تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۱۷
مشکلات بهداشتی در کشورهای شرقی موجب شده تا افرادی که به صورت غیرمجاز در مرزهای سیستان و بلوچستان تردد کرده و یا به کار قاچاق مشغول هستند در خطر ابتلا به مالاریا و انتقال این بیماری به کشور قرار گیرند.
مرزهای شرقی گذرگاه ورود بیماری به کشور/تردد غیرمجاز و قاچاق مهمترین عامل انتقال مالاریا به سیستان و بلوچستان/ 35 مورد شناسایی شد
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان در حالی بالاترین آمار مبتلایان به بیماری مالاریا را در کشور یدک می کشد که حضور اتباع خارجی و ترددهای غیرمجازی که در دو طرف مرز  به واسطه این افراد و همچنین قاچاقچیان سوخت انجام می‌ شود منجر به بروز بیمار‌های واگیرداری همچون مالاریا، سل و التور به این استان از مرزهای شرقی شده است.
 
90 درصد موارد وارده به مالاریا از کشور پاکستان و افغانستان است
محمد ساکنی، مسئول برنامه حذف مالاریا در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون در این خصوص بیان کرد: در پی بارندگی های فصلی و تغییرات جوی که از ابتدای سال در استان آغاز و همچنین با توجه به تردد در مرزهای شرقی کشور و قاچاق سوخت، وضعیت مالاریا در سیستان و بلوچستان در مدت مشابه با سال قبل افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه موارد مبتلا به مالاریا امسال دو برابر مدت مشابه سال قبل است، افزود: 90 درصد موارد وارده از کشور پاکستان و افغانستان هستند و این امر معضلی برای استان به شمار می رود.
 
اقدامات کنترلی برای جلوگیری از بروز بیماری
مسئول برنامه حذف مالاریا در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در خصوص جلوگیری از  بروز این بیماری گفت: بری کنترل این بیماری در میان بومیان فعالیت هایی که در دستور کار بوده را تشدید کرده در این زمینه سمپاشی 250 روستای ساکن نوار مرز در دستور کار قرار دارد تا در فصل انتقال اهالی مبتلا به بیماری نشوند.

وی بیان کرد: در کلیه زیستگاه ها و مکان هایی که پشه مالاریا تخم گذاری و بعد تبدیل به لارو می شود دستور لاروکشی صادر شده که این اقدام نیز  با استفاده از یک ماده شیمیایی غیر مضر برای محیط انجام خواهد شد.

ساکنی با بیان اینکه ماهیانه چهار نوبت بیماریابی اکتیو درب منازل روستایی انجام می شود، ادامه داد: برای کنترل و تشخیص این بیماری "کیت تشخیص سریع مالاریا" یا همان آزمایشگاه سیار در دستور کار است که در دورترین نقطه استان می توان تست بیماری را انجام و نمونه مثبت یا منفی را تشخیص داد تا اقدامات درمانی بر روی فرد یا افراد انجام شود.

این مسئول تصریح کرد: در برخی مناطق نیز که احتمال افزایش مالاریا وجود دارد اقدام به توزیع پشه بند شده که افراد از نیش پشه مالاریا در امان بمانند.
 
خاش و سراوان رکورددار مبتلایان به مالاریا
مسئول برنامه حذف مالاریا در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در ادامه خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تاکنون 35 مورد مبتلا به مالاریا در استان شناسایی شده که در مقایسه با  12 مورد سال قبل بوده است، همچنین بیشترین موارد مالاریا در شهرستان های خاش و سراوان یافت شده اند که 100 درصد آن وارده از کشور پاکستان هستند و کار قاچاق سوخت انجام می دهند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfmjdytw6dyja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما