تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۰
نارضایتی مردم از مشکلات زاهدان در حالی هر روز بیشتر می شود که مسئولان این شهر به رغم ناتوانی در تحقق وعده های کوچک قدیم، اقدام به دادن وعده های بزرگ تر جدید به مردم می کنند.
زاهدان، نشسته بر روی اره وعده وعید؛ راه پیش و پسی که هر دو را دشوار می ‌کند!
به گزارش عصرهامون، زاهدان، مرکز پهناورترین استان کشور با جمعیتی قریب به یک میلیون نفر در حالی تدبیر کوتاه مسئولان خود را در پس دیوار بلند کلان شهری پنهان کرده که ساکنانش روزانه با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.

مردم این شهر دیگر به نوعی با نامساعد بودن شرایط پیاده رو برای عابر پیاده و سواره رو برای خودروها، جولان متکدیان و کودکان کار در اماکن مختلف و حتی داروخانه ها و مراکز درمانی، ضعف شدید و نبود ناوگان حمل و نقل عمومی، کمبود امکانات و فضاهای فعال فرهنگی، پارک و فضای سبز و ده ها و صدها بحران دیگر در این شهر خو گرفته اند. مشکلاتی نه چندان لاینحل که زبان رسانه ها از بیان شان مو در آورده است.

در زاهدان شهروندان همواره از نگاه خود محروم بوده اند و از دیدگاه شهرداری متهم! محروم اند، چون اغلب مشمول دریافت خدمات تخیلی که شهرداری برای ارائه هر کدام، از آن ها طلب عوارض و مالیات می کند نمی شوند و متهم اند، چون عوارض و مالیات سالانه خود برای همان خدمات تخیلی را «طوری که شهرداری خوشش بیاید» پرداخت نمی کنند. کشمکشی که زاهدان را درگیر حلقه ای بی نهایت کرده و باعث شده نمودار رونق و آبادانی در این شهر، هر روز با شیب تندتری به سمت صفر میل کند.

در این شهر دیگر تقریبا هیچ کوچه ای نمانده که شخم نخورده باشد و معبری نیست که چاله (یا به بیان بهتر گودال‌) نداشته باشد. باورکردنی نیست اما قریب به 3 سال از اولین زخمی که شرکت گاز بر تن چاک چاک زاهدان وارد کرد می گذرد و متولیان شهر همچنان در پی فرصتی برای التیام این زخم کهنه می گردند. وضعیت اسف بار شهری که دولتی ها به کارگاه بزرگ عمرانی تشبیه اش می کنند و عامه مردم آن را به مرگ تدریجی یک ویرانه!

در کنار کنده کاری های مکرر، ​لکه گیری های غیر اصولی با آسفالت بی کیفیت، سرعت گیرهای عجیب و غریب و ... که منجر به نارضایتی مردم و تحمیل هزینه های گزاف و خسارت سنگین به وسایط نقلیه عمومی و خصوصی شده، اما بی توجهی مسئولان به نیازها و دغدغه های مردم بیش از پیش این شهر خودنمایی می کند. مسئولانی که عملکردشان برای شهروندان به هیچ عنوان قابل قبول نیست و تنها فایده حضورشان در مناصب مختلف، انداختن توپ در زمین دستگاه ها و نهادهای دیگر یا دادن وعده های خوش آب و رنگ برای اظهار وجود و خودنمایی است.

مگر نظارتی هم در کار هست!
یکی از ساکنان خیابان آزادگان زاهدان در گفت وگویی که با خبرنگار ما داشت از مشکلاتی که هر روز غبار برخواسته از کنده کاری های شرکت گاز در زندگی اش ایجاد می کند برایمان تعریف کرد.

شاهرضایی گفت: چندی پیش شرکت گاز اقدام به حفر کانال و لوله گذاری در این خیابان کرد. این کار باعث شده بود تا برای چند روزی رفت و آمد ساکنان با مشکل مواجه شود که کاملا توجیه پذیر و قابل تحمل بود اما مصیب ما اما از روزی شروع شد که پیمانکار این شرکت پس از انجام عملیات حفاری اقدام به پر کردن چاله، بدون اینکه حتی سطح خاک خط برش را تثبیت یا فشرده کند کرد و رفت.

وی افزود: از آن روز به بعد آب و نان ما آغشته به خاک و غبار است و ظاهرا این مساله برای کسی مهم نیست؛ چند مرتبه شکایت خود را با شرکت گاز و فرمانداری در میان گذاشتم اما متاسفانه نتیجه ای حاصل نشده. نمی دانم اصلا نظارتی در کار هست یا نه!

شاهرضایی در ادامه تصریح کرد: تپه های خاک کوچک و بزرگی که در خیابان می بینید سلامتی من و خانواده ام را تهدید می کند. اصلا ما مردم عادی هیچ؛ چند متر آن طرف تر دانشکده دندانپزشکی را می بینید که روزانه تعداد زیادی بیمار به آن مراجعه می کنند. درخواستم از مسئولان این است که یک روز 5 دقیقه جلوی درب این دانشکده بایستند تا ببیند غبار و گرد و خاک چه بلایی به سرتان می آورد.

دیگر آسفالتی در زاهدان باقی نمانده 
یکی دیگر از شهروندان نیز با اظهار نارضایتی شدید از وضعیت آسفالت معابر شهر، گفت: شرایط خیابان ها در زاهدان واقعا غیر قابل تحمل شده؛ وجب به وجب و قدم به قدم گودال شده و خودروهای مان کاملا معیوب شده است. این در حالی است که مسئولان این شهر عادت کرده اند توپ را در زمین یکدیگر بیندازند و از زیر بار مسئولیت و وظیفه ای که دارند شانه خالی کنند.

سرحدی افزود: حال و روز خیابان های زاهدان در حالت عادی تعریفی نداشت؛ از وقتی هم که شرکت گاز هم چپ و راست خیابان ها را می کَند دیگر آسفالتی در شهر باقی نمانده. شرایط معابر در این کلانشهر از وضعیت راه های خاکی در روستاهای خالی از سکنه هم بدتر است. 

وی اظهار کرد: زمستان از راه می رسد و مطمئنا وجود این گودال ها در خیابان های سطح شهر علاوه بر آب گرفتگی و انسداد معابر برای افراد پیاده، خساراتی برای مردم به بار می آورد و مسئولان هم عین خیالشان نیست. سال گذشته مصیبتی که با بارش باران برای شهروندان پیش آمد را دیدید؛ با این حال مطمئن باشد در صورت تکرار آن وضعیت در سال جاری حال و روز مردم به مراتب سخت تر و بحرانی تر خواهد شد.

ترمیم موقت خط حفاری با لایه نازکی از آسفالت یا سیمان
نیمه آبان ماه سال جاری بود که ابوذر مهدی نخعی از برگزاری جلسه ای با حضور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان مدیرعامل شرکت گاز استان و مسئولین شهرداری زاهدان جهت بررسی روند گازرسانی به شهر زاهدان و با هدف برطرف کردن موانع موجود در اجرای این طرح خبر داد.

وی در خصوص موارد مطرح شده در این نشست، گفت: در این جلسه با توجه به نارضایتی مردم از وضعیت آسفالت خیابان های شهر و همچنین با عنایت به نزدیک شدن فصل بارندگی، راه های بهبود بخشیدن شرایط معابر جهت تسهیل در عبور و مرور شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: تذکراتی در خصوص تثبیت نوارهای حفاری و هماهنگی شرکت گاز با آب و فاضلاب شهری به جهت جلوگیری  تخریب شبکه آب شهری و قطعی آب به شرکت های خدماتی فعال در سطح شهر داده شد و مقرر شد تا به طور موقت سطح حفاری های صورت گرفته به وسیله لایه نازکی از آسفالت یا سیمان پوشیده شود.

شرکت گاز ترمیم موقت با لایه نازک آسفالت را نمی پذیرد!
جمشید میری، معاون امور زیربنایی و عمرانی شهرداری زاهدان اما در خصوص نتیجه مصوبه پوشش موقت سطح حفاری های صورت گرفته به وسیله لایه نازکی از آسفالت یا سیمان، اظهار کرد: پیرو این قضیه، پیگیر ایجاد لایه آسفالت با ضخامت حداقل 2 سانت در نوار حفاری های سطح شهر بودیم تا در صورت بروز توفان یا بارندگی، از بروز گرد و خاک یا نفوذ آب و نشست سطح معابر جلوگیری شود که متاسفانه هنوز شرکت گاز این مساله را نپذیرفته و اجرای آن را مستلزم مکاتبه و کسب تکلیف از تهران اعلام می کنند.

وی در گفت وگویی که با خبرنگار ما داشت، لازمه اجرای عملیات لکه گیری نوارهای لوله گذاری گاز را انجام تست شبکه و تحویل محدوده به شهرداری از طرف شرکت گاز عنوان کرد و گفت: اینکه می گویند شرکت گاز پول همه حفاری ها را واریز کرده اصلا صحیح نیست. شرکت گاز پس از پایان مراحل تزریق و تست کامل شبکه، پول و محدوده را با هم تحویل ما می دهد و شهرداری هم بنا به وظیفه خود باید بلافاصله نسبت به ترمیم و لکه گیری اقدام کند.

وی با اشاره به اینکه هر روز حفاری در سطح شهر به 10 روز زمان برای ترمیم نیاز دارد، افزود: ترمیم سطح آسفالت معابر در منطقه زیباشهر آغاز شده و در صورت فراهم بودن شرایط تا یک ماه آینده به پایان خواهد رسید؛ البته در نظر گرفتن این نکته ضروریست که با وقوع هر بارندگی و خیس شدن سطح خاک، انجام کار تا یک هفته به عقب می افتد.
 
میری با بیان اینکه پس از پایان عملیات روکش آسفالت معابر زیباشهر، کار لکه گیری و روکش در منطقه یک شروع می شود، گفت: آسفالت ریخته شده لایه لایه کوبیده می شود و پس از انجام تست تراکم، با تایید دستگاه نظارت، لایه بعدی ریخته می شود؛ کار مرمت آسفالت معابر شهر در در دست اقدام است، اما نه به نحوی که ظرف یک ماه 30 خیالبان آسفالت شود. شاید کمی بیشتر زمان ببرد اما تلاش می کنیم کار اصولی تری انجام شود.

مشترک مورد نظر همچنان قادر به پاسخگویی نیست!
در همین راستا، جهت بررسی علت مخالفت شرکت گاز با انجام این کار، مطابق معمول تلاش زیادی برای برقراری ارتباط تلفنی با رضا پنجابی، مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان داشتیم که متاسفانه به دلیل عدم پاسخگویی این مسئول گرامی، نتیجه ای حاصل نشد.

بنابراین این طور که از شواهد امر پیداست، ظاهرا مسئولان دلسوز و دغدغه مند از یک طرف چاره ای جز دادن وعده های سر خرمن برای برطرف کردن این مشکلات زاهدانی ها ندارند و از طرفی از فقدان شجاعت برای اقرار به ناتوانی و ناکارآمدی خود در مدیریت و کنترل بحران رنج می برند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgw79qtak9qx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

ایرانی
شهرداری و شورای انتصابی شهر زاهدان این شهر بقول خودشان کلان شهر !!؟؟ را به لجن کشیدند این شهر شده کاریکاتوری از شهرهای آلود و بهم ریخته پاکستان و افغانستان شهری که مهاجران افغانی برای این شهر تصمیم می گیرند جلوی هر آموزشگاه و دانشگاه و چهارراهی دکه ای به سبک پاکستان و هندوستان علم کرده اند و مشغول فروختن پان و انواع مواد مخدر هستند و بازارهای هفتگی که 90 درصد فروشندگانشان مهاجرانی هستند که شناسنامه جعلی دارند و با رشوه به شهرداری مشغول کاسبی خوب و چپاول شهروندان این شهر می باشند منطقه جدید شهر زاهدان که همان زیباشهر می باشد بجای اینکه یک منطقه پایلوت برای سایر مناطق در نظر گرفته شود دوشنبه بازاری برایش درست کرده اند که ظاهرا باید یک روز باشد ولی در عمل 3 روز در هفته درگیر این معضل اجتماعی هست از بعد ازظهر یکشنبه که شروع می شود تا صبح سه شنبه متکدیان و کیف قاپ ها و موتور سوارهایی که خیلی سریع شیشه خودروها را شکسته و اموال داخل خودرو را سرقت می کنند در این منطقه خودنمایی کرده ولی شهرداری برای منافع خودش این منطقه را هر هفته به لجن می کشد ضمنا آلودگی محیط زیستی هم به این مسئله دامن زده می شود اگر بعد از پایان این دوشنبه بازار تشریف بیاورید متوجه حرف بنده خواهید شد که تا چند صد متر آنطرف تر زباله های دوشنبه بازار را مشاهده خواهید کرد در حالی که اکثر مردم از این جریان ناراضی هستند ولی شهرداری مشغول کار خودش می باشد امید است با انتشار این نظر نامسولان شهرداری که خودشان را اصلا زاهدانی که چه عرض کنم ایرانی هم نمی دانند کاری انجام دهند که شک ندارم هیچ فکری نخواهند کرد بلکه بدتر خواهد شد
تیتر اصلا جذاب نیست، باید تیتر بهتری انتخاب می کردید