تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۳۴
کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: در هر هکتار از نخلستان های این استان به طور مستقیم زمینه اشتغال برای یک نفر مهیا شده است.
تولید کیفی ترین خرمای کشور در دیار نخل وکویر/ اشتغال 57 هزارو 162نفر در نخلستان های سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، سیستان وبلوچستان در بخش تولید خرما از ظرفیت های خوبی برخوردار است که با ایجاد صنایع فرآوری، بسته بندی و بازاریابی این محصول می توان این خطه از کشور را به قطب تولید و صادارات خرمای کشور تبدیل کرد.

بیان این مطلب بدان جهت است که خرمای این منطقه از نظر کیفی بهترین نمونه را در تولید و از نظر سطح زیر کشت رتبه اول را به خود اختصاص داده که از این حیث تاثیر بسزایی در اشتغالزایی استان نیز ایجاد کرده است.

در تماسی که خبرنگار عصرهامون با غلام حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان داشت، وی با بیان اینکه خرما محصول استراتژیک استان و دربرگیرنده بیشترین محصولات تولیدی باغی این خطه از کشور است، گفت: سطح زیرکشت باغات استان حدود 93هزار هکتار با تولید 502 هزار تن درسال  است که از این میزان هم اکنون 57 هزار و 162 هکتار زیرکشت خرما است.

وی بیان کرد: از این میزان 45 هزار و 170 هکتار بارور  و 11هزار و992 هکتار نهال  هستند که ظرفیت تولید  سالانه این محصول در استان حدود 230 هزارتن انواع خرما می باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: در این راستا ظرفیت های صنایع بسته بندی، نگهداری و فرآوری خرمایی که هم اکنون در سیستان وبلوچستان موجود است حدود 49 سردخانه با ظرفیت 63 هزار و 600 تن درسال، 22 واحد بسته بندی با ظرفیت 40هزار و 50 تن در سال و 2 واحد فرآوری خرما با ظرفیت 12 هزار تن در سال می باشد.
 

 
مصیب سیاسر، کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در ادامه به اشتغالزایی ایجاد شده در نخلستان ها اشاره کرد و افزود: هم اکنون در هر هکتار از نخلستان های این استان به طور مستقیم زمینه اشتغال برای یک نفر و غیر مستقیم برای 5-3 نفر فراهم شده است.

وی بیان کرد: سال گذشته حدود 232 هزار تن خرما در استان تولید شد؛ از آنجایی که کیفیت محصول خرمای سیستان وبلوچستان از استان بم و کرمان بهتر و مرغوب تر است تاجران این محصول را به هنگام برداشت خریداری و به بازارهای داخلی و خارجی به مثل کشورهای روسیه، مالزی، اندونزی و کشورهای اروپایی صادر می شود.
 
ما ز یاران چشم یاری داریم
با این تفاسیر از آنجایی که به سبب فقدان بسته بندی مناسب و واحدهای توليدی فرآوری محصول طلای ناب سیاه این استان با نام ساير بسته بندی های استان های ديگر وارد بازار می شود، می توان با جذب سرمایه گذار و ايجاد صنايع بسته بندی و فرآوری خرما در توسعه استان و همچنین در ايجاد اشتغال گام های مهمی برداشت.
 

بیان این مطلب بدان جهت است که از خرما این ميوه مغذی، فرآوردهايی از جمله "آرد، خمير، قند، شيره و عسل" استحصال و از هسته آن در توليد محصولات بهداشتی، از گل خرما در تهيه عرقيات و داروی گياهی و از تنه نخل در صنايع چوبی و دستی استفاده می شود که اگر سرمایه گذاری اقدام به احداث صنایع و کارخانه های مختص به این عرصه ها کند و از این پتانسیل به نحو مناسبی بکارگیری شود قطعا شاهد کاهش آمار بیکاری در پهناورترین استان کشور خواهیم بود و از همه مهمتر اینکه زحمت و عرق جبین کشاورزان این دیار که سالها برای مثمرثمر شدن اصله های خرما زحمت کشیده اند به هدر نرفته و به کام دلالان خوش نمی آید.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccxoqse2bqs48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها