> شعله های آتش به جان نخلستان های سیستان وبلوچستان افتاد یک مسئول: اعتبارات مرتبط با اطفای حريق در استان ناچيز است | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۱
این روزها با بالا رفتن دمای هوا با کوچک‌ترین غفلتی طلای سبز طبیعت در سیستان وبلوچستان به علت عدم جمع آوری ضایعات پای نخیلات پس از هرس کردن، نبود راه عبور برای خودروهای آتش نشانی در نخلستان ها و... طعمه آتش سرخ می‌شود.
شعله های آتش به جان نخلستان های سیستان وبلوچستان افتاد/ یک مسئول: اعتبارات مرتبط با اطفای حريق در استان ناچيز است
به گزارش عصرهامون، در حالی دمای هوا در برخی از مناطق سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه می رسد که فرا رسیدن تابستان برای نخلداران و کشاورزان این خطه از کشور دردسرهای فراوانی به همراه دارد چرا که سال هاست به علت خشکسالی های پی در پی شاهد آتش‌سوزی‌ نخلستان‌ها و نابودی اصله درختانی هستند که سال ها به پای آن زحمت کشیده تا مثمر ثمر شوند.

کابوسی وحشتناک که خواب را از چشمان کشاورزان گرفته به گونه ای که عدم جمع آوری ضایعات پای نخیلات پس از هرس کردن، نبود راه عبور برای خودروهای آتش نشانی در نخلستان ها، گرمای بیش از حد و...  از مهمترین دلایل گسترش آتش سوزی ها در این استان به شما می رود.

در این میان اما گرمای بیش از حد هوا در فصل تابستان به ویژه در روزهای اخیر علاوه بر آتش سوزی نخلستان ها تبعات گوناگونی همچون خسارت به محصولات کشاورزی نیز داشته است به گونه ای که چهار روز قبل آتش به جان نخیلات بخش بزمان شهرستان ایرانشهر افتاد و به گفته شهردار این بخش، بر اثر گرمای شدید یک چهارم از نخیلات در آتش سوختند.

علی ایحال در حالی تابستان فصلی قاتل برای درختان و نخلستان های جنوب شرق به شمار می رود که اکثر باغات و نخیلات این خطه از کشور بیمه نبوده و وقوع یک آتش سوزی زندگی کشاورزان را به نابودی می کشاند.
 

در همین راستا در پی تماسی که خبرنگار عصرهامون با مصطفی دلخوش، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان داشت، وی افزود: با توجه به بارش هاي مناسب سال گذشته و به تبع آن افزايش پوشش گياهی مخصوصا پوشش علفی عرصه های منابع طبيعی پس از خشک شدن پوشش علفی كف به شدت مستعد آتش سوزی هستند که در این راستا منابع طبيعی براي جلوگيری از اين اتفاق اقدام به تهيه دستورالعمل پيشگيری و اطفای حريق و ارسال به ستاد بحران و كليه شهرستانها، برگزاری جلسات توجيهی با همكاران، احداث آتش بُر در سطح مراتع برای جلوگيری از فراگير شدن آتش، صدور مجوز چرای دام و برداشت علوفه برای كم كردن علوفه خشک در سطح مراتع کرده است.

به گفته وی، شهروندان باید در مواقع آتش سوزی موارد را سریعا با شماره گیری ١٥٠٤ (اطلاع از حريق به عنوان امداد جنگل و مرتع) تا با واكنش سريع و قبل از گسترده شدن آتش نسبت به اطفای آن اقدام شود.

دلخوش با بیان اینکه آتش بُر جدا كننده و باعث جلوگيری از به هم پيوستگی پوشش می شود، ادامه داد: این امر با احداث چاله پرشده از آب يا تراشيدن پوشش ايجاد می شود در همین راستا سال 95 حدود 500 هکتار در محل کوه خواجه آتش بُر ایجاد اما در سال 97 به علت خشکسالی این برنامه اجرایی نشد و هم اکنون در سال 98 نیز برنامه ریزی و انجام تسهیلات جهت اجرای آتش بُر در سطح 2 هزار هکتار در دستور کار این اداره قرار دارد.
 

وی بیان کرد: اعتبارات مرتبط با اطفاي حريق در سیستان و بلوچستان بسيار ناچيز و هيچ تناسبی با سطح استان ندارد كه می طلبد سازمان برنامه و بودجه نسبت به اختصاص رديف اعتباری مساعدت کند.

این مسئول در ادامه شناسايی مناطق بحرانی و حساس به آتش سوزی و شناسايی منابع آبی استان و تهيه نقشه های رقومی اين مناطق را يكی ديگر از اقدامات عنوان کرد كه در قالب طرح اطفای حريق صورت گرفته است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه به آمار اطفای حریق انجام شده توسط این مجموعه اشاره کرد و گفت: سال 96 حدود یازده فقره آتش سوزی در مراتع رخ داد که در اثر آنها 111 هکتار از زمین ها و مراتع این استان دچار خسارت شد، همچنین در سال گذشته نیز چهار فقره آتش سوزی رخ و 6.65 هکتار دچار خسارت شد.
 

با این تفاسیر اما پس قصه غصه دار کشاورزان تنها به آتش سوزی نخلستان ها در پی افزایش گرما یا نبود امکانات و تجهیزات کافی بر نمی گردد بلکه امسال کشاورزان این دیار به علت ریزش ملخ های صحرایی متحمل اندک خسارتی نیز شدند که رسیدگی به مشکلات آنان همت مسئولان را می طلبد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd5s0fjyt0f96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما