کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دغدغه ای به نام اوقات فراغت/مصرف گرایی یا شکوفایی استعداد؟

1 تير 1398 ساعت 11:13

با شروع فصل تابستان و تعطیلات سه ماهه دانش آموزان دغدغه والدین و مسئولان فرهنگی برای چگونگی گذراندن این ایام جدی تر شده است.


به گزارش عصرهامون، اوقات فراغت در کجا سپری می شود؟ قهوه خانه ها، فروشگاه های عرضه بازی های کامپیوتری، پارک ها و بوستان ها، خیابان ها، زمین های بازی، فرهنگ سراها، سفر و ....  

با شروع فصل تابستان دغدغه همیشگی خانواده ها و متوليان فرهنگی برای استفاده بهینه و مطلوب تر از اوقات فراغت دانش آموزان جدی تر می شود. به گونه ای که بررسی ها نشان داده با توجه به حضور جوانان و نوجوانان در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باید برنامه ریزی صحیحی برای بهینه سازی اوقات فراغت آنان وجود داشته باشد تا از آسیب ها و تهدیدات این فضا و اثرگذاری آن بر افراد کاسته شود.

آن چه در این بین مهم است اینکه برنامه ریزی ها باید براساس علایق و توانایی های افراد در نظر گرفته شود و به نحوی باشد که از یک سو منجر به شكوفایی استعدادها و توانایی های آنان و از سوی دیگر ایامی خوش را برایشان رقم بزند.

متاسفانه بسیاری از خانواده ها بدون توجه به خواسته ها و سلیقه فرزندان خود و از روی اجبار، آنان را در كلاس های متعددی ثبت نام می كنند كه هیچ علاقه ای به حضور در آن كلاس ها ندارند و با این كار به نحوی ایام تعطیلات را به كام آنان تلخ می کنند.

یادش بخیر در دو دهه گذشته اتمام فصل امتحانات برای دانش آموزان شروعی  بود برای بازی هایی همچون فوتبال با توپ پلاستیکی، فوتبال دستی، دوچرخه‌سواری، خاله‌بازی، لی‌لی و یه قل دو قل و... که این روزها بسیاری از آنها فراموش‌شده و تنها خاطراتی از آن‌ در ذهن جوانان دهه 60 و 70 باقی‌مانده و بس؛ چرا که  با ورود فضای مجازی، تبلت‌ها و گوشی، اوقات فراغت دانش آموزان با حضور در شبکه های اجتماعی سپری می‌شود.

محمد صالح یکی از دانش آموزان پنجم دبستان است که در این خصوص به خبرنگار ما گفت: به محض اتمام امتحانات خرداد ماه والدینم بدون در نظر گرفتن علاقه ام برایم اقدام به ثبتنام در کلاس چرتکه کرده اند این در حالیست که هیچ علاقه ای به ریاضیات ندارم و بیشتر دوست دارم در تعطیلات تابستانی به کلاس های تکواندو و ورزشی بروم.

وی بیان کرد: برای شرکت در این کلاس والدینم شهریه زیادی پرداخت کرده اند ولی از همین الان مطمئن هستم که بازخورد موفقی نخواهم داشت و مهمتر از همه اینکه سپری کردن ایام تعطیلات را برایم سخت کرده اند.

در این خصوص اما برخی از فلاسفه معتقدند که فراغت مادر فلسفه است و زمانی كه آموختن اجباری و انجام كارهای روزمره به پایان می رسد، فضای خالی برای اندیشه ای عمیق تر و كارهایی جدی تر پدید می آید، زمانی كه می تواند حتی زایشگر فلسفه باشد یا كشف فرمول ها و قانون های جدید را رقم بزند.

 داستان 'نیوتن' را هم كه شنیده اید، چه بسا در همین زمان رخ داده باشد؛ زمانی كه نیوتن فارغ از هر چارچوبی زیر درخت سیبی می رود و یكی از مهم ترین قوانین فیزیک را كشف می كند.

با این تفاسیر بهتر است والدین بدانند ایام تابستان كه زمان اوقات فراغت كودكان، نوجوانان و جوانان است نباید صرف كلاس های آموزشی شود اما متاسفانه برخی از خانواده ها اوقات فراغت را فقط به معنای حضور در كلاس های آموزشی می دانند.

یکی از راهکارهایی که می تواند در این زمینه موثر باشد نظر سنجی از فرزندان است تا از علاقه آنان نسبت به کاری که می خواهند در تعطیلات تابستانی انجام دهند آشنا شویم.

امیرمهدی یکی از نوجوانان زاهدانی هم در این خصوص بیان کرد: مدت هاست منتظر شروع تعطیلات تابستانی هستم که بتوانم در کلاس های ورزشی شرکت کنم اکنون با پایان یافتن امتحانات به همراه پدرم در یکی از سالن های ورزشی برای یادگیری دقیق فنون شنا ثبتنام کرده ام زیرا علاقه زیادی برای موفقیت در این عرصه دارم.

مبینا دیگر جوان زاهدانی در این خصوص افزود: علاقه بسیار زیادی به یادگیری خیاطی دارم اما مادرم به شت مخالف است و می گوید باید در کلاس های سفره آرایی شرکت کنم، اکنون تمام همت خود را برای راضی کردن والدینم به کار گرفته ام و بالاخره موفق شدم تا رضایت آنها را برای یادگیری هر دو هنر جلب کنم.
 
معصومه هادی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون از اجرای طرح کلاس های ویژه تابستان در 6 مرکز این کانون در زاهدان خبر داد و افزود: در این ایام کلاس های نقاشی، سفال، بلز، رباتیک، شاهنامه خوانی و فن بیان، خوشنویسی تحریری و تعلیقی، فیلم سازی و انیمیشن، سرود و آهنگ های ملی، ریاضی، فیزیک، نجوم، اوریگامی، روبیک، چرتکه، شطرنج، عروسک سازی، سوزن دوزی، معرق کاشی، نقاشی ویترا، گلیم بافی و ... برگزار خواهد شد و علاقه مندان کودک و نوجوانان می توانند جهت یادگیری هرچه بیشتر این فنون در کلاس ها شرکت کنند.

حجت‌الاسلام محسن اشرفیان، معاون اوقاف و امورخیریه استان هم بیان کرد: طرح تابستانی اوقات فراغت «نشاط معنوی» با هدف برنامه ریزی جهت غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دراستان با حضور۲۰مبلغ اعزامی و۲۵مبلغ بومی در مساجد و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی و مدارس با همکاری دیگر نهادها از جمله سپاه وآموزش وپرورش در ۴۵ مکان برگزار می‌شود.

وی هدف از اجرای این طرح را برنامه ریزی جهت غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان‏‏‏ دانست و افزود: ضروری است تمامی نیروهای دلسوز فرهنگی و مجاهدان عرصه جنگ نرم،  نسبت به آن اهتمام داشته و آن را مغتنم شمارند.

انتهای پیام/
 


کد مطلب: 113225

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/113225/دغدغه-نام-اوقات-فراغت-مصرف-گرایی-یا-شکوفایی-استعداد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir