کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در گفت وگو با یک کارشناس سیاسی مطرح شد:

مجلس دهم؛ مقصراصلی برجام/ نمایندگان باید در عرصه سیاست خارجی مقتدرانه عمل کنند

1 اسفند 1398 ساعت 13:51

سلطانعلی میر گفت: نمایندگان مجلس آینده باید در عرصه سیاست خارجی عزتمندانه و مقتدرانه عمل کنند تا هویت و عزت کشورمان که توسط مجلس دهم خدشه دار شد را تقویت کنیم.


به گزارش عصرهامون، یک کارشناس امور سیاسی در گفت و گو با چهاربهاران با اشاره به پشت سر گذاشتن 10 مجلس در چهل و یک سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، گفت: در این مدت 2 مجلس عملکرد مطلوبی نداشتند؛ یکی مجلس ششم که با شورش علیه قانون اساسی، ناکارآمدی خود را در عمل نشان داد و دیگری مجلس دهم در مدیریت، کنترل و تصمیم گیری صحیح برای مسائل کشور بسیار ناتوان بود.

سلطانعلی میر افزود: متاسفانه عملکرد مجلس در طول این 4 سال به گونه ای بود که علاوه بر اینکه گشایش اقتصادی برای مردم فراهم نشد، عزت ملی مان هم به نوعی از بین رفت و در مجموع برآیند این اقدامات صورت گرفته و تصمیمات اتخاذ شده، نتیجه مثبت و کارکرد قابل توجهی را منعکس نمی کند.

وی تصریح کرد: یکی از بدترین اقدامات مجلس دهم، تصویب برجام بود که با یک جلسه چند دقیقه ای، هفت سال مملکت را به بیچارگی کشاند؛ به عقیده من در جریان برجام حتی قبل از اینکه دولت، وزیر امور خارجه و دستگاه های اجرایی مقصر باشند مجلس مقصر است که باید به حرف حق مردم گوش می دادند. توافقنامه ای که متاسفانه امضا شد و ما را در شرایطی قرار داد که مثل روز روشن بود چیزی عاید و نصیب ملت و مملکت نخواهد شد و جالب اینجاست که حتی خوشان هم قبول نداشتند.

این کارشناس سیاسی با اشاره به نقش مجلس و اختیارات آن در مدیریت و برنامه ریزی های کلان کشور، تصریح کرد: عزت ما در عرصه بین المللی خدشه دار شد؛ دولتمردان حکمت را رها کردند و فقط مصلحت را در نظر گرفتند و در نهایت هم چیزی عاید ملت ما نشد. پس از تصمیم وزیر خارجه برای گفت و گو با قاتل سردار سلیمانی، باید مجلس وی را احضار و دراین باره توضیح می خواست.

وی گفت: علیرغم فرصتی که جبهه مقاومت برای استفاده از ظرفیت ها در حوزه اقتصادی ایجاد کرد، باز هم موفقیت هایی در دیپلماسی اقتصادی و سیاسی در دولت مشاهده نشد؛ حتی مجلس در مقابل کارشکنی و خروج از برجام هیچ واکنشی نشان نداد.

این کارشناس امور سیاسی اظهار کرد: در دوران مجلس دهم کشور در برهه ای از زمان در بحث گرانی بنزین درگیر مسائل و مشکلاتی شد که اقتدار و امنیت ملی و حیثیت اجتماعی ما را به نوعی به حاشیه برد.

وی در تکمیل مطلب فوق افزود: نحوه اطلاع رسانی و آگاهی نمایندگان از موضوع خبر افزایش قیمت بنزین باعث بوجود آمدن شرایط نامطلوبی در کشور شد و نمایندگان اعلام کردند هیچ اطلاعی از تصمیم دولت برای افزایش قیمت بنزین نداشتند؛ در حالیکه که اگر بعد نظارتی مجلس فعال بود و دولت را موظف به اجرای برنامه ششم توسعه و افزایش سالانه قیمت حامل های انرژی می کرد، به هیچ وجه شاهد چنین مواردی نبودیم. مساله ای که با توجه به تصمیم ناپخته دولت و مجلس، می توانست کشور را دچار آسیب جدی کند.

میر ضمن بیان مهم ترین علل عدم توفیق مجلس دهم در برآورده کردن انتظارات مردم، اذعان کرد: شاید بخشی از ضعف نمایندگان حاضر در این مجلس به انتخاب نادرست مردم برمی گردد؛ ما به نمایندگانی رای دادیم که بجای منافع ملی به منافع فردی توجه کردند؛ 90 درصد این نمایندگان رد صلاحیت اقتصادی شدند.

وی در خصوص الزامات روی کار آمدن یک مجلس کارآمد و ایده آل نیز اظهار کرد: ما باید با توجه به تجربه منفی مجلس دهم، افرادی را برای مجلس یازدهم انتخاب کنیم و به این جایگاه بیاوریم که انقلابی، مقتدر، بصیر و شجاع باشند و از همه مهم تر به فکر منافع ملی و مردم باشند.

وی با اشاره به بحث مقوله اقتصاد که اولویت های امروز کشور و نیاز و توجه اساسی دارد، بیان کرد: اولویت اصلی در کشور ما در حال حاضر مقوله معیشت و اقتصاد مردم است. راه حل مقوله اقتصادی هم در لیبرال دموکراسی و سوسیالیسم نیست.

این کارشناس برجسته مسائل سیاسی در سیستان و بلوچستان ادامه داد: راه حل مشکلات اقتصادی دست نیاز و گدایی به سمت آمریکا و اروپا و دولت های خارجی و دشمنان نیست؛ راه حل مشکلات رفتن به سمت اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت های داخلی با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی است که قریب به 15 سال مقوله اقتصاد را به عنوان یک اولویت مهم مورد تاکید قرار داده اند و سند چشم انداز بیست ساله راهبرد و نقشه را مطرح کرده اند؛ لذا مجلس آینده با عنایت به اسناد و دغدغه مندی نسبت به نیاز جدی جامعه که از مشکلات اقتصادی رنج می برد باید برنامه ریزی مدونی داشته باشد.

وی ادامه داد: نمایندگانی که به مجلس راه پیدا می کنند باید از کلی گویی خارج شوند و به جزئیات اقتصادی کشور بپردازند و متناسب با چالش‌های داخلی ایده های خلاقانه ارائه دهند.
 
این کارشناس سیاسی گفت: نمایندگان آینده مجلس در عرصه سیاست خارجی عزتمندانه و مقتدرانه عمل کنند تا هویت و عزت از دست رفته کشورمان که توسط مجلس دهم  خدشه دار شد و زیر سوال رفت بازیابی کنیم.

میر ادامه داد: نمایندگان مجلس باید دغدغه مردم را داشته باشند، کسی باید در مجلس باشد که در برابر ظلم ایستادگی کند، خواسته های مردم را پیگیری کند؛ باید کسی باشد که فرصت را در اختیار جوانان خلاق، مومن و انقلابی قرار دهد.

وی در خصوص جوانگرایی در مجلس یازدهم اظهار کرد: با توجه به بیانیه گام دوم در خصوص جوانگرایی و بررسی نقش کلیدی و تاثیرگذاری که جوانان در طول چهل و یک سال انقلاب در عرصه های مختلف از جمله جنگ تحمیلی، تولید علم و مقولات و... داشتند، برای رهایی کشور از شرایط فعلی باید به سمت جوانگرایی رفت؛ البته در کنار جوانان از افراد با تجربه با نگرش انقلابی نیز باید استفاده کرد، اما عمدتا باید سکاندار نیروهای مجلس نیروهای انقلابی و جوانان با انگیزه باشند.

این کارشناس سیاسی گفت: مردم از مجلس آینده توقع دارند که در رأس امور باشد و اگر به این جمع‌بندی برسند که کاندیداهای انتخابات هم چنین هدفی را دنبال می‌کنند، هم حضورشان برای حمایت از آن فرد در انتخابات گسترده‌تر می‌شود و هم معنای انتخابات در بین مردم عمیق تر خواهد شد.

وی تاکید کرد: مردم باید با توجه به شرایط داخلی و بین المللی و همه مقتضات و ضرورت ها بسنجند و اینکه سرنوشت کشورمان به چه کسانی بسپاریم.

وی در پایان با بیان اینکه حضور گسترده و معنادار مردم در انتخابات بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: اگر می بینیم که ضعف در مدیریت کشور وجود دارد و انتخابات پیش رو را فرصتی برای تغییر می دانیم، پس باید با انتخاب های صحیح آغاز تحول در کشور را رقم بزنیم و اصلح ترین فرد انتخاب کنیم چرا که باعث افزایش اقتدار و امنیت ملی و متعاقب آن رشد اقتصاد، فرهنگ و سیاست کشور می‌شود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 121182

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/121182/مجلس-دهم-مقصراصلی-برجام-نمایندگان-باید-عرصه-سیاست-خارجی-مقتدرانه-عمل-کنند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir