تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۳
نماینده نابینایان شهرستان سرباز به بیان برخی از مشکلات معلولان به ویژه نابینایان در سیستان وبلوچستان اشاره کرد و گفت: از آنجایی که 3 درصد از استخدام سازمان ها حق معلولان است دولت باید در اجرای این سهمیه جدیت داشته باشد و از معلولان حمایت کند.
گلایه نابینایان سیستان و بلوچستان از بی توجهی مسئولان/ سهمیه3 درصد از استخدام سازمان ها چه شد؟
به گزارش عصرهامون، بیان مشکلات و دردهای معلولین جامعه به ویژه نابینایان اقدامی است که همه ساله در روز عصای سفید، در صفحه اصلی اکثر رسانه های جایی برای خود باز می کند اما در واقع گوش سپردن به دغدغه های این قشر از جامعه موضوعی است که نباید در یک روز خلاصه شود.

اگر چه روز عصای سفید بهانه ای است برای یادآوری بی مهری هایی که در حق معلولان به خصوص نابینایان شده یا بهانه ای برای یادآوری این که 3 درصد از استخدام سازمان ها حق معلولان است و فرصتی است برای اینکه بگوییم نابینایان هم مانند ما حق تحصیل، کار ازدواج و استفاده راحت از خدمات شهری دارند اما گویا به قدری نیازهایشان توسط برخی از مردم و مسئولین فراموش شده که حق قانونی آن ها تبدیل به آرزو شده است.

"ع.دادی" نماینده نابینایان صبح امروز در پی تماسی که با پایگاه خبری عصرهامون داشت، گفت: تاکنون بارها از رسانه های مختلف خواستار آن بودیم که صدایمان را به گوش مسئولان برسانند اما کاری برایمان انجام ندادند که هیچ، حتی خبرمان را نیز منتشر نکردند.

وی با بیان اینکه در استان پهناور سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان سرباز  نابینایان کمترین سهم را از زندگی، رفاه و آسایش دارند، افزود: وظیفه بهزیستی حمایت از معلولان است اما کوتاهی در امر خدمت رسانی باعث شده تا نابینایان از مشکلاتی نظیر  کمبود لوازم توانبخشی، قلم گویای قرآنی، عدم کارهای فرهنگی ویژه نابینایان، پل عابر پیاده، پیاده رو خیابان ها، سرویس ایاب و ذهاب، گذر از عرض خیابان، سختی تردد در ادارات و ... در رنج و عذاب باشند.

نماینده نابینایان ادامه داد: نابینایان برای یادگیری آموزش خط بریل، زبان انگلیسی، کامپیوتر نیازمند مربی بهستند که متاسفانه اقدام در خور شانی تاکنون در این زمینه صورت نگرفته است.

وی عدم وجود مسکن شهری در برخی از شهرهای استان برای معلولان و نابینایان را دیگر مشکل این قشر از جامعه عنوان کرد و گفت: دانش آموزان نابینا نیز در این برهه از زمان که آموزش و یادگیری حرف اول را می زند برای تحصیل مشکل دارند به گونه ای که کمترین دغدغه آنان وسیله ایاب و ذهاب است که می طلبد مسئولان چاره ای اساسی برای آن در نظر گیرند.

دادی با بیان اینکه در سیستان وبلوچستان کمترین حمایتی از معلولان و نابینایان انجام می شود، افزود: این استان مفتخر به داشتن نابینایان حافظ کل قرآن است به گونه ای که در سال 96 "عبداله محمد نژآد" از شهرستان سرباز رتبه دوم بین اللمللی را کسب کرد و این نشان از آن دارد که اگر حمایتی از این قشر شود افتخارات بیشتری کسب خواهند کرد.

وی ادامه داد: از آنجایی که 3 درصد از استخدام سازمان ها حق معلولان است چندی پیش رئیس انجمن نابینایان به رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نامه زد که وی از عدم جذب سهمیه خبر داد؛ دولت باید در اجرای این سهمیه جدیت داشته باشد و از معلولان حمایت کند.
 
گفتنی است در سیستان وبلوچستان براساس آمارهای به دست آمده از مجموع ۶ هزار و ۵۶۰ معلول بینایی چهار هزار و ۴۷۸ نفر آنها معلول مادرزادی هستند، از این تعداد هزار و ۸۲۰ نفر آنها در سطح دانش‌آموزی و در سنین هفت تا ۱۸ سال قرار دارند و سایر افراد نابینا و کم‌بینا در سنین بالای ۴۰ تا ۴۷ سال قرار دارند.

همچنین افراد نابینا و کم‌بینای استان به تفکیک جنسیت شامل چهار هزار و ۱۷۸ نفر مرد و ۲ هزار و  ۳۸۲ نفر زن هستند.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqse2bqsm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها