تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۶
عصرجدید کودک آزاری پس از فعالیت کودکان در پشت چراغ قرمز و سرچهارراه ها اینبار به فضای مجازی و اینستاگرام رسید.
سوء استفاده از کودکان به فضای مجازی رسید/ افزایش تعداد فالوئرها منبع درآمدزایی والدین!
به گزارش عصرهامون، با رشد فضای مجازی و درآمدهای کلانی که از طریق تبلیغات در شبکه های اجتماعی به وجود آمد نحوه درآمدزایی از کودکان پس از ایستادن بر سرچهارراه ها، پشت چراغ قرمز ماشین یا نشستن بر سر خیابان برای وزن گیری افراد، فروش آدامس، گل، جوراب و ... به مدلینگ شدن آنها در اینستاگرام و تعدد فالوئرها و لایک ها کشید.

چالش عکس کودکان در فضای مجازی این روزها بازار پر رونقی برای خود به راه انداخته به گونه ای که به مدد تلفن های همراه، والدین به قدری از فرزندان خود عکس گرفته و منتشر کرده اند که از روند هفتگی رشد جنین تا رویش دندان شیری و اولین باری که به تنهایی استحمام کرده اند و ... می توان به راحتی در صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی رصد و کنار هم قطعات پازل به هم ریخته را وصل کرد.

عکس ها و فیلم هایی که گاها به کودکان اعتماد به نفس داده و در اغلب موارد آنها را خجالت زده و کسل می کند.

با این تفاسیر اما این روزها در حالی حریم خصوصی برای برخی از خانواده ها معنا و مفهومی ندارد که تقسیم لحظات خاطره انگیز زندگی شخصی آنها با افراد غریبه عادی شده به گونه ای که اگر یک روز از اوضاع احوالات خود، فرزند یا خانواده شان مطلب و عکسی به نمایش نگذارند گویا چیزی را گم کرده اند.
 
انتشار عکس کودکان به صورت برهنه و نیمه عریان توسط والدین اگر چه منجر به افزایش تعداد لایک در صفحات مجازی و فراهم کردن اوقات شاد و خنده دار برای فالوئرها می شود اما از سوی دیگر برخی از سودجویان از این تصاویر سواستفاده کرده و با تهدید افراد درآمد زایی می کنند.

مهسا کریمی، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: دوران کودکی فرصتی برای یادگیری و بازی است اما این روزها به همت فضای مجازی برخی از والدین از جذابیت و شیرین کاری فرزندان سوء استفاده کرده و از این طریق با افزایش فالوئر و پذیرش تبلیغات از کودکی که توانایی تصمیم گیری ندارد درآمدزایی می کنند.

وی با بیان اینکه این اقدام والدین دوران بازی را از کودکان دریغ می کند، ادامه داد: والدین مالک فرزند خود نیستند که از آنها به عنوان یک کالا استفاده کنند، این اقدام که خواه و ناخواه آینده فرزند را به تباهی می کشاند و به نوعی اجحاف در حق آنان است.
 

 
کریمی با بیان اینکه عصرجدید کودک آزاری در اینستاگرام به شدت شکل گرفته است، افزود: انتشار عکس های شخصی از تمام لحظات کودک در واقع نابودی حریم شخصی وی است، متاسفانه به محض انتشار عکس ها در فضای مجازی فالوئرها قابلیت ذخیره سازی آن ها را داشته و در آینده امکان آزار و اذیت کودک به واسطه چندین عکس نامناسب که والدین فرد عامل اصلی پخش آن هستند، فراهم می شود.

به گفته وی، والدین با قرار دادن شیرین زبانی‌ فرزندان در فضای مجازی و از سوی دیگر با تبلیغ یک کالا، برای خود منبع درآمدی راه انداخته اند فارق از اینکه نظراتی که در پایین هر عکس ذکر می شود در آینده می تواند اعتماد به نفس کودک را از بین ببرد و از لحاظ روانی برای وی مشکل ایجاد کند.

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با بیان اینکه این اقدام والدین خود نوعی جرم محسوب می شود، گفت: والدین و دنبال کنندگان این صفحات به آسیبی که در آینده زندگی و شخصیت کودک را به مخاطره می اندازد فکر نمی کنند؛ این اقدام ناپسند خود نوعی کودک آزاری است که با دادن رشوه به فرزندانمان یاد می دهیم تا کارهایی که توان انجام آن را ندارند را مرتکب شوند و به نوعی آنها را با فساد نیز آشنا می کنیم و این امر در آینده زندگی آنها را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
 

پیشتر نیز هاله سری، عضو کمیته انجمن حمایت از حقوق کودکان در نشست "نمایش کودکان در فضای مجازی" گفته بود که مسئله و نتیجه‌ای که پس از انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی وجود دارد به خطر افتادن امنیت کودکان است، زیرا همان طور که افراد سالم و بیمار در سطح جامعه زندگی می کنند، در فضای مجازی نیز افراد سالم و بیمار در کنار یکدیگر صفحات مجازی را رصد می کنند. افراد بیمار با سوء نیت و اهداف خاصی تصاویر کودکان را پیگیری می‌کنند و این مسئله برای کودکان بسیار آسیب زاست، چرا که آنها با هدف سوء استفاده و لذت جنسی عکسها را پیگیری می کنند و این زنگ خطری برای خانواده‌هاست.

به گفته وی که خود یکی از وکلای پایه یک دادگستری می باشد، زمانی که تصاویر کودکانمان را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذاریم، در واقع وضعیت زندگیمان نیز به اشتراک گذاشته می شود و محله‌ایی که کودک بیشتر رفت و آمد می‌کند رصد می‌شود، افرادی که با سوء نیت در فضای مجازی حضور دارند می توانند به راحتی به خواسته خودشان برسند.

وی با بیان اینکه شاید در حال حاضر پرونده ای با این موضوع در دادگستریها مطرح نشده باشد، گفت: پیش‌بینی می‌شود در آینده دادگستری ها با پرونده‌های این چنینی روبرو شوند، پس اکنون که هنوز آمار این پرونده ها افزایش پیدا نکرده است از وقوع این مسائل در حوزه کودکان پیشگیری کنیم.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbfab89rhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما