ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> وقتی بازار شب یلدا هم بر مدار حرف های مسئولان نمی چرخد! | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۴
کمتر از 12ساعت دیگر به آغاز جشن شب یلدا طولانی ترین شب سال باقی مانده اما گرانی بازار آجیل، میوه و شیرینی طعم این شب به یادماندنی را برای مردم تلخ کرده است.
وقتی بازار شب یلدا هم بر مدار حرف های مسئولان نمی چرخد!
به گزارش عصرهامون، در حالی طولانی ترین و به نوعی سردترین شب سال یلدا؛ در دورهمی و گرمای باهم بودن خانواده ها که به این مناسبت پیش آمده رنگ می ‌ بازد که شور و شوق مردم برای خرید آجیل، میوه و خشکبار نشان از صفا، صمیمت، مهمان نوازی و البته صله رحم دارد. اما آنچه در این میان شادی با هم بودن را به کام مردم تلخ کرده گرانی بازار است که هرسال نسبت به سال گذشته بارسنگین بیشتری را بر روی دوش خانواده وارد می کند هر چند مسئولان از تشدید نظارت بر بازار و کاهش قیمت های آجیل و میوه خبر می دهند اما بازار بر مدار حرف های مسئولان نمی چرخد و قیمت ها خودسرانه از سوی برخی فرصت طلبان و سودجویان اداره می شود.

اگر این روزها گشتی در بازار زده و نگاهی به قیمت‌ها انداخته باشید به وضوح مشاهده خواهید کرد که افزایش چندبرابری قیمت کالاها به ویژه آجیل، خشکبار، شیرینی، نگران کننده است. طبق گزارش میدانی خبرنگار ما هم اکنون هر کیلو پسته از قرار 130 تا 150 هزار تومان، آجیل کیلویی 90 تا هزار تومان120، میوه خشک کیلویی 50 تا 300 هزار تومان، پرتقال معمولی پنج هزار تومان، پرتقال تامسون جیرفت وانار کیلویی 10 هزار تومان، هندوانه دوهزار و 500تا سه هزار تومان داد و ستد می شود که با این تفاسیر فقط درصد پایینی از مردم می‌توانند در طولانی ترین شب سال به دورهمی خود رنگ و لعاب لاکچری بودن را بدهند زیرا اکثریت مردم از نظر مالی امکان خرید آجیل را ندارند و خرج یک شب یلدای معمولی به نرخ اتحادیه، برابر با حقوق ده روز یک کارگر است.

افزایش قیمتها؛ تیغ گرانی بر گلوی مردم
محمد علی کریم زاده یکی از شهروندان منطقه سیستان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: قبل از گرانی بنزین قیمت هر کیلو نارنگی در چهارراه پادگان و دور فلکه یعقوب لیث که محل تجمع میوه فروشی ها است سه هزار تومان و هماکنون پس از گرانی بنزین قیمت این میوه به از پنج هزار تومان افزایش یافته که این امر نشان از عدم نظارت مسئولانی دارد که مدام می گویند قیمت ها افزایش نداشته است.

وی بیان کرد: انار تا قبل از شب یلدا کیلویی 7 هزار تومان بود و اکنون به 10 هزار تومان افزایش یافته است؛ ناگفته نماند از آنجایی که میوه از سایر استان ها وارد می شود فروشندگان کرایه حمل بار را بر روی آن سنجیده که باید بیان کرد تیغ گرانی گلوی مردم را بریده است.
 
رحمانی، یکی از فروشندگان میوه و تره بار شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما علت گرانی میوه در چنین ایامی را نبود سردخانه برای نگهداری محصولات عنوان کرد و گفت: هندوانه شب یلدای چابهار از لیردف، جاسک و میناب تامین می شود، دلیل افزایش ۵۰ درصدی میوه این است که در سایر استان ها سردخانه برای نگهداری میوه وجود دارد و در چنین ایامی که مردم نیاز به خرید دارند برخی که میوه در سردخانه ها ذخیره کرده اند آنها را با سود بیشتری به سایر استان ها صادر می کنند.

شایان یکی از فروشندگان شیرینی فروشی نیز در این خصوص بیان کرد: قیمت شیرینی تغییر چندانی نداشته و اکثریت خرید مردم از شیرینی فروشی کیک مخصوص شب یلدا می باشد که کیلویی ۴۰ هزار تومان به فروش می رسد. همچنین قیمت شیرینی خشک  از قرار هرکیلو ۲۰ هزارتومان و شیرینی تر کیلویی 24 هزارتومان است که بستگی به سلیقه مصرف کننده دارد.

اجرای طرح نظارتی شب یلدا تا پایان آذرماه
در پی تماسی که خبرنگار ما با محمد قاسمی، معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان داشت وی از اجرای طرح نظارتی شب یلدا تا پایان آذرماه در استان خبر داد و گفت: این طرح طبق روال سالهای گذشته و با عنایت به پیش بینی افزایش نامتعارف قیمت ها  خصوصا انواع آجیل، شیرینی، میوه و ... به دلیل افزایش تقاضا با ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مرتبط (تعزیرات حکومتی، مجامع امور صنفی و اتحادیه های مربوطه ) و همچنین بهره گیری از ظرفیت و توان بازرسان اصناف و بازرسان صمت استان، عملیاتی شده است.

وی افزود: برنامه ریزی و هدف گزاری ها جهت اجرای این طرح در راستای عرضه مناسب کالا با قیمت عادلانه، اقدامات نظارت و بازرسی در سطح واحدهای توزیع کننده به منظور حصول اطمینان از رعایت ضرایب سود مصوب و همچنین رسیدگی به موقع به شکایات مردمی و برخورد قاطع با تخلفات احتمالی، انجام شده است.
 
وی با اشاره به تشدید بازرسی ها در رابطه با بازار شب یلدا افزود: کالاهایی که بیشترین تاثیر را در سبدکالای مردم در شب یلدا دارد در این ایام بیشتر مورد بازرسی قرار خواهد گرفت و با گرانفروشان و متخلفین برخورد خواهد شد.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت استان درپایان با اشاره به اینکه شهروندان می توانند تخلفات را به این اداره گزارش کنند، گفت: شهروندان می توانند با شماره گیری 124 تخلفات را گزارش کنند و اپراتورهای این اداره همه روزه آماده دریافت گزارشات مردم هستند و برای تماس گیرندگان کدرهگیری اختصاص می باید و سریعا برای واحد متخلف پرونده تشکیل می شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciyvaz3t1azw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما