تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۰۲
با کمیاب شدن مرغ زنده در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان، وعده های مسئولین استانی هم نتوانسته روند رو به رشد قیمت مرغ را تحت تاثیر قرار دهد.
رونق آشفته بازار وعده مسئولین در سیستان وبلوچستان/مرغ از سفره مردم  پرکشید
به گزارش عصرهامون، مردم سیستان و بلوچستان از گذشته تا کنون به دلیل مسائل خاص اعتقادی و باورهای سنتی خود سعی می کنند تا حد امکان گوشت مصرفی خود را از مراکزی که مرغ و دام را به صورت زنده عرضه میکنند تهیه کنند و کمتر به سراغ خرید مرغ کشتار روز و گوشت یخ زده گاو و گوسفند می روند که این مهم بدون در نظر گرفتن مسائل و مشکلات بهداشتی اعم از مکان نگهداری ، وضعیت سلامت مرغ و  وسایل ذبح موجب کمیاب شدن و حتی نایاب شدن مرغ زنده در برخی شهرستان های جنوبی استان می شود.

این موضوع موجب شده تا با کاهش عرضه مرغ زنده در سیستان و بلوچستان هر روز عده زیادی برای دریافت مرغ به مراکز عرضه مراجعه کرده و در صف‌های طویل می‌ایستند، البته مرغ به همه آنان نمی‌رسد، در این بین عده‌ای از فروشندگان نیز از فضای به وجود آمده، سوءاستفاده کرده و به مشتریان خود می‌گویند که مرغ گران و کمیاب شده و به دور از هر نظارتی هر کیلوگرم از آن را بسته به منطقه خود گران‌تر از قیمت واقعی می‌فروشند.

برخی دیگر از فروشندگان نیز با سودجویی از وضعیت به وجود آمده ادعا می‌کند، مرغ فروشی به پایان رسیده است در حالی که اینطور نیست و همین فروشنده پس از پایان زمان مراجعه، مرغ را به قیمت بالاتری در حاشیه شهرها به فروش رسانده و یا به صورت قاچاق از مرز خارج می کنند، با این وجود مسؤولان هم‌چنان تاکید دارند که هم اکنون عرضه مرغ به اندازه کافی در استان موجود است و به وفور در اختیار مردم قرار می‌گیرد، در حالی که واقعیت امر چیز دیگری است و به نظر می‌رسد مرغ نیز کم کم از سفره‌های مردم پر کشیده و در واقع از قفس پریده است و هیچ کس این واقعیت را نمی بیند.
 
واسطه ها موجب گرانی مرغ هستند
در همین رابطه معاونت استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با گلایه از ورود دست واسطه ها به فروش مرغ زنده در شهر، گفت: وجود واسطه ها در بازار مرغ ایرانشهر تا زمانی توجیه دارد که به نفع مصرف کننده باشد، سود جویی صرف به هیچ وجه پذیرفته شده نیست.

وی با اشاره به نوسانات اخیر قیمت مرغ بیان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که هر نوع واسطه گری با سود غیر منطقی می‌بایست از فرایند تولید تا مصرف مرغ حذف شود.

ابوذر کوثری بیان کرد: ما به دنبال تعریف الگویی جدید در چرخه تولید به مصرف عرضه مرغ در ایرانشهر هستیم یعنی نه حذف کامل واسطه و نه سود جویی بدون حساب، طبق برنامه زمانبندی ای که با مرغداران و اتحادیه مربوطه مشخص کرده ایم مقرر شد عرضه مرغ بر اساس یک زمانبندی مشخص به بازار عرضه شود و در این زمینه آن چه اهمیت دارد اولویت اول ما تامین نیازهای شهرستان ایرانشهر است و با هماهنگی انتظامی شهرستان خروج مرغ از شهرستان به شدت تحت کنترل است.

کوثری در ادامه تصریح کرد:البته در صورت مازاد به شهرستان های اطراف ارسال خواهد شد کما اینکه در دو روز اخیر با هماهنگی به عمل آمده دو کامیون به شهرستان های بمپور و دلگان ارسال شده است.

وی اذعان داشت: در راستای تنظیم بازار تا اطلاع ثانوی به اتحادیه و مرغداران اعلام کردیم که مرغ را به صورت مستقیم و با قیمت مصوب و مناسب به مردم عرضه کنند و مردم نیز می توانند مرغ مورد نیاز خود را به صورت مستقیم از هر مرغداری که عرضه مرغ دارد تهیه کنند.

افزایش دما و تلفات مرغ عامل کمبود طیور در چابهار
رئیس اتحادیه مرغداران چابهار نیز در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: کمبود این روزهای مرغ در بازار چابهار بخاطر تلفات کشوری ناشی از گرما بوده است و همانند یک اتفاق طبیعی مرغ در استان هایی مانند کرمان، هرمزگان و حتی شهرستان ایرانشهر که عامل توزیع مرغ می باشد به دلیل موج گرما تلفات داشته است.

شه بخش بشکار تاکید کرد: در حال حاضر توزیع مرغ به وسیله مرغداری های چابهار در حال توزیع در سطح شهر می باشد و کمبودات به زودی مرتفع می شود.

وی تشریح می کند: بایستی قیمت عمده مرغ ۱۱ هزار و ۲۰۰ و به صورت تکی ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان در سطح شهر خرید و فروش شود و فروش خارج از این قیمت غیرقانونی می باشد.

رفع مقطعی معضل کنونی با توزیع شبانه روزی مرغ در سطح شهرستان
یکی از مالکان مرغداری های چابهار نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون تصریح می کند: ادارات ناظر و حمایتی مرغداران بدون درنظر گرفتن تورم بسیاری از اقلام مورد نیاز مرغداری ها قیمت های مصوب تعیین می کنند که با قیمت تمام شده همخوانی ندارد.

علی جدگال تشریح می کند: درحالی که اداره صنعت و معدن چابهار مدعی خلا ۷۰ درصدی تولید مرغ در سطح شهرستان می باشد و متولی امر جهاد کشاورزی می باشد، چرا مسئولین جهادکشاورزی در رفع کمبود تولید ۷۰ درصدی کوتاهی می کنند.

باید تولید مرغ به خودکفایی برسد
فرماندار شهرستان چابهار هم در گفت و گو با خبرنگار ما اذعان کرد: علاوه بر حدود ۱۰ واحدمرغداری درچابهار و کنارک هنوز جادارد ۲۵واحد تولیدی مرغداری اضافه شود که سرمایه گذاران زیادی متقاضی راه اندازی می باشند ولی در ادارات وسازمان های مربوطه به دلایل مختلف کارشان نیمه کاره مانده است.

رحمدل بامری تاکید کرد: باید تدابیری صورت بگیرد تا تولید مرغ در سطح شهرستان به خودکفایی رسیده و نیاز برون مرزی شهری تا حدود زیادی رفع شود.

سودجویی عامل گرانی قیمت هاست
یکی از مرغ فروشی های چابهاری در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: مرغی که از سایر استانها وارد می شود قیمت آن به مراتب کمتر از قیمت آن از مرغداری های چابهار چراکه کمبود سالن های مرغداری باعث طمع و سودجویی بیشتر شده است.

یوسف درزاده عنوان کرد: ما مشکلات خود را ممنوعیت ورود مرغ زنده از سایر استانها می دانیم که در مواردی کامیون مرغ در پاسگاه های انتظامی مسیر توقیف و اداره دامپزشکی به بهانه انواع مریضی آن به کشتارگاه ها هدایت و مصادره می کند.

وی خاطرنشان کرد: مرغی که از سایر استان ها تولید می شود دارای شناسنامه و از نظر مریضی ها قرنطینه شده و این کمبودات یک بهانه است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc40qse2bqsp8.ala2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما