دارای سوخت قاچاق هستند و همین امر موجب شده تا سالیانه شاهد جان باختن بسیاری ازشهروندان بیگناه باشیم که در تصادف خودروهای سوخت کش جان خود را از دست می دهند.
 
وی افزود: سرعت سرسام آور این خودروها و عدم توانایی در کنترل موجب برخورد خودروهای سوخت کش با خودروهای عبوری می شود که به دلیل داشتن حجم زیادی از سوخت بلافاصله منفجر شده و سرنشینان هر دو خودرو در آتش بی تدبیری و سودجویی قاچاقچیان سوخته و جان خود را از دست می دهند.

به گفته محبی، بر اساس اعلام مراکز اورژانس و بیمارستانی بسیاری از این تصادفات اگر در حالت عادی صورت می گرفت تنها باعث مصدومیت افراد و یا شکستگی برخی از اندام میشد اما به دلیل اشتعال به وجود آمده ناشی از سوخت قاچاق، خودروها مشتعل شده و دیگر نیروهای امدادی و اطرافیان نیز امکان امدادرسانی ندارند و در کمترین زمان آتش تمام بدن سرنشینان خودروها را در بر می گیرد.
 
وی تاکید کرد: به منظور مقابله با این تصادفات و خودروهای سوخت کش، استفاده از ابزارهای الکترونیکی و رصد لحظه ای گلوگاه های قاچاق استان در دستور کار قرار گرفت که تاکنون نیز نتایج مثبتی داشته و تنها در سال گذشته بالغ بر 15 میلیون لیتر فرآورده قاچاق کشف و ضبط شده که رقم بسیار بالایی است.
 
وی خاطرنشان کرد: برخورد با سرشبکه های اصلی قاچاق سوخت جزو اولویت های اصلی این کمیسیون است که در این امر نیز موفقیت های چشمگیری داشته ایم اما این نکته نباید مغفول بماند که کم کاری مسئولان مرتبط مبارزه با قاچاق سوخت در سایر استان ها در این امر کوتاهی های زیادی می کنند.
 
محبی ادامه داد: اگر مسئولان سایر استان ها نظارت و تلاش خود را بیشتر کنند قطعا این میزان سوخت از استان های آنها وارد سیستان وبلوچستان نمی شود و شاهد کاهش تلفات خواهیم بود اما یک دست صدا ندارد و همه دستگاه های در تمام کشور باید همگام و همراه با هم در این راستا گام بردارند.
 
180 کشته تنها در تصادف صحنه ای خودروهای سوخت کش
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای سیستان وبلوچستان نیز در این باره به عصرهامون گفت: نظارت دقیق بر ناوگان حمل و نقل جاده ای همواره اجرایی شده است و با متخلفان نیز به شدیدترین شکل ممکن برخورد می شود.
 
علی خانقایی افزود: براساس آمار موجود تنها طی سال گذشته 946نفر در سوانح جاده ای سیستان و بلوچستان جان خود را از دست داده و 8هزار نفر هم مجروح شده اند که جراحت و معلولیت برخی آنها متاسفانه تا آخر عمر همراه آنهاست و رنج و عذاب زیادی را باید متحمل شوند.
 
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل سودآوری بالایی که بحث قاچاق فرآورده نفتی دارد عده ای از رانندگان اقدام به جابجایی سوخت با استفاده از باک های اضافه می کنند و همین موضوع در صورت تصادف، تلفات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.
 
به گفته خانقایی؛ طی سال گذشته بالغ بر 180 نفر در جاده های مواصلاتی استان به دلیل تصادف با خودروهای سوخت کش در محل حادثه جان خود را از دست داده اند که بسیار رقم نگران کننده ای است.

وی تاکید کرد: به این نکته باید توجه شود که رقم 180کشته،  تنها در صحنه تصادف است که اگر میزان قربانیان در مسیر رسیدن به بیمارستان و پس از آن را نیز محسوب کنیم رقم بسیار چشمگیری است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9f0fzyt0f56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما