کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در راستای تحقق شعار سال صورت گرفت؛

مشارکت ۴۱ واحد تولیدی در تهیه لباس دانش آموزان/ الزامی برای استفاده از پوشش فرم نیست

9 شهريور 1398 ساعت 13:27

تهیه اجناس و اقلام تولید داخل نقش مهمی برای صنعت دارند و استفاده از این اقلام برای دانش آموزان ضمن کاهش هزینه ها برای نهادیه کردن فرهنگ این کار موثر است.


به گزارش عصرهامون، در حالی 22 روز تا آغاز سال تحصیلی جدید فرصت باقی مانده که حال و هوای این روزهای بازار حکایت از جنب و جوش خانواده ها و البته بازار گرمی کسبه برای فروش البسه، کیف، لوازم التحریر، کفش و ... دارد.

در این میان هر چه به روزهای پایانی شهریور ماه نزدیک می شویم دغدغه خانواده ها نیز بیشتر می شود که در این میان تهیه لباس فرم مهمترین چالش این روزهای به شمار می رود چرا که تا سال گذشته خیلی عظیمی از والدین از نحوه کیفیت پارچه ها، دوخت و قیمت گران لباس های فرم گلایه داشتند.

با این تفاسیر اما در حالی بساط دستفروشان بازار هم این روزها مختص به فروش کیف، لوازم التحریر، مانتو و مقنعه شده است که خانواده ها از افزایش قیمت البسه و سایر هزینه های تحصیلی دانش آموزان سخن گفته که این دغدغه کاملا به جا و انتظار می رود مسئولان نسبت به رفع آن اقدام چاره ای اساسی بیاندیشند.
 

 
به گفته برخی از والدین در حالی مسئولان از عدم اجباری بودن فرم مدارس سخن می گویند که این گفته آنان با نحوه کاری برخی از مدیران همخوانی نداشته و می گویند برای اینکه دانش آموزان یک مدرسه یا کلاس احساس یکرنگ بودن با هم سن و سالان خود در طول سال تحصیلی را داشته باشند تهیه این فرم ها اجباری است. این در حالیست که با توجه به اوضاع اقتصادی و معیشت مردم این روزها تنها درآمد برخی از خانواده ها پول یارانه است و آنها در تامین این اقلام مانده اند.
 
از سوی دیگر اما برخی معتقدند که این لباس ها کیفیت خوب و حتی طرح و دوخت مناسبی ندارند و باید برای رفع نواقص و اندازه آن به خیاطی ها مراجعه کنند.

در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون پیرامون این موضوع با داود صیاد، مدیر سازمان دانش آموزی سیستان و بلوچستان داشت، وی افزود: فرآیند ساماندهی لباس فرم در سراسر کشور به استناد ابلاغیه وزیر آموزش و پرورش به سازمان دانش آموزی واگذار شده که بدون تردید نگاه ما در لباس فرم، نگاه فرهنگی با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخل استان در راستای عملیاتی کردن شعار سال است.

وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: این اقدام با بهره گیری از ظرفیت های نهادها و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مدیریت می شود، تا امکان دسترسی به لباس فرم با کیفیت و قیمت مناسب برای دانش آموزان فراهم شود.

 به گفته این مسئول، در همین راستا کمیته استانی ساماندهی لباس فرم با حضور نمایندگان تام الاختیار( استانداری ، سازمان صمت، تعزیرات، اتاق اصناف، اتحادیه صنف پوشاک و خیاطان و آموزش و پرورش) تشکیل و وظایف هر یک از این نهادها مشخص شده که یکی از مهمترین مصوبات این کارگروه حمایت از تولیدات داخل استان و تشکیل کارگروه نظارت بر تهیه و توزیع لباس فرم با اعضای فوق است.
 

 
 وی تصریح کرد: سامانه ملی نظارت بر تهیه و توزیع لباس فرم نیز طراحی و جهت تسهیل در فرایند مدیریت و نظارت در اختیار شهرستان ها و مناطق و به ویژه مدارس قرار گرفته است.

صیاد در پاسخ به این سوال که چه تعداد خیاط و فروشگاه در استان برای فروش لباس فرم مدارس در نظر گرفته شده است، گفت: با توجه به مصوبات کمیته استانی مقرر شد تا لیست تولید کنندگان واجد شرایط که دارای کارگاه تولیدی فعال هستند از سوی سازمان صنعت معدن و تجارت ارسال شود که بنابر لیست معرفی شده تعداد ۴۱ شرکت و واحد تولیدی در این راستا فعالیت دارند.

وی تاکید کرد: به استناد مصوبات کمیته استانی لباس فرم دانش آموزی؛ انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اتاق اصناف با توجه به شرایط تولید در استان قیمت گذاری لباس فرم در اندازه های مختلف و دوره های تحصیلی را انجام داده و به صورت مکتوب به تمامی واحدهای تولیدی و آموزشگاه ها ارسال کرده اند.
 
تاثیر لباس فرم بر دانش آموزان
 مدیر سازمان دانش آموزی استان در خصوص کیفیت لباس فرم ادامه داد: از سال تحصیلی گذشته کمیته‌ای متشکل از اتاق اصناف، اتحادیه صنف پوشاک و با نظارت سازمان صنعت معدن و تجارت نوع پارچه با توجه به شرایط آب و هوایی استان، کیفیت و قیمت مناسب مشخص و به تمامی تولیدکنندگان نیز ابلاغ شده که تنها مجاز به استفاده از این نوع پارچه هستند.

وی در خصوص اجباری یا اختیاری بودن فرم مدارس نیز گفت: لباس فرم در مدرسه به سبب پوشش یکسان، آثار منفی ناشی از فاصله طبقاتی را کاهش داده و دانش‌آموز احساس برابری با دیگران می کند که تنها همین موضوع در ارتباط گیری با سایر دانش آموزان بسیار موثر است و این مورد و بسیاری از دلایل دیگر باعث شده تا هم خانواده ها و هم مدارس در استفاده از لباس فرم رغبت داشته باشند.
 
اجباری یا اختیاری بودن فرم مدارس
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: همانگونه که بارها اعلام شده لباس فرم اجباری نیست و هیچ کس حق ندارد که دانش آموزی را به سبب عدم استفاده از لباس فرم از تحصیل محروم کند. بر اساس دستورالعمل اجرایی موجود شورای مدرسه متشکل از نمایندگان اولیا، مدیر و کادر اجرایی مدرسه نسبت به نیاز یا عدم نیاز لباس فرم تشکیل جلسه داده و این موضوع با نظر خود والدین رسمیت پیدا می کند.
 

 
این مسئول ادامه داد: با توجه به این که اثرات مثبت استفاده از لباس فرم در کیفیت آموزش و به ویژه پرورش مشهود است نگاه بر این می باشد که دانش‌آموزان از لباس فرم استفاده کنند اما به لحاظ آیین نامه ها و قوانین موجود اجباری در این خصوص وجود ندارد.

 به گفته وی، برای ایجاد فرصت برابر برای واحدهای تولیدی با تشکیل کارگروه نظارت، از تمامی واحدهای تولیدی بازدید صورت گرفته و بر اساس تعداد چرخکار چرخ و نوع واحد تولیدی از سوی سازمان صنعت معدن و تجارت ظرفیت مشخصی برای تولید کنندگان در نظر گرفته و واحدهای تولیدی به مدارس معرفی شده و بر اساس ظرفیت خود در این فرآیند مشارکت خواهند کرد. همچنین اطلاعات مربوط به واحدهای تولیدی از سوی مدارس در سامانه ثبت می شود که به محض تکمیل ظرفیت واحد تولیدی این واحد دیگر امکان اخذ مدرسه دیگری را ندارد و با این روش سعی بر این است که فرصت برابر برای همه فراهم شود .
 
با کمبود لباس فرم مواجه نخواهیم شد
مدیر سازمان دانش آموزی استان در خصوص گلایه برخی از والدین مبنی بر مشکلاتی که در توزیع لباس فرم سال گذشته وجود داشت، افزود: در سال گذشته نوسانات بازار از سویی و کمبود پارچه در بازه زمانی اواخر تابستان منجر به ایجاد مشکلاتی برای اولیا و دانش آموزان شد، در همین راستا فرآیند اجرایی از ابتدای سال جاری آغاز شده و با شناسایی مشکلات سال قبل و با حساسیتی که ایجاد شده در حال حاضر فرآیند توزیع پوشاک در حال انجام است و با شرایط فعلی بازار و موجودیت پارچه امید می رود در سال جاری با کمبود لباس فرم مواجه نشویم.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 115338

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/115338/مشارکت-۴۱-واحد-تولیدی-تهیه-لباس-دانش-آموزان-الزامی-استفاده-پوشش-فرم-نیست

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir