تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۸
در حالی اضطراب از تحصیل زیر سقف های فرسوده کابوس شبانه دانش آموزان و والدین در سیستان وبلوچستان است که می طلبد خیرین در امر خداپسندانه مدرسه سازی بیش از پیش همت گمارند.
خیرین مدرسه ساز پیش قدم شوند/ دلواپسی سهم والدین و دانش آموزان از  تحصیل زیر سقف های لرزان
به گزارش عصرهامون، مدارس خشت و گلی، کپری، فرسوده و یا کانکسی همواره یکی از دغدغه های مهم والدین و البته دانش آموزان در سیستان و بلوچستان است که ترس از زیر آوار ماندن تمرکز یادگیری را در دانش آموزان کاهش داده و از سوی دیگر استرس را در والدین افزایش داده است.

بیان این مطلب بدان جهت است که به گفته مدیرکل سابق آموزش و پرورش استان بیش از 770 هزار دانش آموز در اقصی نقاط مختلف سیستان وبلوچستان مشغول به تحصیل هستند؛ که وجود مدارس خشت و گلی به دلیل عدم برخورداری از استاندارد و ایمنی‌های لازم جان عده ای از آنان را که در چنین مدارسی درس می خوانند تهدید می‌کند.

در این میان اما هنوز خاطره تلخ از دست دادن معلم فداکار خاشی"حمیدرضا گنگوزهی" که برای نجات جان دانش‌آموزان از زیر آوار دیوار فرسوده یک مدرسه جان خود را از دست داد یا "فریبا چاردیواری" کودک چابهاری که برای گرفتن کتاب‌های درسی خود به مدرسه رفت، زیر آوار دیوار فرسوده مدرسه گرفتار شد و جان باخت از یادها فراموش نشده است.

از 44 مدرسه تخریبی تا تحصیل در کانکس
خالد کرد، مدیر آموزش و پرورش شهرستان خاش در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: در این شهرستان 44 مدرسه تخریبی، 12 مدرسه خشتی و گلی و کپری، 29 کانکس و 5 مدرسه بدون فضا وجود دارد که نیازمند مرمت و بازسازی می باشند.

معاون پشتيبانی و توسعه آموزش و پرورش نيكشهر نیز مرداد ماه سال 96 از وجود 17 مدرسه با 79 كلاس درس فرسوده، خشتی و چوبی در اين شهرستان خبر داده که نيازمند توجه خيران و دولت برای بازسازی و مرمت هستند تا دانش آموزان از مدارس استاندارد و ايمن با امكانات روز بهره مند شوند.

وجود ۲۹۳ کلاس درس غیر استاندارد و خطر ساز در زابل
فرماندار زابل هم در این خصوص از وجود ۲۹۳ کلاس درس غیر استاندارد و خطر ساز در این شهرستان خبر داد و گفت: ۹۲۵ کلاس درس به دلیل مشکلات فنی و مهندسی شناسایی شده اند که از این تعداد ۲۹۳ کلاس به دلیل غیر استاندارد و خطر آفرین بودن برای دانش آموزان باید تخریب، ۳۸۶ کلاس باید مستحکم سازی و ۲۴۶ کلاس باید مقاوم سازی شوند.

به گفته وی، در سال های اخیر خیرین مدرسه ساز گام محکمی در استان سیستان و بلوچستان گذاشته اند که یکی از مهمترین آنها وکیلی راد است که تاکنون ۱۵ مدرسه در شهرستان هیرمند احداث کرده است .

مدیر آموزش و پرورش كنارک هم مهرماه سال گذشته از وجود 50 كلاس تخریبی و فرسوده و 20 مدرسه 2 شیفته در این شهرستان خبر داد و گفته است که در این راستا نیازمند ساخت فضای جدید و استاندارد هستیم.

با این تفاسیر در حالی اضطراب، دلواپسی و دلهره از تحصیل زیر سقف های لرزان کابوس هر شب دانش آموزان و والدین در این خطه از کشور است که نهضت مدرسه سازی یکی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی و شجره طیبه‌ای است که ثمره آن ماندگار می باشد و می طلبد تا خیرین در امر خداپسندانه مدرسه سازی بیش از پیش همت گمارند و لبخند را بر لبان دانش آموزانی که در مناطق دورافتاده و محروم درس می خوانند حک کنند چرا که همواره یکی از الزامات تحقق آموزش مطلوب در هر جامعه ای وجود مدارسی است که حداقل، امکانات اولیه مورد نیاز دانش آموزان از جمله بنای مقاوم، میز و نیمکت مناسب، سیستم گرمایشی و سرمایشی، امکانات ورزشی و کتابخانه ای را داشته باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdfs0ffyt0fn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها