تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۶
این روزها خبرهایی مبنی بر شگرد جدید سودجویان در بازار ماهی مبنی بر فروش کوسه ماهی به جای شیرماهی به گوش می رسد که زمینه نگرانی مردم را فراهم کرده است.
فروش فیله کوسه به جای‌ شیر/شهروندان ماهی را از مراکز مجاز تهیه کنند
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان به دلیل دارا بودن سواحل طولانی و بنادر صیادی بسیار در کنار بهره مندی از دریاچه هامون و استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی به عنوان یکی از قطب های اصلی صید و ترانزیت ماهی به دیگر مناطق کشور شناخته می شود.

به طور کلی مصرف ماهی در این استان از محبوبیت خاصی برخوردار است و همین موضوع نیز باعث شده تا در پاره ای از مواقع برخی سودجویان با استفاده از شگردهای گوناگون دست به فروش ماهی های تاریخ مصرف گذشته و حتی حرام گوشت به مردم بزنند.

فروش کوسه ماهی به جای ماهی شیر و تن یکی از تخلفات عجیب اما واقعی برخی از سودجویانی است که این کوسه ها را در خلیج فارس و دریای عمان صید کرده و پس از جداسازی باله، دم و سر آنها را به صورت غیرقانونی به عنوان ماهی جنوب به فروش میرسانند و حتی پا را فراتر گذاشته و باله کوسه ها را نیز برای فروش به کشورهای آسیای میانه ارسال می کنند.

در یک سال گذشته چندین محموله باله کوسه در سیستان و بلوچستان کشف شده که مشخص نیست آیا گوشت این ماهی ها معدوم شده و یا در بازارهای رسمی و غیررسمی به فروش رسیده است در همین رابطه چندی پیش وحید پورمردان در گفت وگو با خبرنگار ما از کشف محموله غیرمجاز باله هاي کوسه از دو دستگاه خاور در شهر چابهار خبر داد و گفت: در بررسی هاي به عمل آمده توسط کارشناس محیط زیست دریایی چابهار از محموله کشف شده، مشخص شد متاسفانه بیش از هزار و700 قطعه از انواع کوسه ماهیان کوچک و بزرگ برای تهیه این محموله صید شده اند.



صید کوسه تجارت پر سود این روزهای شیادان
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: صید غیرقانونی کوسه بدون توجه به اهمیت آنها در دریا و قوانین حاکم مبنی بر ممنوعیت صید، به دلیل تقاضاي زیاد خرید باله و دم آنها با قیمت هاي بالا در کشورهاي جنوب شرق آسیا توسط صیادان سودجو با همدستی قاچاقچیان باله هاي کوسه انجام می شود.
 
به گفته پورمردان؛ قاچاقچیان کوسه، تعدادي از صیادان سودجو را با تامین هزینه هاي اولیه صیادي و خرید تضمینی باله ها با قیمت مناسب، به هدف صید کوسه ها روانه دریا می کنند و آنها نیز پس از صید کوسه بلافاصله دم و باله آنها که ارزش پولی بیشتري از گوشت دارد را از بدن جدا کرده و تحویل قاچاقچیان می دهند.

شهریور ماه سال جاری جهانتیغ معاون اجرای احکام اداره کل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان هم از کشف مقادیر زیادی گوشت کوسه ماهی در یکی از سفره خانه های زاهدان خبر داد و عنوان کرد که در پی اخبار واصله و در گشت مشترک تعزیرات حکومتی  با همراهی بازرسان اداره کل دامپزشکی و مرکز بهداشت شهرستان از یک واحد رستوران سنتی در سطح شهر زاهدان مقادیر قابل توجهی گوشت کوسه ماهی کشف شد که اقلام مکشوفه به منظور معدوم سازی جمع آوری و پرونده تخلفاتی نیز برای متصدی واحد تشکیل شد.
 


ماهی هاش فاسد و مشکوک در سفره مردم
 در همین رابطه یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه خرید ماهی در زاهدان نیازمند دنیایی تجربه است، گفت: چند سالی است که عده ای در گوشه و کنار شهر اقدام به فروش ماهی به صورت وانتی و کامیونت یخچال دار می کنند که متاسفانه برخی از آنان ماهی های فاسد و یا مشکل دار را به مردم بی خبر می فروشند.

وی افزود: بدترین اتفاق برای هرکس این است که بعد از کلی پخت و پز از میهمانش بشنود که ماهی طبخ شده از نوع شیر نبوده بلکه گوشت کوسه است، این اتفاقی است که برای خود من افتاده و امیدوارم هیچ وقت تکرار نشود.

اوکاتی با گلایه از عدم پیگیری نهادهای مسئول، بیان کرد: خرید ماهی از دست فروش ها اصلا کار درستی نیست چرا که حتی اگر یکی از آنها دست به چنین کار زشتی بزند نمی توان دیگر او را پیدا کرده و شکایت کنیم، از سوی دیگر انگار هیچ نظارتی بر عملکرد اینگونه افراد نیست چرا که در هر گوشه و کنار شهر می بینیم یک خودرو با شرایط بد بهداشتی مشغول فروش ماهی به شهروندان است.

این بانوی زاهدانی تاکید کرد: باید جلوی رسیدن گوشت های مشکوک از مبدا گرفته شود چرا که در شهر زاهدان هر کس می تواند با استفاده از یک وانت اقدام به فروش هر نوع ماهی به شهروندان بی اطلاع کند.



شهروندان ماهی را از مراکز مجاز تهیه کنند
یکی از ماهی فروشان با سابقه زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ما، با تایید ادعای فروش کوسه ماهی به جای ماهی گوشتی و شیر، بیان کرد: برخی از افراد سودجو با استفاده از عدم اطلاع شهروندان اقدام به فروش گوشت کوسه به مردم میکنند و با توجه به اینکه بسیاری از افراد نمی توانند فرق گوشت کوسه و ماهی تن را تشخیص بدهند به دام این شیادان می افتند.

وی با تاکید بر اینکه مغازه های شناخته شده و رسمی هیچ گاه دست به چنین کاری نمی زنند، گفت: شهروندان نباید از مراکز غیرمجاز اقدام به تهیه ماهی و یا هر محصول خوراکی دیگری بکنند چرا که نه تنها احتمال آلودگی و تقلبی بودن چنین اجناسی بالاست بلکه ممکن است ماهی تاریخ مصرف گذشته و فاسد خریداری کنند.

به گفته شهرکی؛ سودجویان ممکن است با استفاده از استقبال مردم از بازارهای هفتگی و یا با بهره گیری از فروش خیابانی در ساعات غیراداری ماهی های غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته را به فروش برسانند.

وی ادامه داد: شناختن گوشت کوسه از دیگر ماهی ها نیاز به تجربه دارد اما می توان با استفاده از چند راهکار ساده از خرید خود اطمینان پیدا کنیم.
شهرکی با بیان برخی از راه های شناخت کوسه از دیگر ماهی های استخوانی، خاطرنشان کرد: در صورت وجود پوست در روی ماهی، بهترین راه برای شناخت آن لمس کردن پوست است چرا که پوست کوسه زبر و خشن می باشد و همچون کاغذ سمباده می تواند بر روی دست خراش ایجاد که این ویژگی را در هیچ نوع ماهی دیگری نمی توانیم ببینیم.

وی تصریح کرد: ستون فقرات کوسه ها به دلیل غضروفی بودن  دارای رنگ سفید مطلق بوده و به راحتی با نوک چاقو قابل مقطع برداری و گود شدن بدون ایجاد شکستگی است اما در تمامی انواع دیگر ماهی های استخوانی ستون فقرات به رنگ سفید شیری و غیر قابل برش و حکاکی به وسیله چاقو است به گونه ای که اگر بخواهیم با هر جسم تیز قسمتی از آن را جداکنیم به جای برش خوردن می شکند.
 


تعزیرات مسئول برخورد با شیادان و سودجویان
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با رد موضوع فروش کوسه ماهی در استان، اذعان کرد: اینکه بگوییم کوسه ماهی برای فروش صید می شود کاملا غیرواقعی است و مورد قبول نیست هرچند ممکن است برخی افراد سودجو دست به چنین کاری بزنند اما ما با آن روبه رو نشده ایم.

محمد شهلی بر با اشاره به اینکه در مواردی که کوسه ماهی به صورت غیرعمد صید می شود به کارخانجات پودر ماهی ارسال خواهد شد، گفت: ممکن است در هنگام صید ماهی یک کوسه نیز در تور گرفتار شود که تا پیش از این به کارخانجات پودرماهی ارسال می شد تا به عنوان خوراک دامی استفاده شود.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان همچنین با تاکید بر اینکه برخورد با خاطیان بر عهده تعزیرات است، تصریح کرد: به طور کلی تعزیرات حکومتی وظیفه برخورد و بازرسی از اصناف مختلف برای پیشگیری از بروز چنین جرائمی را بر عهده دارد و اگر شهروندان در جایی مشاهده کردند که ماهی فاسد، حرام گوشت و غیرمجازی به فروش می رسد باید مراتب را به این اداره اطلاع دهند تا با آنان برخورد شود.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchmwnzq23nzqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها