تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۰۰
مسعود فیروزکوهی گفت: برای رهایی از بوی بد دهان در ایام روزه داری که اکثر روزه داران از آن گلایه دارند بهترین گزینه مسواک زدن به موقع و تمیز نگه داشتن دندان است.
تاثیر روزه داری بر بیماران تیروئیدی/از توصیه به دیابتی تا رفع بوی بد دهان
به گزارش عصرهامون، در ماه مهمانی خدا اصولا عده کثیری از بیماران با سوالاتی پیرامون روزه داری خویش مواجه می شوند که برای پاسخگویی به آن از نظر کارشناسان تغذیه و پزشکان بهره مند می شوند.

امسال نیز باوجود شیوع ویروس کرونا شرایط روزه داری برای عده ای از بیماران متفاوت تر از سالهای گذشته آغاز و برای برخی این سوال مطرح شد که بیماران با اختلال تیروئید چه موارد را رعایت کنند و آیا در این شرایط روزه داری برای آنان توصیه می شود یا خیر.

همچنین برخی دیگر با ارسال پیامک های متفاوت با این پایگاه خبری جویای پاسخ به سوالات خود شده و گفتند: بوی بد دهان در ایام روزه داری باعث رنج و عذاب آنان است به نحوی که از حضور در مقابل دیگران معذب هستند براین اساس می خواهد بدانند چه اقداماتی برای رهایی از بوی بد دهان باید انجام دهند.

اگر چه در این میان بیماران دیابتی هم سوالاتی مطرح کردند که مهمترین آن افت قند خون در طی روز یا بروز مشکلات کلیوی است که برای پیگیری این سوال شهروندان و در پی تماسی که خبرنگار ما با مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان داشت، وی گفت: افراد دیابتی که قند خونشان تنظیم و مبتلا به بیماری دیگری نبوده و یا انسولین مصرف کرده، میتوانند روزه بگیرند.
 

 
به گفته این کارشناس تغذیه، روزه داری برای بیماران دیابتی تیپ 2 که دیابت آنها به وسیله رژیم غذایی کنترل شده و همچنین برای دیابتی های دارای اضافه وزن حتی می تواند به بهبود و درمان بیماری کمک کند اما آنچه مهم است اینکه بیماران دیابتی باید قند خون خود را پیش از افطار، دو ساعت پس از افطار و پیش از سحری اندازه گرفته و برای مصرف قرص حتماً با پزشک مشورت کند.

وی بیان کرد: این بیماران باید در مصرف مواد شیرینی مانند زولبیا، بامیه و چای با نبات احتیاط کنند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود، همچنین اگر از قرص استفاده می‌کنند در صورت مواجهه با افت قند سریعاً با مصرف چند حبه قند یا شکرباید روزه خود را افطار کند.

فیروزکوهی ادامه داد: آن دسته از بیماران دیابتی که برای کنترل بیماری در طول روز قرص مصرف یا انسولین تزریق می‌کنند و یا عوارض کلیوی و چشمی در آنها وجود دارد بهتر است روزه نگیرند و با پزشک خود مشورت کنند.

وی در ادامه خطاب به بیماران با اختلال تیروئید گفت: در ایام ماه مبارک رمضان افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند و از قرص لووتیروکسین استفاده می کنند برای روزه گرفتن باید نکاتی را مد نظر داشته باشند، به این علت که تاثیر گرسنگی بر عملکرد غدد درون ریز بیشتر جنبه تطابقی دارد و در زمان گرسنگی غلظت هورمون تیروئید کاهش می‌یابد تا ذخایر انرژی حفظ شود.
 

 
وی ادامه داد: این دسته از بیماران نیزکه با مصرف قرص آن را کنترل کرده‌اند برای روزه گرفتن مشکلی ندارد اما برای اطلاع از نحوه مصرف قرص لووتیروکسین حتما باید با پزشک مشورت کنند.

این کارشناس تغذیه در پاسخ به یکی از سوالات شهروندان مبنی بر گلایه روزه داران از بوی بد دهان افزود: بوی بد دهان عنوانی است که روزه داران از آن گله دارند بر این اساس بهترین گزینه مسواک زدن به موقع و تمیز نگه داشتن دندان و مصرف گیاهان و میوه جاتی همچون هلو، هل، انجیر، برگ درخت انبه، بادیان، به، جویدن برگ درخت تمشک، برگ ترب، دارچین، گشنیز، گلپر، جویدن نارگیل و اسفناج است که در برطرف کردن بوی بد دهان بسیار موثر می باشد.


 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceox8zfjh8wni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما