ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - لزوم آشنایی کاندیداهای مجلس باید با ظرفیت های پیداوپنهان استان/قوم گرایی نباید جایگاهی در بین نمایندگان داشته باشد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در گفت و گو با کارشناسان اقتصادی سیستان و بلوچستان عنوان شد؛

لزوم آشنایی کاندیداهای مجلس باید با ظرفیت های پیداوپنهان استان/قوم گرایی نباید جایگاهی در بین نمایندگان داشته باشد

29 بهمن 1398 ساعت 11:42

کارشناسان اقتصادی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه کاندیداهای مجلس یازدهم باید با ظرفیت های پیداوپنهان استان آشنا باشند، قوم گرایی و تعصبات مذهبی نمایندگان را از مواردی دانستند که موجب پس رفت و ایجاد مشکل در منطقه می شود.


به گزارش عصرهامون، در حالی که تنها چند روز به پایان زمان تبلیغات کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده است که تنور انتخابات در سیستان و بلوچستان روز به روز گرمتر شده و حامیان نامزدها در ماراتونی نفس گیر اقدام به انتشار وعده ها و گفته های کاندیدای مورد نظر خود در فضای مجازی و حقیقی می کنند.

این در حالی است که گاهی قول های عجیب از برخی کاندیداها شنیده شده و موجب تعجب مردم و کارشناسان می شود در همین رابطه به سراغ چند تن از کارشناسان اقتصادی سیستان و بلوچستان رفته و با آنان گفت و گو کردیم.

نامزد انتخاباتی باید شاخص های مختلف منطقه را مقایسه کند

سروش کیانی در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: سیستان و بلوچستان با توجه به نوع اقلیم و موقعیت جغرافیایی ویژه ای که دارد دارای پتانسیل های متنوع و بسیار خوبی بوده و برخلاف بسیاری از مناطق کشور از مزیت رشد و توسعه چند بعدی برخوردار است.

وی ادامه داد:  کمتر استانی را در کشور میتوان نام برد که همزمان در رسته های شغلی شیلات، صنایع دستی، گردشگری، بازرگانی، بسته بندی، کشاورزی محصولات ویژه (میوه های گرمسیری)، مرز خشکی و اقیانوسی، انرژی های نو، صنایع دریایی و فرا ساحل دارای ظرفیت و پتانسیل باشد و از سوی دیگر از جوان ترین نیروی انسانی در کشور نیز برخوردار باشد.

کیانی بیان داشت: اما اینکه چرا با این وجود و این داشته های کم نظیر که هر یک به تنهایی برای توسعه یک منطقه کافی است تغییری ایجاد نمی شود به ضعف سیاست گذاری بر میگردد و عموما نگاه های مدیریتی در این استان سنتی بوده و هیچ گاه تغییر جدی به خود ندیده است.

کارشناس اقتصادی فعال در استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اگر این نگاه از یک نگاه مدیریت یومیه با حداکثر توجه به استفاده از ظرفیت استان برای درون استان، به نگاهی نه حتی به سمت کشور بلکه به سمت مرزهای بیرون از کشور و مزیت بازار بیش از 237 میلیون نفری سه کشور هم مرز پاکستان، افغانستان و عمان معطوف می شد سیستان و بلوچستان تبدیل به یکی از مقاصد اشتغالی دیگر استانهای کشور می گردید.

کیانی ادامه داد:  از این رو معتقدم مهم ترین و اساسی ترین ظرفیت این استان برای رشد و شکوفایی که در اوج آشکاری پنهان و مغفول مانده مرز این استان است چرا که در کنار توسعه مبادلات کالا و خدمات به دیگر کشورها است که یکی از مهم ترین حلقه های زنجیره ارزش مشکل دار این استان یعنی بازاریابی و فروش تغییر جدی خواهد داشت و در واقع زنجیره ارزش بین المللی شکل خواهد گرفت که در کنار این امر زمینه رشد و توسعه تمام رسته های اولویت داری که در ابتدا ذکر شد فراهم خواهد گردید.

وی با اشاره به ابعاد و الویت برنامه جامع یک کاندیدای مجلس گفت: پیش از هرچیز یک نامزد مجلس شورای اسلامی باید بداند که حوزه انتخاباتی وی در چه شرایطی قرار دارد و در کجای کشور ایستاده است و دایره اختیارات وی به عنوان نماینده مجلس چگونه است.

نامزد های انتخاباتی باید با ظرفیت های استان آشنا باشند

وی تصریح کرد:  پس از این آگاهی است که می توان وارد بحث برنامه، نوع برنامه و نحوه ی اجرای آن گردید و اتفاقا یکی از مهم ترین دلایل عدم توفیق ما در بهبود و تغییر شرایط همین عدم اگاهی و اطلاع از شرایط فعلی است که بسیاری از مسئولین انتخابی و انتصابی نمی دانند حوزه آنها چه شرایط آماری دارد و بر این اساس علی رغم اینکه تلاش بسیاری هم برای تغییر شرایط انجام میدهند اما به موفقیتی دست پیدا نمی کنند،چرا که یک فرایندی که به این شکل انجام میشود فرآیند ناقصی است.

وی ابراز داشت:  حال با فرض اینکه یک نامزد انتخاباتی می داند حوزه ای که در آن کاندیدا شده در مهم ترین شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... در مقام مقایسه با دیگر شهرهای استان و کشور در چه جایگاهی قرار دارد و اولویت های حوزه خود را میداند به ارائه راهکارهای عملیاتی می پردازد، اما آنچکه نه تنها در این استان بلکه در کل کشور به چشم میخورد این است که نه تنها بر اساس این فرآیند برنامه های کاندیدا تدوین و اعلام نمی شود بلکه برنامه هایی ارائه می شود که عملا در حوزه اختیارات نمایندگان مجلس نیست.

وی گفت: اما متاسفانه بدلیل اقبال بیشتر عموم به برخی مباحث این مسائل به عنوان برنامه مطرح میگردد و اگر دقت کرده باشید هر دوره شعارهای دوره قبل توسط همان افراد یا افراد دیگری صرفا تکرار می شوند.

کیانی اضافه کرد: برای مثال مسلما بحث ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری بحث بسیار مهمی است و رفع این مشکل اساسی مشکلات بسیار زیادی را حل خواهد کرد اما صرف تکرار این امر بدون ارائه حتی یک جمله به عنوان برنامه عملیاتی و نحوه ی ورود و امکانی که یک نماینده مجلس در این باره دارد چه اثری خواهد داشت جز اینکه صرف یک شعار عامه پسند باقی بماند تا دور بعد مجددا توسط همین نامزد یا نامزدهای دیگر تکرار شود، از این رو برنامه مبتنی بر شرایط و با ساختار مشخص و ابزار لازم و کافی اجرایی مورد نیاز است.

استفاده از ظرفیت نیروی متخصص بومی باعث شکوفایی منطقه خواهد شد

احمد ریگی نژاد استاد و معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیرمند در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی که می تواند مکملی توانمند در زمینه تولید و فناوری و ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به محصولات کشاورزی در منطقه و توزیع آن به سطح کشور و حتی خارج از مرزهای آن باشد پتانسیل کشاورزی یکی از ظرفیت های آشکار استان سیستان و بلوچستان لقب می گیرد.

وی افزود: بیش از 40 اثر باستانی تنها در شمال استان سیستان و بلوچستان قرار دارد که دارای ویژگی های سیاحتی و زیارتی می باشند، همچنین چشم اندازهای زیبای جغرافیایی منطقه نیز می تواند صنعت توریسم را شکوفا سازد.

ریگی نژاد بیان داشت: این امر علاوه بر توسعه صنعت گردشگری موجب جذب سرمایه گذار اقتصادی و اجرای طرح های مرتبط با این زمینه گشته که خود می تواند بازدهی مناسب اقتصادی داشته باشد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیرمند تصریح کرد: ورود فناوری های نوین در این زمینه می تواند اثرات بسیاری بر رونق صنعت، در منطقه سیستان داشته باشد.

وی گفت: از جمله ظرفیت های پنهان در منطقه می توان به صنایع دستی اشاره کرد که از نظر تامین درآمد در استان سیستان و بلوچستان بعد از کشاورزی و دامداری رتبه سوم را به خود اختصاص داده است ، لحاظ نمودن نقش این صنعت در برنامه های اقتصادی و اجتماعی می تواند کمک شایانی به اقتصاد استان و حتی کشور بکند.

مبادلات مرزی یکی از مزایای ارزنده در حوزه سیستان محسوب می شود

ریگی نژاد تصریح کرد: وجود مرز و مبادلات مرزی یکی از مزایای ارزنده در حوزه سیستان محسوب می شود و از نهاد های مهم اقتصادی و توسعه ای و با امتیازات ویژه برای سرمایه گذاری تولیدی و خدماتی است که با وجود بازارچه های مرزی می تواند فرصتی مناسب برای تصدی نقش در بازرگانی ملی و ترانزیت های خارجی و امکان صدور دانش فناوری به کشور همسایه را فراهم نماید.

وی بیان داشت: وجود انرژی های تجدید پذیر خورشید و باد به عنوان منابع مهم و عظیم انرژی از جمله پتانسیل های مهم و ارزنده است که نقش مهمی در اقتصاد منطقه فراهم خواهد کرد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیرمند خاطرنشان کرد: وجود نیروهای انسانی و متخصص از جمله سرمایه های ارزشمند استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل کمبود امکانات آکادمیک مجبور به مهاجرت و اعمال دانش خود در خارج از استان می شوند.

وی همچنین به الویت برنامه های جامع یک نماینده در سیستان اشاره کردو گفت: استفاده از نیروهای متخصص بومی در زمینه های آموزش، پژوهشی و فناوری بدون گرایش به قوم گرایی و صرفا بر اساس شایسته سالاری یکی از برنامه هایی مفید برای شکوفایی منطقه خواهد بود.
ریگی نژاد تصریح کرد: تعیین شاخص های شایسته سالاری و ایجاد فرهنگ آن در جامعه ، فقر زدایی و مبارزه با فقر فرهنگی با ارائه برنامه های مشاوره ای در این زمینه  نیز می تواند از جمله فعالیت های مفید برای جامعه ای بهتر باشد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیرمند گفت: ایجاد اشتغال با استفاده از ظرفیت های منطقه، جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی با هدف توسعه اقتصادی منطقه و جلوگیری از مهاجرت از مهمترین اهداف یک نماینده مجلس باید باشد.

وی ادامه داد: همچنین احیای مرز و مبادلات مرزی فراهم نمودن مشاغل خانگی و صنایع دستی و حمایت از نخبگان و بکارگیری آنها در حوزه های مختلف از جمله اهداف مفید برای منطقه سیستان است.
 
باید به ظرفیت های پیدا و پنهان استان توجه شود

محمود محمدی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان دارای بیشمار موقعیت اقتصادی بی نظیر است، گفت: اینکه چرا تاکنون نمایندگان نتوانسته اند از این ظرفیت های بی نظیر به درستی استفاده کرده و قانونی متناسب با آن را به تصویب برسانند جای سوال دارد اما باید امید داشت در آینده با همکاری دولت و مجلس این استان به جایگاه واقعی خود برسد.

وی افزود: نیروی جوان، مرزهای مشترک با کشورهای چون پاکستان و افغانستان که بازارهای خوبی برای محصولات ما می توانند باشند در کنار دسترسی به دریا و راه های آبی تنها گوشه ای از ظرفیت های این استان پهناور است.

این دکترای اقتصاد با بیان نمی توان ظرفیت های استان را بدون همکاری مسئولین مورد استفاده قرار داد، اذعان کرد: در موضوع مرز تا وقتی قانونی درست برای بهره برداری از بازارچه های مرزی وجود نداشته باشد تنها شاهد قاچاق و اشتغال های کاذب خواهیم بود، اما در صورتی که از سوی مجلس قانونی جامع برای این هدف تدوین شده و دولت نیز با جدیت آن را دنبال کند می توانیم در کنار حل مشکلات این استان در برابر تحریم های ظالمانه غربی ها نیز مبارزه کنیم.

وی ادامه داد: وقتی ما موفق خواهیم بود که بتوانیم بازارهای هدف را در منطقه و جهان به دست بیاوریم، با توجه به اینکه بسیاری از افراد این استان را جوانان تشکیل داده اند می توانیم با ایجاد اشتغال و استفاده از نیروی کار جوان و بومی بازارهای منطقه ای را به دست بگیریم.

محمدی خاطرنشان کرد: دسترسی به آب های آزاد یکی دیگر از ظرفیت های استان است که باید مورد توجه نمایندگان مجلس باشد و از آن برای حل مشکلات سیستان و بلوچستان و همچنین مقابله با تحریم ها استفاده کنیم.

وی گردشگری و بوم گردی را از دیگر ظرفیت های استان دانست و تصریح کرد: در این باره نیز با وجود برخی اقدامات همچنان بسیار جای کار داریم که باید به آن توجه شود، این استان با آب و هوای بی نظیری که دارد در هر فصل سال می تواند بهترین محل برای حضور گردشگران داخلی و خارجی باشد.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 121092

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/121092/لزوم-آشنایی-کاندیداهای-مجلس-باید-ظرفیت-های-پیداوپنهان-استان-قوم-گرایی-نباید-جایگاهی-بین-نمایندگان-داشته-باشد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir