تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۱
موانعی که شترمرغ را از قفس رونق تولید می پراند؛

کمبود کنسانتره مهم ترین مشکل پرورش دهندگان شترمرغ در سیستان

در حالی پرورش دهندگان شترمرغ در شمال سیستان وبلوچستان از مشکلات موجود برای تهیه خوراک دام گلایه دارند که به گفته برخی از مسئولان، دغدغه ای در این خصوص تا به حال به وجود نیامده و اگر مشکلی بوده در اسرع وقت رفع شده است.
کمبود کنسانتره مهم ترین مشکل پرورش دهندگان شترمرغ در سیستان
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و از طرفی علاقمندی افراد به پرورش شترمرغ، در این حیطه با قوت تمام وارد عمل شده به گونه‌ای که هم‌اکنون با دارا بودن بیش از 40 جایگاه پرورش گوشتی و مولد در شهرستان‌های زهک، هیرمند، هامون، میرجاوه و سراوان و چابهار وهم‌چنین در شهرستان‌های خاش، زاهدان و ایرانشهر به‌صورت سنتی یکی از استان های پرورش دهنده در این پرنده پرسود به شمار می رود که در بین آنها نیز شهرستان هیرمند به عنوان قطب پرورش این پرنده در سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

طبق گفته کارشناسان اشتغالزایی،  تجهیزات کم و تغذیه آسان، تنوع محصولات و همچنین خواص درمانی و دارویی فرآورده های شترمرغ از مهمترین دلایل رونق پرورش این پرنده بزرگ است که طی سالیان اخیر با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری کارآفرینان داخلی با ورود به این عرصه گام ارزشمندی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشتند.

در این میان اما هر از چندگاهی پرورش دهندگان شترمرغ با مشکلاتی نظیر، نبود مکان مستقل و کشتارگاه برای ذبح و فروش یا ارسال پوست ها برای دباغی و رنگ آمیزی به استان های دیگر مواجه می شوند که حمایت از آنها همت مسئولین را می طلبد.
 
موانع و مشکلاتی که شترمرغ را از قفس رونق تولید می پراند
 
چندی پیش در پی تماسی که شماری از پرورش دهندگان شترمرغ شمال سیستان وبلوچستان با این پایگاه خبری گرفتند از وجود مشکل در تامین علوفه در روزهای کرونایی ابراز گلایه کرده و گفتند: با شیوع ویروس کرونا به مسئولان مربوطه برای خرید علوفه قبل از خالی شدن انبارها پیشنهاد دادیم که گفته شد بر اساس قانون باید انبار به حداقل موجودی برسد.

به گفته افرادی که علوفه مورد نیاز خود را از ‏اداره امور عشایری خریداری می کنند؛ هر یک از ‏دامداران در راستای خرید علوفه چیزی در حدود600 تا یک میلیون تومان پرداخت کرده اما باز هم موفق به دریافت علوفه خریداری شده نشده در صورتی که بزرگترین بدهکار اداره عشایری، ‏دانشگاه زابل است که باوجود خرید های پیشین خود هیچ مبلغی پرداخت نکرده و در حال ‏حاضر نیز نیاز خود را از بازار آزاد تامین می کند که این مهم موجب شده تا امور ‏عشایری توان خرید نداشته و دامدارانی که سهام داران این اداره هستند با وجود مراجعه روزانه نتوانند نهاده دامی خود را تهیه کنند.
 

آن طور که پرورش دهندگان شترمرغ  می گویند عدم تامین نهاده خللی بزرگ در پرورش پرندگان است و پرورش دهندگان را آزار می دهد زیرا پایین آوردن مواد غذایی در پرورش و رشد این پرنده ها تاثیر گذاشته و مجبور به فروش زودتر از موعد شترمرغ ها شده اند.
 
در پیگیری این مشکل پرورش دهندگان، خبرنگار ما موضوع را با جهاد کشاورزی استان در میان گذاشت.

اولویت اول ارائه خدمات به اعضای شرکت تعاونی است

محمدرضا میر، رئیس اداره امور عشایر شهرستان زابل در پاسخ به گلایه دامداران گفت: شرکت تعاونی عشایری والفجر سیستان براساس برنامه کاری و ارائه خدمات به اعضای شرکت، هر ساله اقدام به خرید و توزیع مایحتاج خانوارهای عشایری می‌کند که در سال ۹۸ بالغ بر ۶ هزار تن خوراک دام خرید و توزیع کرده است.

وی بیان کرد: تعداد 2 هزار و ۸۹۶ خانوار خوراک دام مورد نیاز خود را به صورت مدت‌دار دریافت کرده و فروش شرکت در هیچ روز از ایام سال تعطیل نمی باشد حتی در ایام نوروز کارکنان به صورت کشیک حضور داشته‌اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه اولویت اول ارائه خدمات به اعضای شرکت تعاونی بوده و هیچ گونه دغدغه‌ای در این خصوص برای اعضا وجود نداشته و ندارد، افزود: از آنجایی که شرکت تعاونی عشایری یک بنگاه اقتصادی و مالی می باشد باید تمامی هزینه‌های جاری را تأمین کند.
 

میر خاطر نشان کرد: در این راستا مازاد توان مجموعه را با کمک گرفتن از فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در جهت افزایش تولید و منابع تولید؛ به کار گرفته شده که گذر از بحران خشکسالی چند ساله برای عشایر و دامداران و از بین نرفتن گله های دامداری (سرمایه عشایر) مصداق این ادعا می‌باشد.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان زابل گفت: دغدغه ای در این خصوص تا به حال به وجود نیامده و اگر مشکلی هم بوده در اسرع وقت رفع شده است تا جامعه عشایر همچنان پویا به امر تولید و معیشت خود اقدام کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdch-xnzw23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما