تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۸
امروزه هزینه تهیه جهیزیه و برگزاری مراسم ازدواج به طرز چشمگیری افزایش یافته است به طوری که برای برپایی یک مراسم عروسی معمولی باید حداقل 50 میلیون تومان هزینه در نظر گرفت.
هزینه ازدواج معمولی در سیستان وبلوچستان چقدر است؟
به گزارش عصرهامون، ازدواج و چگونگی تامین هزینه های آن این روزها در حالی دغدغه مهم جوانان و خانواده ها به شمار می رود که مهمترین سد راه این پیوند آسمانی و میمون ریشه در مشکلات اقتصادی و البته اشتغال افراد دارد. مشکلی که باعث شده تا جوانان از ترس هزینه های موجود از جمله تهیه مسکن، خرید جهیزیه، برگزاری مراسم، تجمل گرایی و توقعات غیر منطقی خانواده ها و ... تحقق این امر مقدس را به تعویق اندازند و شاهد تجرد گرایی در جامعه باشیم.
 
در این راستا طبق گزارشات میدانی اجاره یک واحد آپارتمان 85 متری در مناطق مختلف کلانشهر زاهدان به ودیعه ای بین 10 تا 30 میلیون تومان و اجاره ای ماهانه بین 500 تا یک میلیون و 200 هزار تومان نیاز دارد؛ همچنین برای رهن  یک آپارتمان یا خانه ویلایی نیز حداقل باید 50 تا 60 میلیون در نظر گیرند که انجام راه دوم در توان زوج های دم بخت نیست.
 
گام بعدی پس از تهیه مسکن، خرید جهیزیه است که به لطف چشم و هم چشمی های موجود و قیمت نجومی اجناس و کالا باید هزینه ای بین 80-60 میلیون در نظر گرفت تا بتوان اقدام به خرید یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، اجاق گاز، ظرف، لوازم برقی آشپزخانه و ... کرد.

با این تفاسیر همان مقدار اندک تسهیلاتی هم که تحت عنوان وام ازدواج به زوج های جوان تعلق می گیرد صرف یافتن خانه و خرید تنها دو تکه وسایل ضروری می شود. حال عروس و داماد برای هزینه برپایی مراسم عروسی کاسه چه کنم چه کنم در دست گرفته و راهی بانک برای دریافت تسهیلات با بهره های بالا می شوند  فارق از اینکه در اوج لذت جوانی و آغاز زندگی مشترک برای خود دردسر درست کرده و باید به دنبال راهی برای پرداخت اقساط باشند اینجاست که شیرینی روزهای خوش به کامشان تلخ و شاهد افزایش پدیده طلاق هستیم.

در همین راستا از آنجایی که برای برپایی یک مراسم عروسی در سیستان و بلوچستان باید نوه های خاله و عموی پدر و مادر عروس و داماد هم دعوت شوند اگر بخواهیم یک مراسم با حداقل 700-600 نفر میهمان در نظر بگیریم باید برای یک شام معمولی در حد چلو مرغ هزینه ای بالغ بر 17 میلیون تومان خرج کرد. حال سرویس طلای عروس که اوجب واجبات است و هزینه پذیرایی نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
 
سجاد
یکی از جوانان زاهدانی که یک ماه از برگزاری مراسم ازدواجش می گذرد در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: خرج و مخارج عروسی آن هم در اوایل زندگی سر به فلک می زند، 30 میلیون تومان وام ازدواج بعد از سپری کردن هفت خان رستم و پس از کسر مبلغی به طور خودکار برای برپایی یک مراسم کافی نیست و زوج های جوان را مجبور به دریافت تسهیلات بیشتری می کند. گرفتن تسهیلات بیشتر به این علت است که در زمان های قدیم هزینه ازدواج فرزند را والدین پرداخت می کردند و سطح توقعات پایین بود اکنون زوج های جوان باید همه سختی ها را خود به دوش بکشند.

وی با بیان اینکه همه چیز گران است، ادامه داد: 63 میلیون تومان فقط هزینه تالار، لباس عروس و داماد، حلقه و یک سرویس طلا، شیرینی و شام، آتلیه و ماشین و دسته گل عروس و آرایشگاه شد؛ صرف این میزان هزینه جدای از خرید جهیزیه ممولی برای شروع زندگیمان بود؛ اکنون هر روز با همسرم بر سر چگونگی پرداخت وام ها دعوا داریم که اگر فلان چیز را به خاطر چشم و هم چشمی انجام نمی دادیم اکنون درمانده و مستاصل نبودیم.

رضا یکی دیگر از جوانان چابهاری که تا چند روز دیگر یعنی عید سعید غدیر خم مراسم عروسی خود را برگزار می کند، هم از هزینه‌های بالای عروسی گله داشت و گفت: هزینه برگزاری این مراسم در یک تالار متوسط همراه با فیلمبرداری، شیرینی و شام، لباس و حلقه طلا برای 500 نفر میهمانی که دعوت کرده ایم تاکنون قریب به 45 میلیون تومان شده است که این هزینه های بالا مانع ازدواج جوانان می شود؛ من هم فکر نمی کردم برپایی یک مراسم ساده این میزان هزینه تراشی کند و پنج سال اول زندگی مان که باید بهترین روزهای عمرمان را سپری کنیم به فکر راهی برای بازپرداخت اقساط باشیم.

مجتبی یکی دیگر از جوانان زابلی در این خصوص با بیان اینکه هزینه‌های بالای عروسی نگران‌کننده است، گفت: نبود شغل مناسب از یک طرف و هزینه بالای برپایی یک مراسم از سوی دیگر دست در دست هم داده تا علیرغم داشتن 35 سال سن اما همچنان در آرزوی ازدواج باشم.

به گفته وی، والدینش برای تهیه جهیزیه خواهرش که چهار سال کوچکتر از وی است قریب به 80 میلیون هزینه کرده و چندین سال است که در پرداخت اقساط آن تلاش می کنند حال که نوبت به او رسیده می گویند توان کمک مالی مراسم یا اجاره یک خانه را نداریم اگر به تنهایی از عهده مخارج زندگی بر می آیی ازدواج کن.

جمع بندی:
برای برگزاری یک مراسم عروسی در یک تالار معمولی با یک منوی ساده، برای حداقل 500  نفر مهمان، آرایش عروس و داماد، آتلیه، لباس عروس و داماد، حلقه و سرویس طلا و سایر ملزومات عروسی، باید هزینه ای بالغ بر 50 میلیون تومان صرف کرد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzo0foyt0f96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما