تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۵۱
طی روزهای اخیر تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که خبر از مرگ میلیون ها ماهی در حاشیه کوه خواجه سیستان میداد که حواشی زیادی را به همراه داشت.
هرزماهی های کم مصرفِ پر حاشیه/ مرگ هزاران ماهی در سیستان؛ واقعیت اما بزرگنمایی
به گزارش عصرهامون, طی روزهای اخیر تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که خبر از مرگ میلیون ها ماهی در حاشیه کوه خواجه سیستان میداد که حواشی زیادی را به همراه داشت. برخی ها ادارات متولی را مقصر مرگ این ماهیان دانسته و با گره زدن آن به وضعیت معیشت مردم، بهره برداری از این نعمت آب آورده را زمینه پر رنگ تر شدن سفره بومیان منطقه دانستند و برخی ها نیز چشم ها را بسته و با فریادهای بلند و بوق و کرنا کردن در فضای مجازی زمین و آسمان را به هم دوختند که چرا این ماهیان خوراکی با ارزش غذایی بالا این گونه تلف شدند و هیچ استفاده ای از آنها نشد.
 
اما واقعیت ماجرا چه بود؟
در همین زمینه با مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان گفتگویی انجام دادیم که وی به خبرنگار عصرهامون گفت: همیشه و در ماه هایی که آب از کشور افغانستان وارد سیستان می شود حجم زیادی ماهی های ریز همراه سیلاب به سیستان سرازیر می شود که اندازه این ماهی ها نیز به میزان یک انگشت بیشتر نیست.
 
وحیدپورمردان افزود: ماهی هایی ورودی به همراه سیلاب به چند دسته تقسیم بندی می شوند و آن بخشی که ارزش اقتصادی داشته و دارای تناژ بالا هستند توسط صیادان صید شده و به فروش و یا مصرف خانوار می رسد.
 
وی ادامه داد: اما بخش دیگری از آنها نیز هرزماهی ها هستند که ارزش اقتصادی ندارند و با فروکش کردن آب که امری طبیعی نیز هست در بستر تالاب باقی مانده و به دلیل نبود آب میمیرند.
 
به گفته پورمردان؛ متولی بخش ماهیان و آبزیان شیلات سیستان می باشد اما بحث جمع آوری آنها در بخش تالاب در حوزه محیط زیست است که به دلیل ماندگاری در محیط و بوی نامطبوع و فسادی که به وجود می آورند در حوزه تخصصی محیط زیست است و ما نیز منتظر عملکرد و برنامه شیلات هستیم که بحث جمع آوری ماهیان با نظارت مستقیم محیط زیست صورت بگیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: این ماهیان هیچ آسیبی نیز به تالاب و محیط زیست نمی زنند چرا که اصولاً خوراکی نبوده و فایده خاصی هم ندارند و تنها برخی از مردم این هرز ماهی های ریز را جمع آوری کرده و برای پودر ماهی استفاده می کنند که البته در این میان برخی ها با ترفندهای عکاسی سعی در بزرگنمایی حجم و اندازه این هرز ماهیان می کنند که مطالب آنها صحت ندارد.
 
هرزماهیان ارزش اقتصادی ندارند
سرپرست اداره شیلات سیستان نیز با تائید گفته های مدیرکل حفاظت محیط زیست گفت: بالغ بر 99درصد ماهیان مورد بحث که طی روزهای اخیر مرده اند هرز ماهی هستند که هیچ استفاده ای نداشته و توسط صیادان نیز صید نمی شوند.
 
عیسی شاهرودی افزود: ناگفته نماند که هرساله با ورود آب به سیستان مقدار زیادی ماهی های خوراکی نیز به منطقه وارد می شود که با توجه به گرمای هوا و شدت یافتن روند خشک شدن آب به صیادان توصیه کرده ایم که هر چه سریعتر نسبت به صید این ماهیان ارزشمند اقدام کنند.

وی اندازه هرزماهی ها را نهایتاً یک سانتیمتر عنوان کرد و افزود: از آنجا که هرزماهی مصرف خوراکی برای انسان ندارد صیادان آنها را جمع آوری کرده و پس از خشک کردن به مصرف طیور و دام های خود می رسانند که تنها از همین جنبه می توان از آنها استفاده کرد.


شاهرودی تاکید کرد: تصاویر منتشر شده در فضای مجازی آنقدر از زاویه نزدیک به این ماهی ها گرفته شده که بیننده گمان می کند ماهیان با تناژ بالا جان داده اند که به هیچ وجه صحت نداشته و عموماً این هرزماهی ها بیشتر از یک سانتیمتر رشد نمی کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccs0qsp2bqs18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما