کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هلهله ی بیل و کلنگ و رقص لودرها؛ میزبان این جشن تخریب در زاهدان کیست؟

27 خرداد 1398 ساعت 11:46

کنده کاری های گسترده شرکت گاز در زاهدان در حالی افزایش یافته که کماکان هیچ نهادی در شهر حتی مسئولیت التیام زخم های کهنه آسفالت را هم به عهده نمی گیرد.


به گزارش عصرهامون، شهر زاهدان مرکز یکی از پهناورترین ترین استان های کشور با جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر در حالی علم کلان شهری را به دوش می کشد که شهروندان آن از ابتدایی ترین زیرساخت شهر یعنی آسفالت معابر به شدت گلایه مندند. معابری که بعضا دیدن چند وجب آسفالت سالم در آن اعجاب برانگیز است و چاله‌ های عمیق یا به بیان بهتر گودال‌ ها در آن بیشتر از سیاهه ی آسفالت خودنمایی می کنند؛ پوشش غیر استانداردی که کَنده کاری های مکرر‌ و فرسودگی، آن چنان دردمندش کرده که دیگر هیچ شباهتی به آسفالت ندارد و با آسیب رساندن به وسایط نقلیه خصوصی و عمومی، هزینه های زیادی را به شهروندان و دولت تحمیل می کند.

در ماه ها و حتی سال های اخیر، آنچه بیشتر سبب رنجش خاطر مردم و افزایش نارضایتی ها از وضعیت ملامت بار شهر شده، کنده کاری های گسترده نهادهای خدمات رسان به ویژه شرکت گاز است.
هلهله ی بیل و کلنگ و رقص لودرها خبر از تشدید کنده کاری ها و سرعت گرفتن عملیات لوله گذاری در سطح شهر داشت. مسئولان از «عزم و همت و طرح ضربت» سخن می گفتند و این موضوع امید مردم شهر را برای بهره مندی سریع تر از این نعمت الهی بیشتر می کرد اما ظاهرا مَثَل سردی خاک برای لوله های شرکت گاز شهرمان هم صادق است و این لوله ها پس از دفن در گور معابر زاهدان به حیطه فراموشی سپرده می شوند.

حکایت آسفالت این روزهای زاهدان، حکایت گوی آتشینی شده که هر مسئول از هول سوختن، آن را در دامان نهاد دیگر انداخته و از پذیرش مسئولیت در این خصوص گریزان است.

از گودال های عمیق تا تپه های ماسه ای
غلام سراوانی، شهروند زاهدان و ساکن بلوار خرمشهر است. وی در گفت وگو با خبرنگار ما از کمبودهای شهر و مشکلات محله اش می گوید. توصیفی از آسفالت اسف بار کوچه اش ارائه می دهد و ابراز تاسف می کند که اگر وضعیت ما که همسایه شهرداری و شورای اسلامی شهر هستیم این است، وای به حال بقیه شهر!

گلایه دارد که چرا پس از گذشت ماه ها از کنده کاری شرکت گاز، هنوز خبری از علمک و انشعاب گاز نیست!

سراوانی به سکونت 15 ساله اش در این منطقه اشاره کرد و یادآور شد: آسفالت خیابان های زاهدان به دلیل ترکیدگی مکرر لوله های آب در زمستان و به اندازه کافی مستهلک و فرسوده شده بود؛ به نظرم این کنده کاری ها تیر خلاص آسفالت شهر بود. کوچه ای در زاهدان نیست که شخم نخورده باشد و مردم از این وضعیت خسته شده اند. چرا شرکت گاز در حالی که می داند تاسیسات آماده نیست یا بنا به هر دلیلی نصب علمک و اقدامات بعدی زمان می برد، اقدام به حفاری در سطح شهر می کند.

علاوه بر این، تپه های ماسه ای که یک هفته جلوتر از کندن معابر برای زیرسازی لوله ها ایجاد می شود هم خود مصیبتی جداست.

مسئولیتی در قبال حفاری های چند سال گذشته نداریم
عبدالقادر پربار، شهردار زاهدان، در جریان آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در خردادماه سال جاری و در ساختمان مرکزی شهرداری برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار عصرهامون، در خصوص وضعیت حفاری های سطح شهر و مشکلاتی که این امر برای مردم بوجود آورده، گفت: اغلب حفاری های سطح شهر زاهدان مربوط به شرکت گاز و اداره ی آب و فاضلاب است. شرکت گاز باید عملیات گازرسانی را در سطح شهر انجام دهد؛ از طرفی حدود 50 درصد عملیات اجرایی فاضلاب شهری و اصلاح بخش زیادی از شبکه آبرسانی زاهدان نیز باید انجام شود.

در بخش آب و فاضلاب، طبق قراردادهایی که این اداره با شهرداری زاهدان دارد، مرمت و ترمیم آسفالت حفاری شده به عهده آبفا است اما در بخش گاز؛ با برنامه ای که شرکت گاز با کمک سه شرکت دیگر در نظر دارد می توان گفت اصطلاحا شهر زاهدان در سال جاری شخم خواهد خورد و بایستی شهروندان هم کمی صبور تر و بردبار تر باشند.

وی ادامه داد: حفاری هایی در سال 96 به ویژه در مناطق 1 و 2 شهرداری انجام شد و پیمانکاران شرکت گاز نتوانستند به تعهدات خود در خصوص ترمیم و آسفالت این نوارهای حفاری عمل کنند. این وضعیت تا شروع دوره ی جدید مدیریتی شرکت گاز یعنی تا پایان سال 97 ادامه داشت؛ ضمن اینکه فرآیند گاز رسانی نسبت به آب، فرآیندی حساس و دشوارتری بوده و تست های زمانبر و طولانی تری دارد که مسلما در سرعت کار تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه شرکت گاز نتوانست پیمانکاران واجد شرایط را احراز کند تصریح کرد: شهرداری زاهدان به ناچار قراردادی با این شرکت جهت پیمانکاری روکش آسفالت و ترمیم حفاری ها منعقد کرد. این قرارداد صرفا برای پروژه های حفاری جدید منعقد شد و ترمیم حفاری های 2 سال قبل بر عهده ی شرکت گاز است.

مسئولیت مرمت آسفالت کاملا به عهده شهرداریست!
این سخنان شهردار در خصوص مشکلات آسفالت زاهدان و لوله گذاری شرکت گاز در حالیست که مسئولان شرکت گاز به خبرنگار ما تاکید می کنند: مسئولیت هرگونه اقدام در این خصوص مطابق قراردادهای منعقد شده میان دو طرف، از ابتدای کار تا آخرین حفاری صورت گرفته کاملا به عهده شهرداری بوده و شرکت گاز مسئولیتی در این خصوص ندارد.

علی ایحال گویا قرار است این بار هم مثل هربار، تاوان سهل انگاری و غفلت مسئولین را شهروندان بپردازند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 112920

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/112920/هلهله-ی-بیل-کلنگ-رقص-لودرها-میزبان-این-جشن-تخریب-زاهدان-کیست

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir