تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۴
با وجود این که هنوز کرونا در جهان و به تبع آن کشور جولان می دهد، اما بعضی از مردم با خیال راحت قدم به خیابان ها گذاشته اند و چنان غلغله ای در معابر به پا است که شرایط عادی را در ذهن تداعی می کند.
شانه به شانه کرونا در خیابان های شلوغ جنوب شرق/ رعايت فاصله گذاری اجتماعی با حساسيت دنبال شود
به گزارش عصرهامون؛ این روزها با وجود افزایش مبتلایان به کرونا در برخی نقاط کشور از جمله سیستان و بلوچستان شاهد قدم زدن مردم از کودک تا بزرگسال آن هم با خیالی آسوده و به دلایل مختلف در کوچه و بازار هستیم.

این شلوغی ها در محدوده بازار شهرهای مختلف استان نمود بیشتری دارد و به ویژه با نزدیک شدن به عید فطر قوت بیشتری این میان بی توجهی به فاصه گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی نگرانی ها را بیشتر می کند.

یکی کلافگی و خستگی از در خانه ماندن را بهانه می کند و دیگری می گوید آمده ام تا برای فرزندانم لباس عید بخرم که مبادا در مقابل دیگرهم سن و سال هایشان کمبودی احساس کنند.

برخی هم حتی دست کودکان خردسالشان را گرفته اند و بدون هیچ پوشش بهداشتی آن ها را در کوچه ها و خیابان ها می چرخانند، کودکانی نا آگاه که شاید در هر نقطه ای که توقف کنند دستشان را به اشیا مختلف بزنند.

هر چند در این میان خیلی ها رعایت می کنند اما متاسفانه شهرهای مختلف این روزها عجیب شلوغ شده است و مردم با خیال راحت در گوشه گوشه آن قدم می زنند و خرید می کنند، اما غافل از این که با این کار به راحتی می توانند در شیوع بیش از پیش این ویروس منحوس سهیم باشند.

دلایل شهروندان
یکی از شهروندانی که در این  شلوغی ها با وجود شرایط موجود در جامعه با کودک خردسالش مشغول قدم زدن در بازار بود، به خبرنگار ما گفت: حتما میزان مبتلایان به این بیماری کم شده است که به مشاغل اجازه فعالیت داده اند، مردم هم ناچار به خرید هستند.

وی که بدون هیچ گونه ترسی به همه اجناس دست می زد، ادامه داد: وقتی منزل برسم دستمانم را شست و شو می دهم و سعی می کنم به صورتم نزنم. این در حالی است که دست کودک خردسالش را در دست دارد.
 

یکی دیگر از شهروندان که به راحتی جنس پارچه ها را لمس می‌کرد، بی توجه به این که شاید روزانه ده ها نفر آن را زیر و رو کنند، نیز گفت: مایع ضدعفونی کننده همراه دارم و هر چند دقیقه یک بار از آن استفاده می کنم.

شجاعی ادامه داد: بدون تردید رعایت نکردن بهداشت در شرایط کنونی می تواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری شود، ولی گاهی مردم چاره ای جز خرید ندارند.

نقش کلیدی مشارکت اجتماعی در تامین سلامت

علیرضا انصاری مقدم، متخصص اپیدمیولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این خصوص گفت: قرنطینه خانگي، پرهيز از حضور در اجتماعات و رعايت فاصله گذاری فيزيكی و اجتماعی و همچنين عدم برگزاری تجمعات همچنان با شدت و حساسيت باید دنبال شود.

به گفته وی، فاصله گذاری اجتماعی برای همه سنين توصيه می شود ولی سالمندان بالای ٦٠ سال به دليل خطر ابتلای بالا و مرگ و مير نياز به مراقبت قرنطينه و توجه خاص دارند و علاوه بر آن از افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند باید به شدت مراقبت کنیم و سطح تماس آنان را در حال حاضر در اجتماع کاهش دهیم.

این متخصص با بیان این که قطع چرخه ویروس کرونا انسجام و عزم عمومی را می طلبد تا با مشارکت همگانی این زنجیره را قطع کنیم، اضافه کرد: با رعايت اصول پيشگيرانه در تمامی گروه های سنی و توجه و يژه به سالمندان و گروه های در معرض خطر م يتوانيم هم موارد ابتلا و هم موارد مرگ و مير ناشی از کرونا را كاهش دهيم.

انصاری مقدم تصریح کرد: مشاركت اجتماعی عامه مردم نقش كليدی در تامين سلامت، پيشگيری و كنترل بيماری ها  به خصوص كرونا دارد.
 

سلامت؛ اولویت شرایط  فعلی

محمد هادی عباسی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اعمال فشار در ایجاد محدودیت علاوه بر این که شایسته هموطنان نبوده، امکان پذیر هم نیست.

وی ادامه داد: هم چرخ اقتصاد باید بچرخد وهم چرخ مسائل اجتماعی و آموزشی، در عین حال سلامت باید به عنوان اولویت در کنار این موضوع ها و مهم تر از آن مورد توجه باشد.

این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به این مهم طرح فاصله گذاری هوشمند اجتماعی پیاده شده، بنابراین مردم و مسئولان هم باید آگاه باشند و هم مسئولیت های ذاتی خود را در هر جایگاهی که هستند به بهترین شکل انجام دهند، چراکه کلمه هوشمند در فاصله گذاری اجتماعی بار معنایی خاصی به همراه دارد.

به گفته عباسی، وضعیتی که مشاهده می کنیم نشان می دهد که در نقاطی از این موضوع لنگ می زنیم، بنابراین می طلبد رسانه ها کمک کنند تا هم آگاهی را افزایش دهیم و باید صادقانه در خدمت سلامت خود و دیگر مردم باشیم.
 

تفاوت شرایط کنونی با زمان های عادی

 وی با اشاره به تفاوت شرایط کنونی با زمان های عادی، تصریح کرد: ما به عنوان متولی سلامت از مردم دعوت می کنیم که ورزش کنند و تغذیه سالم داشته باشند که تاثیر مستقیم آن به خود فرد و به صورت غیر مستقیم با کاهش بار بیماری ها به نظام سلامت و اقتصاد مملکت بر می گردد.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در این شرایط از مردم، مسئولان، ر سانه ها و سازمان تقاضا می کنیم در فرهنگ سازی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر همکاری کنند.

عباسی اذعان کرد: در زمینه بیماری مانند کرونا یک وظیفه بسیار پر رنگ اجتماعی است، چراکه وقتی کسی خودش رعایت نکند، فقط خودش بیمار نمی شود بلکه آسیبش به اطرافیان هم وارد خواهد کرد، اطرافیانی که هیچ نسبتی ندارند و در جامعه زندگی می کنند.

وی با بیان این که این موضوع می تواند به همه افراد جامعه می تواند آسیب بزند، گفت: بنابراین همه باید تلاش کنند که افرادی که باور نکردند هم ملزم به رعایت شوند، چراکه در این شرایط اهمیت فشار اجتماعی بیشتر از قانونی است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcewe8zfjh8wzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما