تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۵
زنگی که صدای خطر می دهد؛

تیغ برون گرایی افراطی بر شادی روابط

در بین تفاوت‌های عمده‌ای که میان افراد و تیپ های شخصیتی وجود دارد و آن‌ها را از یکدیگر متمایز می کند، همیشه دو خصوصیت شخصیتی درون گرا و برون گرا پررنگ‌تر از مابقی آن هاست؛ تفاوتی که می تواند به بسیاری از روابط و زندگی ها ضربه بزند.
تیغ برون گرایی افراطی بر شادی روابط
به گزارش عصرهامون، خصلت ها و ویژگی رفتاری انسان ها از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، برخی ترجیح می دهند فرصتی که به دست می آورند را در خانه بمانند و به کارهای خود بپردازند، اما عده ای می خواهند اوقات خود را در گروه و جمع دیگران باشند.

در این میان کسانی هستند که علاوه بر علاقه مندی به اجتماع، پا را فراتر می گذارند و رفتارهای عجیبی از خود بروز می دهند، به گونه ای که مدام در حرف دیگران می پرند، در جمعی که اکثر باهم غریبه هستند به راحتی اظهار نظر و پرحرفی می کنند.

به شدت تمایل دارند که در جمع دیگران باشد، از تنهایی فرار می کنند و واکنش هایی از خود نشان می دهند که باعث رنجش اطرافیان می شود، این افراد از نظر روانشاسان به برون گرایی افراطی معروف هستند که در این گزارش به معرفی این شخصیت و راهکارهای کنترل رفتارشان پرداخته ایم.
 
دغدغه ای مشترک

یک شهروند زاهدانی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: همسرم بسیار اهل معاشرت و مهمانی است، مدام دوست دارد در سفر باشد، او هر در جمعی حضور می یابد مدام حرف می زند و اجازه نمی دهد دیگران هم نظر خود را مطرح کنند، یا این که بین حرفشان شروع به صحبت کردن می کند، این رفتار او باعث شده است تمایل به حضور در هیچ جمعی را نداشته باشم، چراکه جز شرمساری و ناراحتی چیزی برایم به همراه ندارد.

پریسا شهرکی ادامه داد: او حتی در زندگی مشترکمان به من اجازه حرف زدن و تصمیم‌گرفتن نمی دهد، فقط می خواهد حرف، حرف خودش باشد و آن چه را در ذهنش می پروراند عملی کند‌، از این رفتارهای او خسته شده ام چراکه هیچ وقت کوتاه نمی آید و به من فرصت هیچ کاری را نمی دهد.

وی افزود: خیلی سعی کرده ام که این رفتارهایش را تغییر دهد، اما همیشه حرف هایمان با مجادله همراه می شود و در نتیجه او کار خودش را می کند‌ و قصد تغییر ندارد، در این میان حتی به جدایی فکر کرده ام چراکه دیگر تحمل رفتارهایش را ندارم.

شهروند دیگری نیز گفت: دخترم یک عادت خیلی بد دارد و آن این است که در هر جمعی حضور می یابد،
خیلی سریع حتی با غریبه ترین آدم ها دوست می شود و سفره دلش را پهن و رازهای زندگی اش را بیان می کند.

شاه تقی اضافه کرد: این رفتار او باعث رنجش خیلی ها شده و حتی گاهی به خودش ضربه زده است، زیرا بعضی ها از حرف هایش بر علیه اش استفاده می کنند، با وجود نصحیت های من و مادرش و این که بارها به دلیل این رفتارش با مشکل روبه رو شده است، اما باز هم وقتی کسی را می بیند، انرژی وصف ناپذیری بر او غلبه می کند و کار خودش را انجام می دهد.

2 جنبه اساسی و مهم شخصیت انسان

یک کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در این خصوص گفت: به لحاظ شخصیتی در جامعه دو نوع شخصیت درون گرا و برون گرا داریم، به اعتقاد برخی در سال ۱۹۱۳ و به عقیده عده ای دیگر در سال ۱۹۲۰ یونگ درباره درون گرایی و برون گرایی صحبت و دو جنبه اساسی و مهم شخصیت انسان را بیان کرده است.

رضا وردانی ادامه داد: افرادی که دارای شخصیت درون گرا هستند ارتباط کمتری با دیگران دارند، اهل مسافرت، مهمانی و معاشرت نیستند، حالت خجالتی دارند و انفرادی و خویشتن دار عمل و شغل هایی را انتخاب می کنند که ارتباط کمتری با دیگران داشته باشند.

وی بیان کرد: اما آدم های برون گرا بیشتر اهل مسافرت، مهمانی و رفت و آمد، اجتماعی و شاد هستند، شغل هایی را انتخاب می کنند که بیشتر در بطن جامعه باشد و با آدم های بیشتری سر و کار داشته باشند، این افراد بیشتر پر حرف، اهل لیدر شدن و تشکیل گروه هستند.

به گفته این کارشناس، رفتار افراد برون‌گرا به گونه ای است که تسلط کمتری بر نفس خود دارند و از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار هستند، این آدم ها ویژگی های خاص خودشان را دارند.

وردانی با بیان‌ این که برون گرایی با فعالیت عملی بالاتری همراه است، گفت: برون گراها در جمع بودن را از تنهایی ترجیح می دهند و بیشتر پر حرف هستند، در خیلی از کارها پیش قدم می شوند، همیشه سعی دارند عقیده خود را بر دیگران تحمیل کنند، اجازه صحبت کردن به بقیه نمی دهند.

وی تصریح کرد: برون گراها سعی می کنند خودشان میدان دار باشند، به راحتی در هر مکانی حضور یابند دوست پیدا می کنند و از تعامل و ارتباط با دیگران انرژی شان بیشتر می شود، خوش مشرب هستند و ریسک پذیری بالایی دارند.

اول حرف بعد فکر

این کارشناس روان شناسی شخصیت اضافه کرد: این افراد سریع تصمیم می گیرند و متاسفانه اول حرف می زنند بعد فکر می کنند کا این رفتارشان باعث می شود خیلی ها را ناراحت کنند.

وردانی ادامه داد: آن‌ها به رنگ های روشن و جیغ خیلی علاقه دارند، راحت اطلاعات شخصیتی خود را در اختیار دیگران قرار
می دهند، همین که در جمعی حضور می یابند سریع هر چه در دل دارند را به اطرافیان منتقل می کنند، اما افراد درون گرا خیلی سخت با دیگران ارتباط برقرار می کنند.

به گفته وی، برون گراها سعی می کنند خودشان تجربه کسب کنند و از آن درس بگیرند تا تجربه دیگران، اگر کسی به آن ها بگوید کارشان اشتباه است و شاید به بیراهه بروند، گوش نمی دهند و بیشتر دوست دارند حرف خودشان را به کرسی بنشانند.

 این کارشناس با بیان این که آمارها نشان می دهد بین ۵۷ تا ۶۰ درصد جمعیت کره زمین حالت برون گرایی دارند، اذعان کرد: حالت میانه درون گرایی و برون گرایی نیز وجود دارد که به Ambivert  معروف است.

وی با اشاره به نقاط قوت برون گراها بیان کرد: افراد برون گرا، البته نه از نوع افراطی آن، به دیگر افراد و گروه ها انرژی می دهند، با توجه به این که این افراد سریع واکنش نشان می دهند، برای مشاغلی که نیاز به روابط عمومی بالا دارد، مناسب هستند و می توانند موفق شوند، شور و هیجان دارند و در مهمانی ها دیگران را به هم معرفی می کنند.

نقاط ضعف برون گراها

وی با اشاره به نقاط ضعف افراد برون گرا گفت: ندادن فضا و فرصت اظهار نظر به دیگران، توجه نکردن به اطلاعات دیگر مردم حتی اگر فرد مقابل حرفش درست تر باشد، به خصوص اگر مسئول باشند بیشتر سعی می کنند خود رای باشند تا این که به دیگران توجه کنند.

این کارشناس روان شناسی شخصیت تصریح کرد: واکنش نشان دادن قبل از فکر کردن از دیگر نقاط منفی این افراد است که گاهی باعث رنجش دیگران می شود و ارتباطات را خراب می کند، این افراد جلب توجه زیادی می کنند و اجازه نمی دهند دیگر مردم خود را مطرح کنند.

وردانی ادامه داد: پریدن بین کلام دیگران، نداشتن آرام و قرار  و صبر و تحمل، خود رای و خود بین بودن از دیگر معایب افراد برون گرا است که وقتی شدت بگیرد افراطی می شود.

راهکارهای کنترل برون گرایی

وی با اشاره به راهکارهای کنترل برون گرایی و موفق تر شدن در حیطه کاری نیز بیان کرد: باید به این افراد یاد دهیم قبل از حرف زدن و انجام کاری به شمارش اعداد بپردازند چراکه این روش رفتاری شناختی خیلی به آن ها کمک می کند تا به لحاظ ذهنی آماده باشند، شاید این کار اول برایشان سخت باشد اما به مرور خوب می شوند.

این کارشناس اضافه کرد فرصت دادن به دیگران نیز به برون گراها در این زمینه کمک می کند، آن ها می توانند با رمزگذاری از یکی از دوستان صمیمی خود بخواهند که هنگامی که در جمعی از مسیر خارج می شوند و به کسی
اجازه حرف زدن نمی دهند با عنوان کردن کلمه رمز باعث شوند خود را کنترل کنند.

به گفته وردانی، شناختن‌علاقه فردی از دیگر راهکارهای مهم برای کنترل برون گرایی است، هر انسانی هر چقدر برون گرا باشد، فعالیت هایی برای تنهایی خود دارد که علاقه مند است آن را انجام دهد شناسایی نکته هایی که به صورت انفرادی از آن لذت می برد و کار کردن روی آن از جمله تکنیک های کنترل برون گرایی است.

وی گفت: اضطراب باعث می شود آدم های برون گرا که شاد، به روز و کمتر دچار مشکلات در خودماندگی مانند افسردگی هستند به فردی درون گرا تبدیل شوند.

زنگ خطر تفاوت شخصیتی

این کارشناس روان شناسی شخصیت اظهار کرد: درون گرایی و برون گرایی می تواند مسئله خیلی مهمی در زندگی باشد که متاسفانه خیلی کم به آن توجه می کنیم، به خصوص این مهم در انتخاب همسر خیلی می تواند حائز اهمیت باشد، همانطور که ژنتیک برای ازدواج خیلی مهم است، تیپ شخصیتی آدم ها، مشاوره روان شناختی و انجام تست های قبل از ازدواج حتما باید مورد توجه باشد.

وردانی افزود: مراجعان زیادی داشتیم که به همین دلیل زندگی شان از هم پاشیده است، با وجود این که خیلی تلاش کردیم با روش های درمانی آن ها را به زندگی برگردانیم اما از آنجایی که تیپ شخصیتی انسان ها قابل تغییر نیست، این مسئله یاعث جدایی خیلی از همسران می شود.

وی عنوان کرد: ممکن است در میان آقا درون گرا باشد و به مسافرت، مهمانی و رفت و آمد علاقه مند نباشد، اما خانم بر خلاف همسرش اهل مهمانی رفتن و گشت و گذار باشد و رفتار طرف مقابل برایشان خوشایند نباشد، این مسئه باعث شود در زندگی دچار مشکل شوند و حتی تن به جدایی دهند.

این کارشناس اذعان کرد: ازدواجی موفق است که نه تنها از نظر مذهب، اعتقادات، فرهنگی و اقتصادی بلکه از بعد تیپ شخصیتی بین زن و شوهر شباهت هایی وجود داشته باشد، بهترین راه در این خصوص مراجعه به کلینیک های مشاوره قبل از ازدواج و انجام تست MMPI-2 است که  می تواند ویژگی های ثابت و پایدار و خصوصیت های شخصیتی فرد را نشان دهد.
 
وردانی ادامه داد:  روان شناس با تحلیل این تست نظر خود را درباره شخشیت زن و شوهر اعلام می کند و اگر از نظر شخصیتی متفاوت باشند به آن ها می گوید که مناسب هم نیستند در زندگی دچار مشکل خواهند شد، اما برخی حاضر می شوند با همه این تفاوت ها ازدواج کردند، در حالی که خیلی از زندگی ها که همسران به دنبال تفاوت بوده اند، شکست خورده است.

وی خاطرنشان کرد: مردم می توانند با انجام چند تست شخصیتی نوع شخصیت خود را بشناسند که از جمله آن می توان به آزمون های سه عاملی آیزنگ یا آیسنگ، 16 عاملی کَتِل، چند محوری مینه سوتا و آزمون شخصیت مایرز_بریگز اشاره کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg7w9qnak9xz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما