تاریخ انتشار :شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۴
نوسان قیمت ها در سایه کرونا بازار اقلام اساسی و پر مصرف رمضان در سیستان و بلوچستان را آشفته و بازار گلایه ها پر رونق کرده است.
بازار پرنوسان سیستان و بلوچستان در سایه کرونا/از افزایش نجومی قیمت برنج تا جهش دوبرابری ارزش خرما در یک هفته
به گزارش عصرهامون، این روزها به اقتضای فرارسیدن ماه مهمانی خدا، بازار سبزی، برنج، مرغ، روغن، گوشت، زولبیا و بامیه، خرما و حبوبات و دیگر اقلام اساسی رونق خاصی گرفته است و مشتریان بیشتری را به خود می بیند.
 
اما این تب و تاب، بازار گلایه ها را نیز داغ کرده است، چراکه قیمت ها به خصوص نرخ برخی اقلام پرمصرف ماه رمضان افزایش چشمگیری یافته، این در حالی است که کرونا بر وضعیت اقتصادی مردم تأثیر زیادی گذاشته و امانشان را بریده است.
 
درست است که شرایط اقتصادی موجود بر وضعیت بازاریان هم بی تاثیر نبوده، اما نمی توان از برخی تخلف ها در این آشفته بازار چشم پوشی کرد، سودجویانی که بدون نگرانی از نظارت ها و بی توجه به قیمت ها اجناس را با قیمت های بالایی به مردمی که ناگزیر به خرید هستند، می فروشند تا شابد بخشی از مشکلات اقتصادی خودشان جبران شود یا این که سود بیشتری به جیب بزنند.
 
آشفته بازا قیمت ها
 
یکی از شهروندان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در حالی که اعلام شده برنج تنظیم بازار در فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای عرضه می شود، چند روزی است که در این فروشگاه ها دنبال خرید برنج به قیمت تعاونی هستم اما هنوز موفق به خرید آن نشده ام.
 
جان آبادی ادامه داد: با توجه به عدم وجود برنج در فروشگاه های منتخب عرضه کالای اساسی رمضان، دیگر مغازه داران و عمده فروشی ها برنج را با قیمت بسیار بالایی عرضه می کنند که البته در فروشگاه های مختلف قیمت ها هم متفاوت است.
 
وی با بیان این که قیمت ها در یک شب افزایش چشمگیری یافته و همراه با نوسان است، کرد: اگر برنج به اندازه نیاز مردم و قیمت تعاونی به منظور تنظیم بازار تهیه شده است، چرا عرضه نمی شود؟ نظارت بر این بخش به عهده کیست؟
 
یک بانوی سرپرست خانوار نیز گفت: همسرم فوت کرده و سه فرزند دارم، تنها منبع درآمدم مستمری کمیته امداد و یارانه است، با این گرانی ها مانده ام چگونه شکم فرزندانم را سیر کنم.
 
وی که نخواست اسمش منتشر شود، ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان و دریافت وام یک میلیون تومانی دولت، علاوه بر پرداخت قسمتی از بدهی هایم، برای خرید اقلام مورد نیاز به بازار مراجعه کردم اما فقط بخشی از نیازهایمان تامین شد.
 
این شهروند افزود: وقتی قیمت یک کیسه برنج 10 کیلویی پاکستانی به 140 هزار تومان رسیده و مرغ با قیمت متفاوت از کیلویی 14 تا 20 هزار تومان عرضه می شود، آن هم با شرایط مالی ضعیف، چگونه می توان خرید کرد؟ کاش مسئولان با تشدید نظارت ها بر بازار، با سودجویان برخورد جدی تری داشته باشند و برای کاهش قیمت ها چاره ای بیندیشند.

افزایش افسار گسیخته قیمت ها
 
یکی دیگر از شهروندان نیز بیان کرد: هر روز با یک قیمت جدید مواجه می شویم، با توجه به این که خرما یکی از اقلام پرمصرف در ماه رمضان است، قیمت آن در هر کیلوگرم به بیش از 30 هزار تومان رسیده است،در حالی که هفته گذشته 15 هزار تومان بود و با شرایط اقتصادی کنونی قشر ضعیف توان خرید آن را ندارند و از خریدش صرف نظر می کنند.
 
شجاعی ادامه داد: قیمت برخی اقلام از جمله لبنیات، برنج، مرغ و میوه هم در بازار افزایش زیادی را نشان می دهد و با توجه به این که ماه مبارک رمضان فرا رسیده است، انتظار می رود نظارت بر بازار و قیمت ها بیشتر شود تا مردمی که این روزها با مشکل مواجه هستند، فشار اقتصادی بیشتری را به خاطر گران فروشی و سودجویی برخی افراد متحمل نشوند.
 
وی اضافه کرد: هفته گذشته یک کیسه برنج 10 کیلویی را 67 هزار تومان خریدم اما روز گذشته با قیمت 90 تومان عرضه می شد و قیمت دیگر نمونه های برنج نیز به 150 هزار تومان رسیده بود، متاسفانه قیمت ها همچنان به شکل افسار گسیخته در حال افزایش و از مغازه ای به مغازه دیگر متفاوت است.

تامین بیش از 6 هزار تن کالای اساسی
 

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: 6 هزار و 817 تن کالاهای اساسی به منظور تنظیم بازار رمضان به استان اختصاص یافته است که این کالاها شامل برنج هندی، شکر، روغن نباتی، گوشت مرغ منجمد و گوشت قرمز است.

محمود رضا رحمتیان با بیان این که سهمیه استان از کالای اساسی رمضان جذب شده و در حال توزیع است، ادامه داد: بر این اساس برنج به قیمت کیلویی 7هزار و  700 تومان، شکر فله به قیمت کیلویی 4 هزار و 700 تومان، گوشت مرغ منجمد کیلویی 12  هزار تومان و گوشت قرمز مخلوط به قیمت کیلویی 42 هزار تومان از طریق عاملین فروش و فروشگاه های زنجیره ای منتخب در مرکز استان و سایر شهرستان ها به فروش می رسد.

وی با بیان این که لازم است شهروندان هنگام مراجه به مراکز توزیع کالاهای اساسی جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، تصریح کرد: در زاهدان توزیع کالاهای اساسی ایام ماه مبارک رمضان توسط 70 عامل فروش انجام می شود.

تشدید نظارت ها

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: طرح تشدید نظارت و پایش بازار ویژه ایام ماه رمضان بر اساس وظایف قانونی و در راستای تنظیم مطلوب بازار و صیانت از حقوق مصرف کنندگان با رویکرد پیشگیرانه، ضمن مراقبت و پایش مستمر بازار و توجه ویژه به موضوع تأمین و توزیع به هنگام کالاهای پرتقاضای ماه مبارک نیز در سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
 
رحمتیان گفت: این طرح با هدف تسهیل و تسریع در دسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز با قیمت مصوب و مناسب اجرا می شود.
 
وی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای موادغذایی به ویژه اقلام لبنی، پروتیینی، برنج، روغن، قند و شکر، خرما، میوه، سبزیجات و شیرینی های پر مصرف و مرسوم در ماه رمضان، این طرح با هماهنگی و هم‌افزایی اتاق‌های اصناف، متناسب با وظایف و مسئولیت‌های قانونی به ویژه در سطوح خرده فروشی، استفاده حداکثری از ظرفیت بازرسان و ناظرین افتخاری و مشارکت سایر دستگاه ها و نهادها شامل جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، استاندارد و تعزیرات حکومتی اجرا و گشت‌های بازرسی مشترک هدفمند در حال اجراست.
 
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: هم استانی ها می توانند گزارش های خود را در خصوص تخلفات اقتصادی از جمله گرانفروشی، کم فروشی و تقلب، احتکار و انبارهای بی نام و نشان از طریق تماس تلفنی با شماره 124 ستاد خبری سازمان یا با حضور در سازمان و ادارات صنعت، معدن و تجارت استان به صورت حضوری و کتبی و همچنین از طریق پورتال سازمان به آدرس cppo.mimt.gov.ir اعلام کنند.

رحمتیان تصریح کرد: پس از دریافت گزارش، بازرسین این سازمان اقدام به بررسی و اعلام نتیجه گزارش ( متخلف – غیرمتخلف) می کنند و در تماس با شاکی نتیجه گزارش اعلام خواهد شد.

وی اضافه کرد: نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی نیز از 10 اردیبهشت ماه در استان آغاز می شود و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccm1qss2bqis8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما