تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۰
مسعود فیروزکوهی گفت: روزه اولی‌ها باید اصول تغذیه‌ای مناسب را رعایت کرده تا در این ماه مبارک رمضان، سلامت و سیستم ایمنی بدن شان حفظ شود.
توصیه های تغذیه ای برای روزه اولی ها در ماه رمضان/راهکارهای رفع تشنگی در اولین آزمون روزه داری
به گزارش عصرهامون، با فرارسیدن ماه میهمانی خدا در حالی بسیاری از پسران و دختران برای اولین بار  تکلیف روزه داری را در زندگی خود تجربه می کنند  که اغلب والدین نگران سلامتی فرزندانشان در این ایام هستند که چگونه مقاومت بدنی آنها را افزایش داده و آیا تحمل گرسنگی و تشنگی دارند یا خیر؟

در این میان روزه اولی ها نیز برای کسب اولین تجربه خود علاوه بر همراهی والدین نیازمند به یادگیری ترفندهایی برای شادابی و سلامتی هستند که در این باره مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون به بیان توصیه‌هایی برای روزه اولی ها پرداخت و گفت: هر ساله عده ای از کودکان و نوجوانان به لحاظ شرعی به سن تکلیف می رسند و فرایض دینی برایشان واجب می شود.

به گفته وی، آن دسته از نوجوانانی که همه ساله والدین را در وعده های افطار، شام و سحر همراهی و حداقل بخشی از روز را حتی برای چند ساعت از خوردن و آشامیدن امتناع کرده و یا جثه ای با ذخیره بدنی مناسب دارند قطعا آمادگی بهتری نسبت به نوجوانانی که این تجربه را کسب نکرده، برای روزه گرفتن دارند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر این مطلب که والدین باید به کیفیت تغذیه و وعده غذایی فرزندان روزه اولی خود توجه بیشتری داشته باشند، افزود: وعده های غذایی در این ایام باید حتما در نظر گرفته شود یعنی علاوه بر وعده های غذایی افطار ، شام و سحر یک میان وعده قبل از خواب هم داشته باشند، همچین در هنگام سحری حتما فرزندانشان را با فرصت زمانی کافی تا اذان صبح بیدار تا از مایعات کافی و غذای مناسب و به اندازه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه والدین باید غذای مورد علاقه نوجوان را طبخ کنند، ادامه داد: مصرف میوه های آبدار فصل مثل هندوانه و خربزه و حتی سیب، شربت تخم شربتی وخاکشیر، آبمیوه های طبیعی و دمنوش های مورد علاقه تهیه و در دسترس آنها باشد.

فیروزکوهی با تاکید بر این مطلب که وعده افطار را باید با یک مایع ولرم آغاز و از نان و پنیر،فرنی و شله زرد و گردو بهره برد، گفت:باید از پرخوری، پرنوشی و مصرف مایعات سرد در این وعده پرهیز کرد و هدف رساندن مایعات و مواد قندی پیچیده به مقدار محدود باشد تا معده و سیستم گوارش که برای ساعت‌ها فعالیت مختصری داشته، دچار مشکل نشود.

وی با بیان اینکه شام را باید به عنوان وعده اصلی یک تا دو ساعت بعد از افطار صرف کرد، افزود: ساعتی قبل از خواب آبمیوه، میوه یا شربت های کم شیرین مناسب و ترجیحا شیرین شده با عسل مصرف شود،لازم به ذکر است که مصرف شربت ها و مواد شیرین در شب، برای رشد قدی کودکان مضر می باشد بر این اساس باید در مصرف دقت کرد.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: کودکان و نوجوانان روزه دار در طی روز بایداستراحت بیشتر و تحرک کمتری داشته باشند، همچنین از تردد در محیط گرم و آفتابی خودداری تا احساس گرسنگی و تشنگی کمتری داشته باشند تا روزه داری تجربه معنوی و شیرین برای شان رقم زند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmtevouqe88z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما