کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آداب و رسوم مردم سیستان وبلوچستان در عیدقربان/ از هک پهلی تا جشن حنابندان

20 مرداد 1398 ساعت 8:40

عید قربان در حالی یکی از اصلی ترین اعیاد اسلامی در سیستان و بلوچستان است که مردمان این خطه از کشور چند روزقبل خود را برای برگزاری جشن عید، رفع کدورت ها و کمک به مستمندان آماده می کنند.


به گزارش عصرهامون، حال و هوای این روزهای بازار در سیستان و بلوچستان در آستانه عید بزرگ ابراهیمی داغ داغ است به گونه ای که از یک سو شاهد خرید شیرینی، پارچه، آجیل و... و از سوی دیگر خوشحالی کاسبانی هستیم که شور و شوق خرید مردم آنها را هم به وجد آورده است.

عید قربان در این خطه از کشور آداب و رسوم خاص خود را دارد به نحوی که مردم از چند روز پیش برای برگزاری جشن عید، رفع کدورت ها و کمک به مستمندان برنامه ریزی و تدارکات لازم را تهیه می کنند.

لباس نو بر تن کردن و طلب حلالیت اگر چه یکی از ویژگی های این مردمان است اما تهیه یک قربانی که پول آن از یکسال قبل پس انداز می شود تا در این روز قربانی شود یکی دیگر از آدابی به شمار می رود که اجاق خانه نیازمندان را نیز در این روز روشن دارد.

مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت سرباز در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: یکی از اعیاد بزرگ اهل سنت عید قربان است که از چند روز قبل خود را برای برپایی هر چه بهتر این مراسم آماده کرده و در روز عید با پوشیدن جامه نو به عیدگاه برای اقامه نماز و پس از قربانی کردن به دید و بازدید و صله رحم می پردازند.

وی در آغوش گرفتن یکدیگر و طلبیدن حلالیت را یکی از اقدامات مهم بعد از اقامه نماز عنوان کرد و افزود: مردم سه بار همدیگر را در آغوش گرفته و از هم طلب بخشش می کنند که به آن در زبان بلوچی "هک پهلی" می گویند.

وی با بیان اینکه زنان نیز یک شب قبل از عید قربان اقدام به برپایی جشن حنابندان می کنند، ادامه داد: در این شب زنان دست و پای فرزندان را حنا کرده و صبح روز عید لباس نو بر تن آنان می کنند تا با شرکت در نماز عيد سجده شكر را به جای آورند.

امام جمعه اهل سنت سرباز  بیان کرد: به محض قربانی کردن دام، گوشت آن را به سه قسمت تقسیم کرده که اول برای فقرا و نیازمندان، بعد برای اقوام و فامیل و در آخر به اندازه اطعام یک روز خانواده از آن بر می داریم که اولویت با فقرا است.

رسولی زاده تصریح کرد: این عید به مدت سه روز در بین مردم برگزار می شود و پس از قربانی کردن به دید و بازدید از بزرگان رفته و به کودکانی که به خانه هایمان می آیند مبلغ ناچیزی به عنوان عیدی هدیه می دهیم.
 
اهل تشیع سیستان و بلوچستان هم در روز عید قربان لباس های نو بر تن کرده و برای اقامه نماز عید راهی مصلی و پس از آن برای انجام فریضه قربانی کردن عازم منازل خود می شوند که گوشت حاصل از قربانی در بسته بندی های مختلف برای فقرا، نیازمندان و نیز بخشی از آن برای اقوام و فامیل در نظر گرفته می شود.

دید و بازدید آشنایان و دوستان و انجام صله رحم از بزرگ فامیل آغاز می شود و حال و هوای عید با فریادهای کودکان هنگام بازی در کوچه ها و خانه ها همه را به وجد می آورد.

انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 114807

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/114807/آداب-رسوم-مردم-سیستان-وبلوچستان-عیدقربان-هک-پهلی-جشن-حنابندان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir