تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۰
در شرایط شیوع بیماری کرونا، زباله گردی در سطح شهرها و جابجایی ضایعات آلوده در محله ها و خیابان های مختلف موجب نه تنها تعطیل نشده بلکه با رشد چشمگیری روبه رو بوده است.
گسترش کرونا با گاری های ضایعات/ غفلت از زباله گردها بحران آفرین می شود
به گزارش عصرهامون، این روزها که بسیاری از مناطق کشور درگیر بیماری کروناست و با هدف پیشگیری از این بیماری تمامی مدارس، دانشگاه ها، مراکز ورزشی و سالن های ازدواج تعطیل شده و همواره سخن از رعایت نکات بهداشتی  در سطح شهر است، هستند افرادی که بی هیچ توجهی به نکات بهداشتی در سطح شهر تردد کرده و در سطل های زباله سرک می کشند.

زباله گردی به تنهایی یک معضل جدی بهداشتی برای فرد و اجتماع است اما در شرایط شیوع بیماری کرونا این معضل دو چندان شده چرا که می تواند در کنار انتقال بیماری به خود فرد موجب شیوع بیماری در شهر و انتقال به دیگران نیز خواهد شد.

چه خوب می شد اگر این روزها که مشکلات مالی کمر برخی خانواده ها را خم و کودکان و نوجوانان را راهی خیابان ها برای جمع آوری ضایعات کرده است شهروندان به یاری این افراد شتافته و هر کس در حد توان خود تنها به یک کودک کمک کرده و در این روزهای آخر سال دل خانواده های نیازمند را شاد کنیم.



زباله گردی کابوس ابدی کودکان کار

یکی از کودکان زباله گرد زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: درست نمی دانم چند ساله هستم چون درس نخوانده ام و از وقتی که به یاد دارم همراه برادر بزرگم در شهر برای جمع آوری ضایعات می گشتیم.

وی افزود: زاهدان شهر بزرگی است و در هر کوچه و خیابان آن پر از سطل های زباله ای است که شهروندان همه چیز در آن می ریزند و این برای ما که به دنبال ضایعات هستیم عالی است.

داوود با تاکید بر اینکه از زباله گردی خجالت می کشد، بیان کرد: درست است که به نظر شما من بچه هستم اما من نیز برای خود غرور داشته و هر بار که سر در سطل زباله می کنم مواظب هستم کسی متوجه حضورم نشود چرا که از نگاه دیگران شرمنده می شوم.

وی ادامه داد: پلاستیک، نان، آهن و دیگر ضایعات به در بخوری همچون کارتن و کتاب از مهمترین اقلامی است که در طول روز جمع کرده و شب برای فروش به ضایعات فروشی ها می بریم.

این کودک زاهدانی با بیان این مطلب که پدر و مادرش معتاد هستند، اذعان کرد: پدر و مادرم پیر و معتاد هستند و نمی توانند کار کنند اگر من و برادرم نیز کار نکنیم باید از گرسنگی بمیریم واقعا اگر می توانستیم کار دیگری انجام دهیم هیچ وقت در زباله ها به دنبال ضایعات نبودیم.

وی در پاسخ به این سوال که از بیمار شدن نمی ترسد، گفت: مگر می شود نترسم اتفاقا هر شب کابوس می بینم که  کرونا گرفتم و یا دستانم قطع شده و در سطل زباله افتاده است و نمی توانم کاری انجام دهم، اینکه بگوید من و امثال من از بیماری نمی ترسیم درست نیست اما مجبور هستیم.

این کودک زاهدانی با تاکید بر اینکه آرزو داشتم پزشک شوم، گفت: همواره دوست داشتم پزشک شوم تا بیماری اعتیاد را درمان کنم و اینگونه دیگر هیچ کودکی مجبور نمی شود به خاطر اعتیاد پدر و مادرش همچون من کار کند.
 


زباله گردی کودکان موجب آسیب روحی آنان می شود

در همین رابطه یک کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در گفت و گو با خبرنگار ما، اذعان کرد: متاسفانه کودکان کار و زباله گردها بیشترین آسیب روانی در کودکی را متوجه خود کرده که تا ابد با آنان خواهد ماند.

وی خاطرنشان کرد: جدا از موضوع انتقال بیماری از طریق این افراد، بحث روانی و آسیبی که متوجه خود این افراد و خانواده های آنان می شود می تواند آسیب های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

مهسا کریمی با اشاره به اینکه باید برای جمع آوری کودکان کار و زباله گرد ها در این ایام اقدام شود، گفت: موضوع زباله گرد ها و کودکان کار چیز تازه ای نیست اما در شرایط کنونی که خطر شیوع بیماری در شهر زیاد شده باید به صورت ویژه به این موضوع پرداخته شود تا هم جلوی گسترش بیماری گرفته شود و هم به این افراد کمک شود.

وی ادامه داد: یک موضوع دیگر که باید مورد توجه شهروندان باید نوع برخورد با این کودکان است، نباید با نگاه تحقیر به این کودکان بنگریم و تا حد امکان و با رعایت نکات بهداشتی اگر می توانیم به آنان کمک کنیم تا در این ایام سال دل این کودکان نیز شاد شود.

کریمی با تاکید بر اینکه تکدی گری با زباله گردی تفاوت دارد، تصریح کرد: شهروندان همچنین می توانند با تفکیک زباله از مبدا و عدم انتقال ضایعات فلزی، کاغذی و نان به سطل های زباله تا حدود زیادی این معضل را حل کنند چرا که وقتی ضایعاتی وجود نداشته باشد دیگر کسی سطل ها را به دنبال آن کاوش نخواهد کرد.

وی افزود: سرخوردگی اجتماعی، خشم از مردم، افسردگی و بسیاری دیگر از آسیب های روحی تنها گوشه کوچکی از اثرات مخرب کار کودکان و زباله گردی آنهاست که اگر به آن توجه نشود در آینده می تواند موجب بروز دیگر آسیب های اجتماعی شود.



زباله های شهری منبع آلودگی ها و عفونت هاست

یک کارشناس بیماری های عفونی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، با تاکید بر اینکه زباله های منبع انواع بیماری هاست، گفت: سطل های زباله مرکز تجمع انواع آشغال و ضایعاتی است که از خانه های مختلف جمع شده و می تواند مولد بیماری های گوناگونی باشد و زباله گرد ها با گشت و گذار در شهر این بیماری ها را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کنند.

وی افزود: نگرانی شیوع بیماری های عفونی تا پیش از شیوع کرونا نیز مطرح بود و حال با این بیماری باید نگرانی های ما بیش از پیش باشد، بارها در جلسات خطر این مورد را گوشزد کرده اما هیچ کس به آن توجه نکرده است.

شهرکی با تاکید بر اینکه شهروندان نباید تیغ، سوزن، زباله های بیماران و اقلامی از این دست را در سطل های آشغال رها کنند، اذعان کرد: اینگونه زباله های خطرات زیادی برای دیگران به همراه می آورد و نباید همچون زباله های عادی دفع شود، همچنین رها سازی دستکش و ماسک در سطح شهر نیز درست نیست و می تواند موجب انتقال بیماری به دیگران شود.

وی ادامه داد: شهروندان باید در این روزها بیش از گذشته دقت کرده و خود را در معرض عوامل آسیب زا قرار ندهند در برخورد با متکدیان، زباله گردها نیز شهروندان باید احتیاط را رعایت کرده و حتی اگر می خواهند به آنان کمک کنند با رعایت نکات بهداشتی این کار را انجام دهند تا موجب بیماری خود و یا آنان نشوند.
 

انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchxznzk23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما