کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سود حنای کشاورزان سیستان وبلوچستان در جیب دلالان/ نبود صنایع فرآوری مشکل اصلی حناکاران دلگانی

21 خرداد 1398 ساعت 12:12

در حالی سیستان وبلوچستان در زمره بزرگترین تولید کننده های حنا در کشور به شمار می رود که سود حاصل از ماه ها دست رنج کشاورزان آن به علت نبود صنایع فرآوری و برند سازی به جیب دلالان می رود.


به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان در حالی در زمره بزرگترین تولید کننده های حنا در کشور و همچنین بیشترین مصرف کننده آن به شمار می رود که محصول حنای دست کار کشاورزان آن به علت نبود کارخانه حناسایی و صنایع بسته‌بندی به سایر استان های همجوار رفته و به نام آنان داد وستد می شود.

این امر در حالی باعث رنگ باختن حنای تولیدی این خطه از کشور شده است که محصول تولیدی با قیمت ارزان از کشاورزان خریداری و در استان های همجوار همچون یزد فرآوری و بسته بندی شده و روانه بازار فروش می شود.

علی بامری یکی از کشاورزان دلگانی در گفتگو با خبرنگار صدای بلوچ در این خصوص گفت: با توجه به نوع محصول حنا و شرایطی که دارد، برداشت آن به شیوه سنتی و دستی در شهرستان دلگان انجام می شود اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی حنا در استان و از آنجایی که قیمت مشخص و مناسبی ندارد دلالان بنا بر خواست خود اقدام به خرید آن کرده و به راحتی ماه ها دست رنج یک کشاورز را به نام خود به فروش می رسانند.
 
دستگاه فرآوری حنا خریداری و به زودی نصب می شود
در پی تماسی که دقایقی قبل خبرنگار عصرهامون با غلام رضا سجادی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان داشت، وی از پیگیری های انجام شده برای رفع معضل کشاورزان در دلگان خبر داد و گفت: جهاد کشاورزی در چند روز قبل اقدام به خرید دستگاه برای فرآوری و بسته بندی محصول حنا کرده است که تا اواسط تیرماه جاری این دستگاه در مکان مورد نظر نصب و محصول حنای تولیدی کشاورزان با برند این شهرستان فرآوری، بسته بندی و روانه بازار مصرف می شود.

وی با تاکید بر این مطلب که این دستگاه در اختیار یکی از حناکاران دلگانی قرار می گیرد و حنای کشاورزان برند سازی خواهد شد، افزود: بنیاد برکت نیز در روزهای گذشته جلسه ای با حضور حناکاران و مسئولان در این منطقه برگزار کرد که به صورت مشارکتی یعنی 49 درصد بنیاد و 51 درصد مردم(محصول تولیدی) در این راه سهیم باشند تا حناسازی در این خطه از کشور با ظرفیت زیادی آغاز به کار کند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان، هم اکنون دو هزار و 500 هکتار از مراتع کشاورزی دلگان زیر کشت حنا است که از این میزان سالانه بالغ بر 11 تن محصول به صورت خام صادر می شود.

سجادی بیان کرد: تا قبل از خریداری دستگاه ها محصول حنای تولیدی به یزد ارسال و به نام آن استان به سایر نقاط صادر می شد.

گفتنی است رویشگاه اصلی گیاه حنا ایران در مناطق جنوبی از جمله اطراف بندرعباس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد است، این گیاه در اطراف دلگان، ایرانشهر و بزمان واقع در جنوب استان با توجه به شرایط آب و هوائی نیز رشد می کند که با توجه به داشتن ترکیب تانن دارای خاصیت قوی قابض است به همین دلیل از آن به صورت خوراکی در اسهال خونی، زخم های روده‌ ای و معده‌ ای نیز استفاده می‌ کنند. این گیاه همچنین برای مصرف خارجی و موضعی به عنوان ضد اگزما، درمان جرب شامل بیماری پوستی واگیری که عامل آن سارکوپتس اسکابیل است، ضد میکوزیس و بیماری قارچی پوست و درمان زخم‌ ها کاربرد دارد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 112767

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/112767/سود-حنای-کشاورزان-سیستان-وبلوچستان-جیب-دلالان-نبود-صنایع-فرآوری-مشکل-اصلی-حناکاران-دلگانی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir