> گذری بر آداب و رسوم محرم در سیستان وبلوچستاناز خیمه سوزی تا آئین سنتی حجله حضرت قاسم(ع) | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۳
همدردی و همنوایی با عاشورا و شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفایش تنها مختص شیعیان نبوده و تمام مسلمانان جهان در این مصیبت عظیم شریک هستند و خود را عزادار پسر فاطمه زهرا(س) می دانند.
گذری بر آداب و رسوم محرم در سیستان وبلوچستان/از خیمه سوزی تا آئین سنتی حجله حضرت قاسم(ع)
به گزارش عصرهامون، محرم در سیستان وبلوچستان حال و هوای خاص خود را دارد. اگر از آذین بندی حسینیه ها و تکایا، طبخ و پخش نذورات، ذبح گوسفند، برپایی هیات‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی و یا سیاه پوش کردن هر کوی و برزن و برافراشتن پرچم ها و بیرق سیاه به یاد مظلومیت امام حسین(ع) و خاندانش در کوچه ها وخیابان از روزهای قبل محرم گذر کنیم آن چه بیش از پیش وحدت و برادری را در این خطه از کشور نمایان می کند عزاداری اهل سنت در کنار اهل تشیع است.

گواه این وحدت و همدلی را می توان در گلزار شهدای چابهار جستجو کرد چرا که در تاسوعای خونین سال ۸۹ بود که جمعی از عاشقان ولایی اباعبدالله الحسین(ع) در حال شرکت در مراسم عزای حسینی بودند که ناگهان صدای انفجار مهیبی باعث شهادت ۳۲ تن از پیروان راستین سرور و سالار شهیدان شد و در این میان شیعه و سنی در کنار هم به درجه رفیع شهادت نائل گردیدند.

علی ایحال عزاداری برای سید و سالار شهیدان در پایتخت وحدت ایران به گونه ای است که بلوچ های اهل سنت در روز تاسوعا و عاشورا با خیرات و انفاق به ایتام ارادت خود را به امام حسین (ع)و یارانش نشان داده و از طرفی به یاد تشنگی حضرت و یاران باوفایش در دشت کربلا روزه گرفته و به تلاوت قرآن کریم می پردازند.

مولوی محمد درتکیده، یکی از علمای اهل سنت شهرستان چابهار با بیان اینکه عشق و علاقه به خاندان اهل بیت و سید الشهدا، تنها به شیعیان تعلق ندارد، گفت: عشق به این خاندان در دل بسیاری از اهل سنت جهان اسلام جای دارد به گونه ای که در کتب اهل سنت و ادبیات و فرهنگ عمومی مسلمانان سنی مذهب روایات متفاوتی در این خصوص بیان شده است.

وی بیان رنج و مشقت فرزندان رسول الله در اجتماع مسلمین در مساجد و همچنین مابین خطبه نماز جمعه را یکی از اقدامات اهل سنت در دهه اول محرم عنوان کرد و افزود: حضرت حسین(ع) مسئول حفظ دین و آزاده و قهرمان است، هرگز در قبال بیعت خواهی یزید، سرتسلیم فرود نیاورد و برای رسیدن به هدف والای خود تلاش کرد.

این عالم اهل سنت به پخت انواع غذاهای محلی از قبیل حلوا، غذاهای محلی و همچنین پخش شیر و خرما میان خانواده های کم درآمد در  روزهای تاسوعا و عاشورا اشاره رد و ادامه داد: در ظهر عاشورا مردم محلی در بندر مرزی چابهار با آداب و رسوم خاصی با آتش زدن خیمه ها به یاد اسیران کربلا بر سر و سینه می زنند و با حضرت زینب (س) و اسیران همدردی می کنند، همچنین زنان پاکستانی مقیم چابهار نیز در دهه اول محرم با نوحه خوانی و برپایی آیین های ویژه به سوگواری پرداخته و در شب تاسوعا نیز با بستن حجله حضرت قاسم به عزاداری خاص آن حضرت می پردازند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjyievhuqevmz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما