تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۰
حفظ حجاب و نهادینه شدن فرهنگ عفاف در جامعه می تواند تا حد زیادی ضامن امنیت و سلامت حضور مثبت و سازنده بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی و حفظ جایگاه و شأن زن در جامعه شود. مساله ای که دشمن همواره می کوشد با کم رنگ جلوه دادن آن زمینه را برای اعمال نفوذ فرهنگی، استثمار و غارت کشورها فراهم کند.
حجاب؛ سلاح مقاومت در جبهه جنگ نرم و نفوذ فرهنگی
به گزارش عصرهامون، یکی از مهم ترین شاخصه های عزت نفس فردی و صیانت از امنیت عمومی در جوامع حجاب است که گاه برگرفته از احکام شرع و مقدسات دینی و گاه از قراردادهای اجتماعی و شرایط موقعیتی فرد نشأت می گیرد.
این شاخصه در هر سرزمین به فراخور اعتقادات و آداب و سنت های تاریخی و ارزش های فرهنگی_ اجتماعی مردمانش متر و معیاری متفاوت به خود گرفته و کلیه افراد آن جامعه، ملزم به رعایت آن به عنوان یک هنجار اجتماعی هستند.

در طول همه اعصار و در بسیاری از تمدن های بشری، سطوح مختلفی از پوشش در شکل های گوناگون وجود داشته؛ در سیری کوتاهی بر نوشته و مستندات کتاب سترگ تاریخ ایران متوجه میراثی گران بها و ارزشمندی می شوید که سند اصالت نجیب زادگان، مشاهیر و اساطیر هر دوران بوده است. مستندات تاریخی در تمام ادوار تایخ ایران از هخامنشی تا قاجار حکایت از این دارد که اساسا حجاب، لباس اشراف زادگان بوده و کنیزان و فرومایگان، بدون حجاب سر در انظار عموم ظاهر می شدند.
 

 
فی الواقع اگرچه بیشینه حجاب در تمدن کهن ایران به زمان سکونت مادها که نخستین ساکنان آریایی بوده اند برمی گردد، اما شکوه و جلوه آن با ورود اسلام در اواخر حکومت ساسانیان و تاثیرپذیری از فرهنگ غنی اسلام بیش از پیش هویدا گشت؛ جایی که نگاه رفیع اسلام به جایگاه والا و ارزشمند زن منجر به این شد تا مقام این آفریده الهی که دامانش مهد زایش و رویش است بیش از پیش وجهه قداست به خود بگیرد. در این میان هر چند در مقاطعی برای حذف حجاب و القای فرهنگ برهنگی در ایران تلاش شد، اما نتیجه­ ای جز شکست و پس زدن تفکر غرب گرایی از جانب مردم را در پی نداشت.

حجت الاسلام علی خیور، کارشناس مسائل مذهبی در گفت وگو با عصرهامون، ضمن اشاره به جایگاه والای زن از منظر اسلام و تاکید و توصیه قرآن كریم بر مصونیت زن از نگاه های نامحرم، گفت: حجاب یکی از مهم ترین دستورات اجتماعی اسلام و ارزش اخلاقی نهادینه شده در ضمیر انسان ها است که مانع ترویج بی قید و بندی و انحطاط جوامع و تحکیم كانون خانواده به عنوان پایگاه تربیت و تعالی نسل ها سالم است؛ تردیدی نیست حجاب نقش بزرگی در حفظ بهداشت معنوی جامعه دارد.

وی با رد ادعای پیشرفت در صورت کنار گذاشتن حجاب خاطرنشان کرد: جایگاه زن در ایران اسلامی پس از انقلاب با زن در دوران ستم شاهی خود موید این مطلب است که حجاب نه تنها محدودیتی برای زن نیست، بلکه عاملی برای مصونیت و حفظ حرمت و جایگاه ارزشمند اوست؛ امروزه زن مسلمان توانسته در تمامی علوم هم پای مردان و حتی در برخی امور پیش قراول و جلوتر از مردان نیز باشد.
 

این کارشناس مسائل مذهبی با بیان احادیث و روایاتی در خصوص الزام و فواید رعایت حجاب در جامعه افزود: رعایت حجاب موجب برقرای جو امنیت روحی و روانی در جامعه است؛ در قرآن کریم نیز بارها به مساله عفت و حجاب سفارش شده، به عنوان مثال خداوند متعال در آیه 59 سوره مبارکه احزاب می فرمایند: به زنان و دختران خود و به زنان مؤمن بگو جلباب هایشان را بر خود بیفکنند، این عمل مناسب تر است، تا به عفت و پاکدامنی شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند.

وی تصریح کرد: امروزه دشمن به شکلی کاملا برنامه ریزی شده می کوشد تا به هر طریق ممکن مقاومت فرهنگی زنان ایرانی را خدشه دار کند اما به فضل الهی شیر زنان ایرانی با سلاح عقل و باورهای اعتقادی خود، در برابر این هجمه ی دشمنان ایستادگی می کنند، به گونه ای که بر خلاف میل غرب، حجاب رفته رفته در کشورهای اروپایی فراگیر اروپایی و غربی در حال گسترش و تبدیل شدن به یک ارزش است؛ این خود نشانگر بازگشت زنان غربی به حیا، حفظ ارزش زن و خویشتن داری است.

یک کارشناس سواد رسانه ای در سیستان و بلوچستان در گفت وگو با عصرهامون، با بیان اینکه رفتار جوامع غربی در قبال زن و جایگاه اش علیرغم ظاهر فریبنده تبلیغاتی و سر دادن شعار برابری جنسیتی، پشت پرده  ای دارد که به وضوح نشان می دهد واقعیت امر چیز دیگریست، گفت: القای موج گسترده و سنگین تبلیغاتی رسانه ای غربی ها همواره بر این مبنا بوده که حجاب زنان مسلمان مانع پیشرفت و موفقیت شان بوده و آنان در جوامع اسلامی از هیچ یک از آزادی های قانونی برخوردار نیستند؛ در مقابل زنان غربی با برخورداری از عدالت جنسیتی و استفاده تمام و کمال از آزادی، به سرعت در حال طی کردن مسیرهای پیشرفت و ترقی اند.

شهاب الدین غریب افزود: استثمارگران همواره در طول تاریخ به دنبال سلطه مستقیم و غیر مستقیم بر دیگر کشورها به ویژه ممالک برخوردار از ثروت بوده اند. گاهی با لشکرکشی و اشغال یک کشور و گاهی با نشاندن عوامل نفوذی شان بر مسند قدرت، اما در عصر جدید با گسترش تکنولوژی و پیدایش شیوه نوینی از جنگ یعنی جنگ نرم، اشغال یک کشور و غارت داشته هایش الزاما نیاز به لشکرکشی و اقدامات این چنین نیست. آن ها می کوشند تا با به کارگیری استراتژی های مختلف فرهنگ، تمدن و تاریخ یک ملت را از آن ها ربوده و آنان را خلع سلاح ایدئولوژیکی و ذهنی کنند.
 

وی با بیان اینکه پروژه نفوذ نیز زمانی کلید می خورد که کشور سلطه گر نتواند از طریق جنگ مستقیم یا نیابتی و لشکر کشی به مقصودش یعنی منابع کشور هدف سلطه پیدا کند، تصریح کرد: آنچه امروز در کشور عربستان مشاهده می کنید، یک مثال کاملا شفاف از یکی از شیوه های نفوذ در هر کشور یعنی نفوذ فرهنگی_ سیاسی است. در این شیوه هر آنچه ریشه در سنت ها، باورها و اعتقادات مردم، از جمله فرهنگ بومی و رسم و رسومات قومی و قبیله ای وجود دارد با دقتی بالا مورد هجوم قرار می گیرد؛ امروزه می بینید که غرب با بهره گیری از قدرت جنگ نرم چگونه توانسته زمام حاکمیت را در سرچشمه اسلام به دست بگیرد و ثروت و عفت را از این کشور غارت کند و این نمونه واقعی ترین و قابل لمس ترین مثالی است که می توان برای این مساله عنوان کرد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccm1qse2bqsm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما