تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۵۲
کارشناسان اقتصادی با گلایه از رویکرد دولت در خود تحریمی تولید داخلی، عدم توجه به منابع ملی و منافع ملی در سیاست خارجه و مذاکرات دولت با دیگر کشورها را بزرگترین مشکل پیش روی اقتصاد کشور دانستند.
خود تحریمی بزرگترین چالش اقتصادی کشور/ سخنان رئیس جمهور نشان دهنده کم کاری دولت در سیاست خارجه بود
محمود محمدی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه اقدامات دولت در بخش اقتصادی کشور درست نیست، بیان کرد: اینکه دولت تنها با نگاه به بیرون بخواهد اقتصاد را پیش ببرد اصلا درست نیست، شاید بخشی از سخنان درست باشد و تحریم ها موجب فشار بر کشور باشد اما باید نوع نگاه دولت به مقوله اقتصاد تغییر کند.
 
وی افزود: اینکه بگوییم چون با کشورهای غربی ارتباط نداریم پس اقتصاد ما دچار مشکل شده است درست نیست اگر در مذاکرات منافع ملی و منابع ملی را مدنظر قرار دهند می توانیم بسیاری از مشکلات موجود را حل کنیم.
 
این دکترای اقتصاد کلان و استاد دانشگاه با اشاره به تجربه انگلیس در حمایت از تولید داخلی، گفت: در سال 1976 و همزمان با بحث ورود به اتحادیه اروپا، انگلیس سیاست های داخلی خود را در موضوع منابع داخلی با عنوان کشاورزی و ملت را مطرح می کند تا در کشور اجرا شود.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ورود به کنوانسیون ها و اتحادیه ها تابع شرایط و قوانین خاصی است و کشورها نسبت به یکدیگر تعهداتی دارند چون تجارت آزاد مطرح است می تواند جلوی واردات یک کالا را گرفته و اعلام کند انگلیس هم در کنار قوانین اتحادیه اروپا برای استفاده از منابع داخلی بحث کشاورزی و ملت را مطرح و اجرایی می کند تا از تولید داخلی و منابع خود حمایت کند.
 
محمدی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی راه برون رفت از مشکلات موجود است، اذعان کرد: این موضوع دقیقا همان مبحث اقتصاد مقاومتی است یعنی اقتصاد درون زا برای توسعه با نگاه به بیرون است تا در حوزه منابع داخلی، فرست های اقتصادی، سبک زندگی اقتصادی مردم و حمایت از تولید داخلی بتوانیم در قدم اول از اقتصاد داخلی حمایت کرده و در قدم دوم با نیم نگاهی به بیرون به دنبال جذب سرمایه و فروش کالا در بازارهای خارجی باشیم.

وی با اشاره به اینکه حتی اگر سخنان رئیس جمهور درست هم باشد بازهم نشان دهنده کم کاری دولت در سیاست خارجه است، تصریح کرد: نباید کاملاً تولید داخلی و منابع ملی را تعطیل کرده و به بیگانگان چشم بدوزیم حتی در نگاه به بیرون نیز ما دچار مشکل هستیم چرا که در همین همسایگی ما کشورها بسیاری هستند که می توانند بازارهای هدف خوبی برای محصولات ما باشند.

این مدرس اقتصاد افزود: باید به بازارها توجه شود وقتی وزیر امور خارجه ما برای مذاکرات در کشورهای مختلف حاضر می شود به کشش های صادرات و واردات نیز توجه کند و در کنار مذاکرات سیاسی به مذاکرات اقتصادی نیز توجه کنند، کشورهای آسیای میانه حوزه خلیج فارس، افریقایی و آمریکای جنوبی و بسیاری دیگر از کشورها هستند که می توانیم هم در حوزه سیاست خارجه و هم اقتصادی به آنها توجه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید توانمندی های داخلی را فدای نگاه به بیرون کنیم اقدام درست در راستای اقتصاد مقاومتی و حذف مشکلات پیش روی تولید داخلی بهترین راه برای برون رفت از مشکلات موجود است تا وقتی ما نتوانیم به این خودباوری برسیم در حوزه سیاست خارجه هم موفق نخواهیم بود.
 
دولت به دنبال حل مشکلات اقتصادی نیست
امرالله امینی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: بی تردید ارتباط با دنیا یک اصل اساسی است اما اینکه دولت تکیه به غرب کرده و اعلام میکند بدون آنان نمی توانیم هیچ کاری بکنیم کاملا اشتباست، ما باید اقتصاد کشور را با حل مشکلات داخلی حل کنیم و این هیچ ربطی به ارتباط داشتن با دنیا ندارد.

وی افزود: دولت کاملا پتانسیل های داخلی را رها کرده و به آن توجه ای ندارد، به عنوان مثال بانک های کشور بزرگترین مشکل اقتصادی ما هستند که باید اصلاح شود، بیشترین مشکلات موجود مردم و تولید کنندگان ما مربوط به ساز و کار اشتباه بانکداری است.

این کارشناس ارشد اقتصاد کلان با تاکید بر اینکه بانک ها سنگ بزرگ پیش پای اقتصاد کشور هستند، گفت: خرید و فروش ارز و زمین و دریافت سودهای غیرقابل معقول از مردم و تولید کنندگان تنها گوشه ای از مشکلات سیستم بانکی ماست که باید اصلاح شود وقتی یک بانک به جای اینکه از تولیدکننده حمایت کند زمین می خرد تا پس از گران شدن آن را بفروشد همین می شود که مردم ما روز به روز فقیر تر می شوند و قیمت ه افزایش پیدا میکند.

وی ادامه داد: گرفتن سودهای غیر معقول و جریمه های کلان از وام های که به مردم و تولیدکنندگان داخلی داده شده در کنار ورشکسته کردن تولید داخلی موجب بروز مشکلات فراوان زیادی در جامعه می شود از آن سو همین مدیران بانک ها به خود وام های کلان بدون سود پرداخت می کنند و هیچ کس نیست از آنان سوال بپرسد.

امینی با اشاره به مشکل دوم اقتصاد کشور، اذعان کرد: فرارهای مالیاتی بزرگ در کشور از دیگر مشکلاتی است که دولت باید بجای نگاه به غرب به دنبال حل آن باشد، اگر سیستم مالیاتی درستی پیاده می شد همه بار پرداخت آن بر دوش تولیدکننده و مردم نبود و دولت نیز می تواند بخش زیادی از نیاز بودجه کشور را از این راه تامین کند.

وی خاطرنشان کرد: در بحث خصوصی سازی نیز ما شاهد مشکلات فراوانی هستیم به گونه ای که به درستی انجام نشده و یا بین عده ای محدود تقسیم شده است.

نگاه به بیرون حلال مشکلات اقتصادی نیست
این مدرس اقتصاد با گلایه از هدف قرار دادن تولید داخلی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی بر تولید داخلی تاکید دارد اما در شرایطی که ما تحریم هستیم گرفتن مالیات سنگین از تولید کننده و فشارهای سیستم تامین اجتماعی نه تنها کمکی به کشور نمی کند بلکه موجب ورشکستگی بیش از پیش تولیدکنندگان داخلی و نیاز کشور به واردات می شود.

وی با گلایه از دولت برای تکیه به غرب، گفت: ما ظرفیت های زیادی برای ایجاد روابط بین المللی و صادرات داریم اما انگار دولت به آنها توجه نکرده و آن را نمیبیند وگرنه می توان با استفاده از بازارهای خیلی خوبی که در دنیا وجود داشته و رقابت بسیاری در این حوزه هست می توانیم به راحتی مشکلات رو حل کنیم.

امینی با اشاره به اینکه تحریم داخلی مشکل امروز ماست، بیان کرد: ما تحریم خارجی داریم و منکر آن نیستیم که فشار آن زیاد است اما متاسفانه شاهد تحریم های داخلی نیز هستیم که از تحریم های غربی مخرب تر است، یک ملت اگر میخواهد در برابر دنیا ایستادگی کند باید مشکلات داخلی را حل کرده و سیاست گذاری مناسبی داشته باشد اما در داخل کشور تولید کنندگان گریه می کنند که تامین اجتماعی، بانک های رباخوار، مالیات و دیگر مواردی از این دست سنگ اندازی کرده و روز به روز فشار بیشتری می آورند.

وی ادامه داد: همین چند روزه بسیاری از اقتصاددان های کشور سخنانی گفته اند که اگر واقعا دولت به دنبال حل مشکلات بود به آنها توجه می کرد اما انگار نمی خواهند اگر خودشان اطلاعی ندارند باید از صاحب نظران سوال کنند نه اینکه بیشتر تخریب کنند اقتصاد را تا همه قبول کنند حتما باید با آمریکا ارتباط برقرار کنیم تا مشکلات حل شود.

این مدرس اقتصاد با گلایه از رویکرد وزارت امور خارجه در جهان، تصریح کرد: سفارت های ما در جای جای جهان چقدر توانسته اند رویکرد اقتصادی داشته و تولیدات ایران را به جهان بشناساند! اگر واقعاً نمی توانند فرهنگ، اقتصاد و واقعیات ایران را معرفی کنند پس چه کاری انجام میدهند، کسی باید روی کار بیایید که به فکر منافع خود نباشد اما دولت برعکس عمل کرده و اینگونه اقدام نمی کند.

حمایت از اقتصاد مقاومتی و حذف فساد باید توسط دولت پیگیری شود
کمال سعادتی هم در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه ارتباط با دنیا می تواند به اقتصاد کمک کند، گفت: دولت باید به دنبال یافتن بازارهای جدید باشد نه اینکه تنها چند کشور را مدنظر قرار دهد.

وی افزود: تحریم ها اثرات بدی بر اقتصاد و صادرات ما گذاشته است اما با توجه به تولید داخلی و حمایت از تولیدکنندگان می توانیم محصولات غیرنفتی خود را به بازارهای هدف گذشته و هدف صادر کنیم.
 
این کارشناس اقتصادی با گلایه از فساد اقتصادی در کشور، اذعان کرد: اگر دولت ساز و کار مبارزه با فساد را جدی گرفته و مشکلات پیش روی اقتصاد مقاومتی را حذف کند می توان امیدوار بود که روز به روز شاهد شکوفایی اقتصادی باشیم.
 
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdxz0ffyt0xz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها