تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۳
سیستان وبلوچستان در حالی تجلی گاه وحدت شیعه و سنی و پایتخت وحدت ایران اسلامی نام گرفته است که مساجد در آن نقش محوری داشته و پایگاهی برای حل مشکلات مردمی به شمار می روند.
سیستان وبلوچستان دیار گلدسته ها/ مساجد پایگاه حل مشکلات مردم هستند
به گزارش عصرهامون، مساجد از دیرباز محل تجمع مردمی و بهترین مکان برای وحدت بین اقشار مختلف مردم بودند.

نخستین‌بار پیامبر اسلام(ص) با عنوان پیمان اخوت بین مسلمانان مهاجر و انصار از فضای مسجد برای ایجاد همدلی و وحدت میان امت اسلامی بهره برد، بر همین اساس مساجد در هر محلی نخستین مکان برای برپایی نشست‌های مختلف مذهبی و فرهنگی به شمار می رود.

با استناد به آیات و روایات اسلامی از مسجد به‌عنوان کانون همدلی، همبستگی واخوت اسلامی وتقویت مبانی دینی و اعتقادی مسلمانان یاد می شود به گونه ای که مساجد سیستان و بلوچستان نیز مراکز وحدت و همدلی شیعه وسنی به شمار می رود و در دوران حکومت پهلوی، این استان دارای 400 مسجد ثبت شده بود که پس از انقلاب اسلامی نیز این خطه از کشور تجلی گاه وحدت شیعه و سنی و پایتخت وحدت ایران اسلامی لقب گرفت.

30 مرداد ماه در تاریخ زرین کشورمان به عنوان روز جهانی مساجد نامگذاری شده است. در همین راستا حجت‌الاسلام محسن مومنی مقدم، مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه مساجد مرکز ثقل، هدایت و راهبری جامعه محسوب می شوند، افزود: نقش مساجد در عصر حاضر را می توان به خوبی در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس مشاهده کرد.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه مساجد میعادگاه و معراج رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بودند، گفت: در دوران شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی طاغوت مساجد همواره پایگاه مستحکم و مهم مردم و رزمندگان بودند.
 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با بیان این مطلب که مساجد ابزار مقاوم سازی جامعه در برابر توطئه های دشمنان است، ادامه داد: هم اکنون حدود چهار هزار در استان وجود دارد که بخش اعظم آن در زاهدان می باشد که هر مسجد دارای خادم و امام جماعت برای اقامه نمازهای یومیه نیز می باشد.

مولوی عبدالغنی دهانی، مدرس حوزه علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: مساجد از قدیم به عنوان پایگاه مردمی بودند که تمام تصمیمات کلان دینی و سیاسی و... در آن انجام می شد همانگونه که در دوران دفاع مقدس نقش پررنگی در پیروزی انقلاب داشتند و شاهد حرکات و هدایت های مردمی و همچنین برنامه ریزی برای دفاع از کشور و اعزام نیروها نقش بسزایی از خود ایفا کردند.

وی با تاکید بر این مطلب که مساجد پایگاه حل مشکلات مردمی در تمامی عرصه ها به شمار می روند، افزود: هم اکنون 6 هزار مسجد اهل سنت در سیستان وبلوچستان وجود دارد که حدود 400 مسجد در زاهدان است و هر مسجد حداقل 3 عضو هیئت امنا و یک خادم و پیش نماز دارد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwsb89rhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما